Ikvergelijkonline.nlCrematieverzekering
Crematieverzekering2021-01-18T13:07:30+01:00

Crematieverzekering.

Direct online
geregeld.

Crematie-
verzekering.

Crematieverzekering afsluiten? Vergelijk 10 crematieverzekeraars en sluit de verzekering af die het beste bij jou past.

Kosten van je crematie gedekt.
Eenvoudig in 3 minuten geregeld.
Je nabestaanden financiële rust.

Monuta Uitvaartverzekering 8,7 Monuta Uitvaartverzekering
Premie 30-jarige Verzekerd bedrag
11,60 9.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Gediplomeerde uitvaartverzorgers
+ Meer informatie Monuta
Bekijk verzekering
Uitvaartverzekering vergelijken
Uitvaartverzekering vergelijken
Bekijk de top 3
Bekijk de top 3

Breng jouw persoonlijk situatie in kaart en kijk welk bedrag je nodig hebt voor je uitvaart.

Vergelijk 10 crematieverzekeraars en sluit de verzekering af die het beste bij jou past.

Alles is geregeld en je geeft je nabestaanden financiële rust. Wel zo prettig.

Wat is een crematieverzekering?

Een crematieverzekering, ook wel een uitvaartverzekering genoemd, vergoedt alle kosten van jouw crematie. Door een crematieverzekering af te sluiten weet je zeker dat jouw nabestaanden niet hoeven te betalen voor de uitvaart. Veel mensen zien op tegen het afsluiten van een verzekering, het maakt immers dat u na moet denken over uw eigen dood en uw uitvaartwensen. Het afsluiten van een crematieverzekering is echter eenvoudiger dan je denkt. Je kunt binnen 3 minuten een crematieverzekering afsluiten.

Uit onderzoek van Monuta blijkt dat 75% van de Nederlanders een creamtieverzekering heeft

Bekijk alle crematieverzekeringen
Wat is een begrafenisverzekering?

Waarom een crematieverzekering afsluiten?

Een uitvaart is niet goedkoop. Wil je gecremeerd worden, dan moet je al gauw rekenen op een bedrag van tussen de € 7.500 en € 10.000. Een dergelijk bedrag heeft lang niet iedereen vrij besteedbaar op zijn spaarrekening staan. Als je dan geen crematieverzekering hebt, zullen je nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van je uitvaart.

Wil je dat voorkomen, dan is het verstandig wel zo’n crematieverzekering af te sluiten. Je nabestaanden krijgen dan bij je overlijden een bedrag ter beschikking om de uitvaart mee te bekostigen, of de verzekeraar zorgt ervoor dat de uitvaart geregeld en betaald wordt. Een geruststellende gedachte. Voor jou, maar ook voor je nabestaanden. Als die weten dat er een crematieverzekering is kunnen ze zich zonder financiële kopzorgen richten op het organiseren of vormgeven van je uitvaart.

Welke verzekeraars zijn er?

Op deze website staat het aanbod van zes verzekeraars: DELA, Yarden, Ardanta, Monuta, PC Uitvaart en LifeTri. De meesten van hen bieden zowel een kapitaal- als een natura crematieverzekering aan. Ook tussenvormen zijn bij sommigen van hen mogelijk. Elke verzekeraar heeft zijn aantrekkelijke kanten. Wordt je bijvoorbeeld lid van Yarden, dan krijg je nog eens 10% extra korting op je crematieverzekering. Bij DELA zijn kinderen tot 18 jaar weliswaar niet gratis meeverzekerd (bij de andere verzekeraars is dat wel het geval), je betaalt wel een extra lage premie voor ze, waarvan ze tot ze 25 jaar zijn kunnen profiteren. We stellen de verzekeraars even kort aan je voor:

Bekijk de top 3 van januari 2021:

Bekijk de top 3:

1
Monuta Uitvaartverzekering 8,7 Monuta Uitvaartverzekering
Premie 30-jarige Verzekerd bedrag
11,60 9.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Gediplomeerde uitvaartverzorgers
+ Meer informatie Monuta
Bekijk verzekering
2
DELA Uitvaartverzekering 9,6 DELA Uitvaartverzekering
Premie 30-jarige Verzekerd bedrag
12,44 9.000,-
Praktische hulp voor uw nabestaanden
Verzekering altijd aan te passen
+ Meer informatie DELA
Bekijk verzekering
3
Ardanta Uitvaartverzekering Vergelijken 8,2 Ardanta Uitvaartverzekering
Premie 30-jarige Verzekerd bedrag
13,85 9.000,-
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Inclusief ongevallendekking
+ Meer informatie Ardanta
Bekijk verzekering
Vergelijk uitvaartverzekeringen

De premies zijn berekend met de geboortedatum 1-1-1991, kapitaalverzekering, verzekerd bedrag € 9.000,- en de langst mogelijke betaalduur.
De top 3 is op basis van meest gekozen uitvaartverzekeringen (afgelopen 30 dagen) op Ikvergelijkonline.nl en is geen advies.
Update: zaterdag 16 januari 2021

Crematieverzekering: handige stappen plan

1- Heb ik een crematieverzekering nodig?

Als je nu al zeker weet dat je bij je overlijden (wanneer dat ook zal zijn) voldoende geld op je rekening hebt om een uitvaart van te betalen, dan heb je geen crematieverzekering nodig. Ook als je weet dat je nabestaanden er geen probleem me hebben om voor je uitvaart te betalen en dat ze er niet door in de financiële problemen komen is een crematieverzekering overbodig. In alle andere gevallen is een crematieverzekering (of een begrafenisverzekering) het overwegen waard.

2- Besluit wat voor uitvaart je wil

Een crematieverzekering is prima als je gecremeerd wil worden. Bepaal ook hoe je uitvaart eruit moet zien en bereken de kosten met een kostencalculator. Beslis of je een naturaverzekering wil afsluiten met een dienstenpakket of een kapitaalverzekering met een uit te keren bedrag. Heb je alles in beeld, dan kun je naar de volgende stap.

3- Ga crematieverzekeringen vergelijken

Kies bij elke verzekeraar het pakket of het bedrag dat het dichtste in de buurt komt van je voorkeur. Vergelijk de voorwaarden en de premies goed en maak een keuze.

4- Sluit een crematieverzekering af

Als je een crematieverzekering hebt gevonden die aansluit bij je wensen en je budget, dan kun je die via Ikvergelijkonline.nl direct online afsluiten. Je bent per direct verzekerd, maar vaak moet je wel nog een gezondheidsverklaring indienen. Meestal is dat een vragenlijst die je moet invullen, maar in sommige gevallen wordt ook een doktersverklaring gevraagd.

Na het doorlopen van deze vier stappen heb je een crematieverzekering gevonden die voor jou betaalbaar is en die zorgt voor gemoedsrust bij jou en bij je nabestaanden. Succes dus bij het vergelijken van de crematieverzekeringen.

Crematieverzekering of uitvaartverzekering?

Is er eigenlijk verschil tussen een crematieverzekering en een uitvaartverzekering? Eigenlijk niet. Een uitvaartverzekering kan zowel een crematieverzekering zijn als een begrafenisverzekering. Crematieverzekering staat daarom ook niet vaak als naam van de verzekering in de polis. Het is meer een benaming die aangeeft wat er verzekerd is.

Kun je besparen op je crematieverzekering?

Kiezen voor een crematieverzekering is op zich al een besparing ten opzichte van een begrafenisverzekering. Een begrafenis is namelijk doorgaans duurder dan een crematie, omdat daar enkele bijkomende kosten voor gelden, zoals grafrechten en een grafsteen. Gemiddeld is het prijsverschil al snel € 2.000. Toch valt er op een crematieverzekering op zich ook nog wel te besparen.

In de vergelijking boven deze tekst zie je dat de maandelijkse premies elkaar niet veel ontlopen. Toch kan een klein verschil over de gehele looptijd van je crematieverzekering een besparing of juist extra kosten opleveren van honderden euro’s. Een premieverschil van 1 euro per maand bijvoorbeeld zou over een looptijd van 50 jaar € 600 verschil uitmaken.

Kan iedereen een crematieverzekering afsluiten?

Verzekeraars kunnen niet iedereen accepteren voor een crematieverzekering. Stel je voor dat een honderdjarige op zijn sterfbed nog een verzekering zou kunnen afsluiten, dan zou iedereen wachten tot het zover was. Daarom geldt bij alle verzekeraars een leeftijdslimiet. Die limiet kan wel variëren. Bij de ene verzekeraar kun je tot je 65-ste terecht, bij de andere tot je 75-ste.

Kinderen hoeven meestal geen crematieverzekering af te sluiten als een van ouders er een heeft. Tot hun 18-de kunnen ze gratis meeverzekerd zijn op de polis van een van hun ouders. Een uitzondering hierop is DELA. Daar betalen kinderen wel een (lage) premie, waar dan weer tegenover staat dat die lage premie blijft gelden tot ze 25 jaar oud zijn.

Vergelijk creamtieverzekeringen

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt over uitvaartverzekeringen. We hebben daarom een aantal meest gestelde vragen over uitvaartverzekeringen op een rijtje gezet. Handig toch?

Er bestaat in principe geen aparte uitvaartverzekering voor kinderen. Wel moet je minimaal 18 jaar zijn om deze zelf af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars kan je kinderen tot 18/21 jaar gratis mee laten verzekeren of meeverzekeren tegen een gereduceerd tarief. Wanneer kinderen 18/21 jaar zijn geworden moeten ze een eigen uitvaartverzekering afsluiten.

Meer informatie

Wilt u uw uitvaartverzekering beëindigen? Dan kunt u deze afkopen. Dit is echter wel per verzekeraar verschillend en zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Als u uw verzekering afkoopt, keert de verzekeraar de afkoopwaarde aan u uit. Als u uw uitvaartverzekering afkoopt, bent u niet meer verzekerd. Dit betekent dat u ook geen premie meer hoeft te betalen.

Meer informatie

Het is mogelijk om tot je 75e een uitvaartverzekering af te sluiten. De premielooptijd is korter dus betaal je wel een hogere maandpremie. Bovendien krijg je vaak te maken met aanvullende voorwaarden omtrent acceptatie en uitkering. Val je buiten de leeftijdsgrens? Dan is het vaak wel mogelijk om een koopsompolis af te sluiten of gebruik te maken van de deposito.

Meer informatie

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis. Een crematie is met een gemiddelde prijs van 6.000 euro goedkoper dan een begrafenis. Het zijn met name de kosten van de persoonlijke uitvaartwensen die de totaalprijs van de crematie bepalen. Met een passende uitvaartverzekering worden deze kosten echter volledig vergoed.

Meer informatie

Een uitvaartdeposito is een geblokkeerde bankrekening waarop u geld spaart voor de financiering van uw uitvaart. U kunt een uitvaartdeposito afsluiten bij verschillende uitvaartverzekeraars. U sluit een uitvaartdeposito af naast of in plaats van een uitvaartverzekering. Een uitvaartdeposito wordt ook wel een koopsom genoemd.

Meer informatie

Kennisbank uitvaartverzekeringen

Direct naar

Het laatste nieuws

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeraars

Het laatste nieuws