Beste
zorgverzekering.

Beste
zorgverzekering.

Zoek je de beste zorgverzekering? Die vind je door te vergelijken. Zo vind je ook de beste zorgverzekering van 2022. Of je nou de goedkoopste verzekering, de best beoordeelde of de ruimste dekking. Vergelijk en stap eenvoudig over.

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 01 maart 2023

Hoe vind ik de beste zorgverzekering?

Zorg kiezen is eigenlijk niet moeilijk. Dat komt omdat de basisverzekering bijna overal hetzelfde is. De overheid bepaalt welke zorg daaronder valt. De verschillen tussen zorgverzekeringen zijn dus niet groot. Maar ze zijn er wel. Ook de prijs verschilt. Dat komt omdat sommige verzekeraars net iets meer bieden. Andere bieden juist een budgetpolis aan. Maar wat vind jij belangrijk? Met de zorgvergelijker vind je snel de beste zorgverzekering. De beste zorgverzekering voor jou, natuurlijk. Want wat het best is, is voor iedereen anders. Je kiest zelf waarop je wil vergelijken. Vrije zorgkeuze of een hoger eigen risico bijvoorbeeld. De vergelijker laat je dan de goedkoopste keuzes zien die passen bij je wensen.

Beste zorgverzekering vergelijken

Door te vergelijken vind je de beste zorgverzekering voor jou. Vraag je eerst af: wat heb ik nodig? Gebruik je meestal veel zorg? Dan is een laag eigen risico logisch. Vind je het belangrijk zelf je ziekenhuis te kiezen? Vink dan vrije zorgkeuze aan. Zo filter je op de beste zorgverzekeringen. De vergelijker laat je verzekeringen zien die bij jouw wensen passen. De goedkoopste zorgverzekering staat altijd bovenaan. Ga je voor de goedkoopste verzekering die past bij jouw wensen? Dan kies je voor het bovenste aanbod. Je kunt ook op een aanbod klikken. Dan lees je er meer informatie over.

Beste zorgverzekering onafhankelijk kiezen

Wat de beste zorgverzekering is, verschilt per persoon. Op de vraag wat voor jou het beste is, wil je een eerlijk antwoord. Dat kan alleen als je onafhankelijk vergelijkt. Dat doe je met een vergelijker die alleen op inhoud vergelijkt. Bij ons is dat het geval. Wij zetten verzekeringen op volgorde van prijs. Er spelen geen andere factoren een rol. Alleen je eigen voorkeuren hebben invloed op welke verzekeringen ons systeem toont. Alle Nederlandse basisverzekeringen staan erin. Je mist dus niets en hebt het volledige overzicht. Ook is de vergelijker actueel. Dus ook de beste zorgverzekering voor 2022 vind je hier.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

Voor veel mensen is de beste zorgverzekering ook de goedkoopste. Dat is ook vaak zo, als je geen bijzondere wensen hebt. Zorgverzekeringen lijken erg op elkaar. De inhoud is vrijwel gelijk. Bij de basisverzekering tenminste. Het belangrijkste verschil is de prijs. Je betaalt natuurlijk het liefst zo min mogelijk. Wat je verdere wensen ook zijn. De zorgvergelijker is daarom vooral op prijs ingericht. Eerst geef je jouw wensen aan. Het overzicht toont dan alleen verzekeringen die passen bij jouw wensen. Deze staan op volgorde van prijs. De goedkoopste zorgverzekering heb je dus zo gevonden.

Eigen risico bij beste zorgverzekering

Hoeveel premie je betaalt hangt deels af van het eigen risico. Dat is van toepassing op elke basisverzekering. In 2021 en 2022 is het eigen risico minimaal 385 euro. Het maximum is 885 euro. Dit bedrag betaal je zelf wanneer je zorg nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld 1.000 euro aan zorgkosten? Dan betaal je daarvan minimaal 385 euro zelf. Dit geldt over een heel jaar. Als je al eigen risico betaald hebt, betaal je het datzelfde jaar niet nog een keer. Je kunt ook voor een hoger eigen risico kiezen. Meer dus dan het minimum van 385 euro. Het voordeel daarvan is dat je minder premie betaalt. Je maandelijkse zorgkosten zijn dus lager. Dit betekent wel dat je meer zorg zelf betaalt. Mocht de zorg die je gebruikt duurder zijn dan 385 euro. Een hoger eigen risico is alleen verstandig als je dat ook kunt betalen.

Zorgvergelijker

Beste zorgverzekering in 2022

In november maken verzekeraars hun tarieven bekend. Dan weet je wat de zorgverzekering in 2022 kost. Je huidige verzekeraar informeert je over het tarief in 2022. Stap je niet over? Dan blijf je bij je huidige verzekering. Wel kan het zijn dat deze duurder is. Veel mensen vergelijken daarom. Zij vermoedden dat hun huidige verzekering niet de beste zorgverzekering in 2022 is. Even checken kan natuurlijk nooit kwaad. Je ziet dan ook wat er verandert aan de inhoud. Want ook inhoudelijk zijn er verschillen. Elk jaar bepaalt de overheid wat de basiszorg is. Dit moet in de basisverzekering. Veranderingen zijn meestal klein. Zo worden soms nieuwe geneesmiddelen en behandelingen toegevoegd. Er verdwijnt ook wel eens iets. Altijd slim om dit te checken.

Overstappen naar beste zorgverzekering 2022

Wil je overstappen? Dat kan alleen aan het eind van het jaar. Via de vergelijker is overstappen eenvoudig. Als je de beste zorgverzekering gevonden hebt, klik je hierop. Je vindt in de vergelijker meer informatie over de verzekering. Als je overstapt kom je op de website van de verzekeraar. Hier vul je jouw gegevens in. Je nieuwe verzekeraar maakt de overstap in orde. Ook het opzeggen van je oude verzekering wordt geregeld. Je bent dus nooit dubbel verzekerd. Daarvoor hoef je niets te doen. Ook als je huidige zorgverzekering in 2022 de beste zorgverzekering is, hoef je geen actie te ondernemen. Als je niets doet, loopt je verzekering gewoon door. Wel tegen de nieuwe voorwaarden natuurlijk. De prijs is dan vaak iets hoger.

Wanneer kan ik overstappen op de beste zorgverzekering?

Overstappen kan in november, december en eventueel januari. Je verzekering loopt namelijk een heel kalenderjaar. Tussentijds overstappen is daarbij in principe niet mogelijk. Daarom kies je aan het eind van het jaar zorgvuldig. De vergelijker helpt je ook alle informatie goed op een rij te zetten. Ook als je niet overstapt. Je ziet snel wat er verandert en hoeveel je verzekering kost. Wil je iets meer tijd voor je keuze? Je kunt dan zelf je zorgverzekering opzeggen. Dan kun je ook in januari nog een nieuwe verzekering afsluiten. Deze gaat dan met terugwerkende kracht in. Zo ben je toch het hele jaar verzekerd en heb je meer tijd voor je keuze.