Begrafenispolis.

Begrafenispolis.

Je verzekert je voor zaken waar je vaak niet te lang over nadenkt. Brand, een ongeval of ziekte. Ook voor je overlijden sluit je een verzekering af. Vergelijk hier begrafenispolissen voor de laagste prijs en beste voorwaarden.

Meest gekozen begrafenispolissen

1
Monuta Uitvaartverzekering
9,5
DELA Uitvaartverzekering
3.475 beoordelingen
Premie 28-jarige Verzekerd bedrag
7,36 9.500,-
Kies andere leeftijd Kies ander bedrag
Uitvaartverzorger t.w.v. € 2.500 +
€ 7.000 vrij te besteden
Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
Tijdens de gehele periode één vast aanspreekpunt
+ Meer informatie Monuta
2
DELA Uitvaartverzekering
9,6
DELA Uitvaartverzekering
6.711 beoordelingen
Premie 28-jarige Verzekerd bedrag
9,22 9.500,-
Kies andere leeftijd Kies ander bedrag
Naturaverzekering t.w.v. € 6.750 +
€ 2.750 vrij te besteden
Tot 25 jaar een lagere premie voor je kinderen
3 miljoen leden, en ruim 85 jaar ervaring.
+ Meer informatie DELA
3
Ardanta Uitvaartverzekering Vergelijken
8,2
DELA Uitvaartverzekering
2.323 beoordelingen
Premie 28-jarige Verzekerd bedrag
10,88 9.500,-
Kapitaalpakket t.w.v. € 9.500 geheel vrij te besteden
Kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekerd
Vrije keuze uitvaartverzorger
+ Meer informatie ASR

Sorry, niet via ons te bekijken.

De premies zijn berekend voor een 27-jarige, verzekerd bedrag € 9.000,- en de langst mogelijke betaalduur.
De top 5 is op basis van meest gekozen uitvaartverzekeringen (afgelopen 30 dagen) op Ikvergelijkonline.nl en is geen advies.
20% korting ten opzichte van oktober 2023 en is al verwerkt in de premie
Update: Zaterdag 23 maart 2024

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 4 januari 2024

Wat is een begrafenispolis?

Bij overlijden is er een uitvaart nodig. De kosten daarvan zijn best hoog. Het is daarom vervelend om je nabestaanden daarmee op te zadelen. Veel mensen kiezen daarom voor een begrafenispolis of uitvaartverzekering. Dat betekent allebei hetzelfde. Je kunt met een begrafenispolis dus ook de kosten van een crematie verzekeren. De naam neem je dus niet te letterlijk. Met zo’n verzekering zijn de kosten van je uitvaart grotendeels gedekt. Ook maak je via deze verzekering bepaalde keuzes. Keuzes over wat voor uitvaart je wil. Hoeveel mensen erbij kunnen zijn en hoe sober of juist uitgebreid je uitvaart mag zijn. Dit kun je natuurlijk ook aan je nabestaanden laten. Hoe dan ook maakt een begrafenispolis het mogelijk.

Wat is de goedkoopste begrafenispolis?

Er zijn maar enkele aanbieders van begrafenispolissen in Nederland. Qua prijs zijn de verschillen klein. Wel loont het om te vergelijken en ook de voorwaarden goed te bekijken. Wat de goedkoopste uitvaart is, hangt vooral af van jouw keuzes. Hoe uitgebreid mag je uitvaart zijn? Of hoeft dat juist helemaal niet? Veel mensen kiezen niet voor de goedkoopste begrafenispolis. In plaats daarvan kiezen zij voor iets meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld een extra vrij besteedbaar bedrag. Met dit bedrag kunnen de nabestaanden naar eigen wens iets toevoegen. Een bijzonder grafmonument, bijvoorbeeld. Je kiest zelf wat voor begrafenispolis je wil. Ze zijn al beschikbaar vanaf enkele euro’s per maand.

Waarom een begrafenispolis?

Je wil je nabestaanden niet belasten met de kosten voor je uitvaart. Daarbinnen is er nog steeds veel te kiezen. Dat kun je zelf doen, maar ook samen met familie. Soms is het fijn als er al veel geregeld is. Dit is het geval wanneer je in je begrafenispolis al veel keuzes gemaakt hebt. In andere gevallen is het juist prettig als er budget is voor een uitvaart, maar je nabestaanden dit zelf invullen. Dit is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het aanbod van verschillende polissen speelt daarop in. Zo zijn er begrafenispolissen waarbij je veel keuze hebt. Bij andere is juist al veel van tevoren vastgelegd.

Premie begrafenispolis

Natuurlijk kies je voor de inhoud van de polis. Maar ook de premie is heel belangrijk. Dat is het bedrag dat je elke maand betaalt voor je verzekering. De verschillen tussen de aanbieders zijn niet groot. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee houdt. Dat is zeker niet alleen de hoogte van de premie. Zo zijn er verschillen tussen verzekeraars in hoe lang je premie betaalt. Bij sommige is dat een vaste periode. Een bepaald aantal jaar of tot een bepaalde leeftijd. Bij andere verzekeraars betaal je premie voor je begrafenispolis tot aan overlijden. Ook dat maakt verschil. Bij begrafenispolissen vergelijken kijk je dus naar verschillende zaken.

Begrafenispolissen

Begrafenispolissen vergelijken

Het vergelijken van polissen pak je dus zorgvuldig aan. Vooral ook omdat je een begrafenispolis meestal maar één keer afsluit. Overstappen van begrafenispolis kan wel, maar is niet altijd eenvoudig. Het is minder makkelijk dan overstappen bij een andere verzekering. Je kiest dus vooral goed. Om begrafenispolissen te vergelijken gebruik je de volgende stappen:

  1. Kies het bedrag waarvoor je verzekerd wil zijn
  2. Bepaal het soort begrafenispolis
  3. Vergelijk de premie bij verschillende aanbieders
  4. Check de overige voorwaarden

1- Kies het bedrag

Bij elke uitvaartpolis kies je een bedrag. Dit is het bedrag waarvoor je uitvaart verzekerd is. Je uitvaart mag wel duurder worden, maar de kosten hiervan worden dan niet gedekt. Dit moet dus anders betaald worden. In het ideale geval dekt de polis alle kosten. Twijfel je hoeveel een uitvaart kost? Gebruik dan de uitvaartcalculator.

2- Bepaal het soort begrafenispolis

Er zijn verschillende soorten begrafenispolissen. In principe gaat het dan om deze drie:

  • Naturaverzekering
  • Kapitaalverzekering
  • Combinatieverzekering

Bij een naturaverzekering keert de verzekeraar bij overlijden geen bedrag uit. In plaats daarvan heb je recht op een uitvaartpakket. Dit is een combinatie van producten en diensten die samen een uitvaart vormen. Een kapitaalverzekering keert wel een bedrag uit. Hiermee geven nabestaanden de uitvaart naar wens vorm. Dat kunnen jouw wensen zijn. Het kan ook zijn dat je hierover niet afspreekt. Tot slot is er de combinatieverzekering. Hier is sprake van zowel een pakket als een bedrag. Dat bedrag kan vrij gebruikt worden voor een aantal zaken. Een grafmonument bijvoorbeeld.

3. Premie begrafenispolis vergelijken

Heel belangrijk is natuurlijk de premie. Wat betaal je per maand voor een begrafenispolis? Daar krijg je natuurlijk graag een antwoord op. Dat antwoord hang van een aantal zaken af. Je huidige leeftijd bijvoorbeeld. Hoe jonger je bent als je de begrafenispolis afsluit, hoe langer je meestal premie betaalt. Daar houdt een verzekeraar rekening mee. Daarom krijg je altijd een persoonlijk aanbod voor je begrafenispolis.

4. Bekijk alle overige voorwaarden

Meestal zijn er geen hele speciale of bijzondere voorwaarden bij een begrafenispolis. Kijk wel even naar een aantal zaken. Of er korting is bij bepaalde uitvaartverzorgers. Wellicht is er zelfs een verplichting ergens een uitvaart af te nemen. Ook zijn kinderen soms gratis meeverzekerd. Waar je ook zeker naar kijkt is de periode waarin je premie betaalt. Die is niet overal gelijk.

Begrafenispolis afsluiten

Heb je de stappen doorlopen? Dan kun je een begrafenispolis afsluiten. Dat doe je in principe eenvoudig online. Je klikt op het beste aanbod. We leiden je dan direct naar de aanbieder van de verzekeraar. Hier vul je jouw gegevens in. Op basis daarvan doet de verzekeraar je een persoonlijk aanbod. Dat zal qua premie niet of weinig afwijken van de premie in het vergelijkingsoverzicht. Wel stelt de verzekeraar je nog enkele vragen over je gezondheid. In sommige gevallen is je verzekering duurder als je gezondheidsproblemen hebt. In de meeste gevallen is daar geen aanleiding toe. Het afsluiten is dan met een paar dagen definitief.