Crematieverzekering

Crematie-
verzekering.

Jij weet al hoe je uitvaart eruitziet. Maar weet je ook wat deze kost? Door crematieverzekering vergelijken zie je direct of het goedkoper kan. Een fijne en zekere gedachte.

Kosten van je crematie gedekt.
Eenvoudig in 3 minuten geregeld.
Je nabestaanden financiële rust.

Monuta Uitvaartverzekering
9,5
DELA Uitvaartverzekering
3.475 beoordelingen
Premie 28-jarige Verzekerd bedrag
7,36 9.500,-
Kies andere leeftijd Kies ander bedrag
Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.500 +
€ 7.000 vrij te besteden
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Tijdens de gehele periode één vast aanspreekpunt
+ Meer informatie Monuta
Monuta Uitvaartverzekering
9,5
DELA Uitvaartverzekering
3.475 beoordelingen
Premie 28-jarige Verzekerd bedrag
7,36 9.500,-
Kies andere leeftijd Kies ander bedrag
Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.500 +
€ 7.000 vrij te besteden
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Tijdens de gehele periode één vast aanspreekpunt
+ Meer informatie Monuta

Breng jouw persoonlijk situatie in kaart en kijk welk bedrag je nodig hebt voor je uitvaart.

Vergelijk 10 crematieverzekeraars en sluit de verzekering af die het beste bij jou past.

Alles is geregeld en je geeft je nabestaanden financiële rust. Wel zo prettig.

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 4 januari 2024

Wat is een crematieverzekering?

Als je overlijdt wil je een mooi afscheid. Dat wil je vooral ook voor je nabestaanden. Zo’n afscheid kost echter veel geld. Dat is iets waar veel mensen weinig bij stilstaan. Het is ook – hopelijk – nog ver weg. Toch is het goed om over de kosten na te denken. Juist als je jouw nabestaanden een mooi afscheid gunt. Door je te verzekeren voor de kosten van je crematie, voorkom je dat er dan nog kosten ontstaan. Gelukkig sluit je binnen drie minuten een verzekering voor je crematie af. De kosten voor jouw uitvaart zijn dan gedekt. Er zijn verschillende soorten crematieverzekeringen. Hieronder vertellen we daar meer over.

Uit onderzoek van Monuta blijkt dat 75% van de Nederlanders een crematieverzekering heeft

Wat is een crematieverzekering?

Waarom een crematieverzekering afsluiten?

De kosten van een crematie bedragen gemiddeld zo’n € 9.000. Niet iedereen zet dat zomaar opzij. Daarom is het vaak beter om elke maand een bedrag opzij te zetten. Dat doe je via een crematieverzekering. Zo zadel je jouw nabestaanden niet met een extra zorg op, wanneer je overlijdt. De verzekering is zo ingericht dat je hele uitvaart betaald wordt. Ook kan je zorgen dat je nabestaanden een bedrag ontvangen om je uitvaart mee te regelen.

Zelf heb je verschillende opties. Zo kies je uit enkele verzekeraars. Ook heb je voor de crematie zelf allerlei keuzes. Bij crematieverzekering afsluiten kies je al voor opties. Als je dat wil. Je kunt de keuze dus ook aan je nabestaanden laten. In dit geval zorg je dus dat de kosten voor jouw crematie geregeld zijn. Over het algemeen is het goedkoper om nu al keuzes te maken over je uitvaart.

Uit welke crematieverzekeraars kies je?

Er zijn in Nederland zes aanbieders van crematieverzekeringen. Dat is minder dan bij de meeste andere verzekeringen. Dat komt omdat deze verzekering echt een specialisme is. Al deze verzekeraars bieden verschillende soorten crematieverzekeringen aan. Het gaat dan om de naturaverzekering, kapitaalverzekering en combinatieverzekering. Bij de eerste kies je de onderdelen van je uitvaart. Deze regelt je verzekeraar en je nabestaanden hoeven geen keuzes te maken of geld uit te geven. Met een kapitaalverzekering kies je voor het uitkeren van een bedrag. Hiermee regelen je nabestaanden de crematie. Je kunt beide ook combineren. Dat is de combinatieverzekering.

Bij deze aanbieders kun je een crematieverzekering afsluiten:

  • Monuta.
  • DELA
  • ASR.
  • Twenthe
  • DLE
  • Sommige mensen zijn verzekerd bij Yarden. Een nieuwe crematieverzekering afsluiten is hier echter niet mogelijk.

Bekijk de top 3 van Maart 2024:

Bekijk de top 3:

1
Monuta Uitvaartverzekering
9,5
DELA Uitvaartverzekering
3.475 beoordelingen
Premie 27-jarige Verzekerd bedrag
7,36 9.000,-
Kies andere leeftijd Kies ander bedrag
Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.200 +
€ 6.800 vrij te besteden
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Tijdens de gehele periode één vast aanspreekpunt
+ Meer informatie Monuta
2
DELA Uitvaartverzekering
9,6
DELA Uitvaartverzekering
6.711 beoordelingen
Premie 27-jarige Verzekerd bedrag
9,22 9.000,-
Kies andere leeftijd Kies ander bedrag
Naturaverzekering t.w.v. € 6.750 +
€ 2.250 vrij te besteden
Tot 25 jaar een lagere premie voor je kinderen
3 miljoen leden, en ruim 85 jaar ervaring.
+ Meer informatie DELA
3
Ardanta Uitvaartverzekering Vergelijken
8,2
DELA Uitvaartverzekering
2.323 beoordelingen
Premie 27-jarige Verzekerd bedrag
10,88 9.000,-
 Kapitaalpakket t.w.v. € 9.000 geheel vrij te besteden
Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd
Vrije keuze uitvaartverzorger
+ Meer informatie ASR

Sorry, niet via ons te bekijken.

De premies zijn berekend voor een 27-jarige, verzekerd bedrag € 9.000,- en de langst mogelijke betaalduur.
De top 5 is op basis van meest gekozen uitvaartverzekeringen (afgelopen 30 dagen) op Ikvergelijkonline.nl en is geen advies.
Update: Zaterdag 23 maart 2024

Stappenplan crematieverzekering afsluiten

1. Heb ik een crematieverzekering nodig?

Een crematieverzekering afsluiten is niet altijd nodig. Weet je zeker dat je voldoende geld hebt? Dan kun je ervoor kiezen om geen verzekering te nemen. Je nabestaanden betalen dan je crematie uit je nalatenschap. Als deze daarvoor genoeg geld bevat is dat een prima optie. Uiteindelijk kost een verzekering iets meer dan wanneer je het zelf betaalt.

2. Welke uitvaart wil je?

Je kunt nu al kiezen wat je wil. Bijvoorbeeld een crematie in plaats van een begrafenis. Dat soort keuzes kun je vastleggen in je verzekering. Wat een bepaald soort uitvaart kost, reken je eenvoudig uit met de calculator. Als je dat weet kies je een soort verzekering. Natura, kapitaal of juist een combinatie?

3. Crematieverzekering vergelijken

Als je weet wat je wil kun je vergelijken. Bekijk het overzicht en klik op ‘vergelijken’. Je kunt dan elke crematieverzekering vergelijken met andere aanbiedingen. Zo zie je direct wat het beste bij je past.

4. Crematieverzekering afsluiten

Bij ons sluit je direct af. Het is heel simpel. Klik op de aanbieding en vul je gegevens in. Dat doe je direct op de website van de aanbieder. Soms vragen ze om nog wat documenten. Deze upload je eenvoudig naar de website. Heb alle stappen doorlopen? Dan ben je direct verzekerd.

Crematieverzekering of uitvaartverzekering?

Maakt het nog verschil? Eigenlijk niet. Een uitvaartverzekering is wat meer algemeen. Maar jij legt vast wat je wil. Een crematieverzekering is hetzelfde, alleen maak jij daarin de keuze voor een crematie. De verzekeraar schrijft in alle gevallen de premie af als ‘uitvaartverzekering’.

Crematieverzekering besparen

Op veel verzekeringen kun je besparen. Vergelijken helpt daarbij. De verschillen in prijs tussen crematieverzekeringen zijn vaak klein. Kies daarom vooral voor wat je belangrijk vindt. Soms krijg je voor een iets hogere premie zoveel meer qua uitvaart. Denk daarom ook aan het stappenplan. Bepaal eerst wat je belangrijk vindt. Dan maak je een keuze op prijs.

Voorwaarden crematieverzekering

Hou er rekening mee dat de premie hoger is, als je ouder bent op het moment van afsluiten. Je sluit een crematieverzekering het beste dus al jong af. Dan vallen de kosten mee. Kijk ook naar extra voorwaarden. Zo verzeker je kinderen bij de meeste polissen gratis mee.

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt over uitvaartverzekeringen. We hebben daarom een aantal meest gestelde vragen over uitvaartverzekeringen op een rijtje gezet. Handig toch?

Er bestaat in principe geen aparte uitvaartverzekering voor kinderen. Wel moet je minimaal 18 jaar zijn om deze zelf af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars kan je kinderen tot 18/21 jaar gratis mee laten verzekeren of meeverzekeren tegen een gereduceerd tarief. Wanneer kinderen 18/21 jaar zijn geworden moeten ze een eigen uitvaartverzekering afsluiten.

Meer informatie

Wilt u uw uitvaartverzekering beëindigen? Dan kunt u deze afkopen. Dit is echter wel per verzekeraar verschillend en zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Als u uw verzekering afkoopt, keert de verzekeraar de afkoopwaarde aan u uit. Als u uw uitvaartverzekering afkoopt, bent u niet meer verzekerd. Dit betekent dat u ook geen premie meer hoeft te betalen.

Meer informatie

Het is mogelijk om tot je 75e een uitvaartverzekering af te sluiten. De premielooptijd is korter dus betaal je wel een hogere maandpremie. Bovendien krijg je vaak te maken met aanvullende voorwaarden omtrent acceptatie en uitkering. Val je buiten de leeftijdsgrens? Dan is het vaak wel mogelijk om een koopsompolis af te sluiten of gebruik te maken van de deposito.

Meer informatie

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis. Een crematie is met een gemiddelde prijs van 6.000 euro goedkoper dan een begrafenis. Het zijn met name de kosten van de persoonlijke uitvaartwensen die de totaalprijs van de crematie bepalen. Met een passende uitvaartverzekering worden deze kosten echter volledig vergoed.

Meer informatie

Een uitvaartdeposito is een geblokkeerde bankrekening waarop u geld spaart voor de financiering van uw uitvaart. U kunt een uitvaartdeposito afsluiten bij verschillende uitvaartverzekeraars. U sluit een uitvaartdeposito af naast of in plaats van een uitvaartverzekering. Een uitvaartdeposito wordt ook wel een koopsom genoemd.

Meer informatie