Energie
aanbiedingen

Energie
aanbieding

Zoek je een energie aanbieding? Hier hebben we de beste energiedeals voor je op een rij gezet. Je vergelijkt hier simpel elke aanbieding voor energie. De beste deal gevonden? Dan stap je binnen één minuut over.

Author: Ties van Beusekom , energieexpert • Update: 01 maart 2023

Online de beste energie aanbieding

Energie gebruiken we allemaal. Bovendien is het ook nog eens dezelfde energie. Natuurlijk is er groen en grijs, maar daar merkt je tv of wasmachine niets van. Wat voor energie je ook wil, je wil vooral de goedkoopste energie. Te veel betalen voor stroom en gas is dan ook niet nodig. Er zijn zoveel aanbieders dat de prijzen dalen. Als je een aanbieding voor energie vindt, ben je vaak nóg goedkoper uit. Daarom leggen wij je uit hoe goedkope energie werkt. Ook lees je hoe jij direct de beste energiedeal vindt.

Energie aanbiedingen 2021

In 2020 en 2021 zijn veel aanbieders goedkoper geworden. Omdat ons aanbod van energieleveranciers actueel is, zie direct de beste deals. Nieuwe energie aanbiedingen verschijnen direct in ons overzicht. Zo vergelijk je de beste aanbiedingen, direct wanneer ze beschikbaar komen.

Hoe vind ik de beste energie aanbieding?

Er zijn prijsverschillen tussen energieleveranciers. Daarom betaal je bij de een soms meer dan bij de ander. Maar bij dezelfde aanbieder betaal je ook niet altijd hetzelfde. De prijzen van energie dalen namelijk vaak. Heb je al jaren hetzelfde energiecontract? Dan profiteer je daar waarschijnlijk niet of minder van. Zelfs wanneer andere klanten bij dezelfde aanbieder minder betalen. Alleen al daarom is regelmatig energie vergelijken slim. Dan hou je de prijzen een beetje in de gaten. Wij helpen je om een goede vergelijking te maken. De prijs van energie is namelijk best wel ingewikkeld. Er zitten variabele kosten, vaste kosten en belasting bij inbegrepen. En dan zijn er nog gas en licht. Zo is de beste aanbieding voor energie vinden soms lastig.

Hoe werkt een energie aanbieding?

Dat de ene leverancier goedkoper is dan de ander, is mooi meegenomen. Maar dat is niet het enige voordeel. Aanbieders van energie willen je namelijk graag als klant. Daarom overtuigen ze je met kortingen en aanbiedingen. Meestal verrekenen ze die korting bij je eerste jaarnota. Voor de beste energiedeal moet je dus eerst een jaar klant zijn. Maar je bent vaak niet verplicht daarna klant te blijven. Als je een jaar goedkope energie hebt gehad, kun je opnieuw op zoek naar een energie aanbieding. Zo ben je altijd voordelig uit.

Energie aanbieding vergelijken

Maar wat is de beste energiedeal? Dat hangt van een aantal zaken af. Je eigen verbruik bijvoorbeeld en of je groene energie wil. Misschien wil je een contract voor maar één jaar? Al deze voorkeuren geef je aan in onze prijsvergelijker. Dat doe je links van de energie aanbiedingen. Het overzicht vergelijkt dan allen energiedeals die voldoen aan jouw wensen. Eventuele korting zit al in de prijs verwerkt. De prijs die je ziet is dus ook écht wat je in totaal betaalt. Omdat korting vaak pas na een jaar verrekend wordt, kun je er ook voor kiezen om de prijs per jaar te tonen. Vergelijk alle zakelijke energie aanbiedingen.

Energie aanbiedingen

Hoe werkt overstappen naar betere energiedeal?

Heb je een goede energie aanbieding gevonden? Dan ben je in één minuut overgestapt. Je bekijkt het aanbod op de website van de energieleverancier. Daar kun je ook gelijk overstappen. Over je huidige contract hoef je je geen zorgen te maken. Je nieuwe aanbieder regelt alles en zegt ook je oude contract op. Let er wel op dat je nu geen vast contract hebt dat nog lang doorloopt. Soms betaal je dan een boete bij een overstap.

Onafhankelijk energie deals vergelijken

Aanbiedingen hebben alleen zin als je ze onafhankelijk kan vergelijken. Bij ons vergelijk je 100% onafhankelijk. Wij maken energie overzichtelijk en tonen de totaalprijs. Zo weet jij precies wat energie kost. Naar wie je overstapt maakt voor ons niet uit. Wij zijn onafhankelijk van elke energieleverancier.

Waar op te letten bij energie aanbiedingen?

Wij makken het je heel makkelijk. Toch willen we je graag nog een paar tips meegeven. In onze energievergelijker zie je de totaalprijs van energie aanbiedingen. Dat is dus inclusief korting. Het kan zijn dat je nieuwe energiedeal alleen goedkoper is met deze korting. Dan betaal je per maand hetzelfde of zelfs iets meer dan nu, maar krijg je aan het einde van het jaar meer terug.

Ook de duur van je energiecontract is iets om op te letten. Als je een contract hebt voor een vast aantal jaar, kun je niet altijd overstappen. Alleen als je contractperiode is afgelopen of bijna is afgelopen, kun je boetevrij overstappen. Er zijn aanbiedingen waarbij je nieuwe leverancier een eventuele overstapboete voor je betaalt. Als je ingaat op een aanbieding dan is het altijd goed om rekening te houden met de contractduur. Wanneer je altijd overstapt als het goedkoper kan, kun je beter voor een kortere vaste termijn kiezen.