Vergelijken > Internet > Internet en bellen vergelijken
Internet en bellen vergelijken2020-09-10T12:00:26+02:00

Internet en bellen vergelijken?
Vind direct de beste deals


100% onafhankelijk & eerlijk.
Bespaar gemiddeld € 285,- per jaar.
 Gratis overstapservice & 14 dagen bedenktijd.

Check de beste internet & bellen deals op jouw adres.

De beste deals voor: Postcode: Huisnummer + toevoeging:

Internet en bellen
vergelijken?


Gratis overstapservice.
100% onafhankelijk & eerlijk.
 Simpel € 285,- per jaar besparen.

Check de beste internet & bellen deals.

De beste deals voor: Postcode:
Huisnummer + toevoeging:

Internet en bellen
vergelijken


Gratis overstapservice.
Je zit nooit zonder internet.

Check de beste deals.

De beste deals voor:
Postcode: Huisnr + toevoeging:

Check de beste Internet en bellen deals

Internet Providers
Internet Providers

Vraag & antwoord

Het kan zijn dat je aantal vragen hebt voordat je overstapt. We hebben daarom de meest gestelde vragen over internet, televisie en bellen op een rijtje gezet.

Alle veelgestelde vragen

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…

Direct naar

Het laatste nieuws

Providers

Het laatste nieuws

Internet en bellen

Als je kiest voor een abonnement met internet en bellen, neem je internet en vaste telefonie af bij dezelfde provider. In de meeste gevallen is een abonnement waarbij deze diensten gecombineerd worden goedkoper dan twee losse abonnementen. Zo kun je op een eenvoudige manier tientallen euro’s per jaar besparen. Door de abonnementen van verschillende providers te vergelijken, vind je het voordeligste internet en bellen abonnement.

Hoe werkt internet en bellen?

Bij een abonnement voor internet en bellen, ga je naast internetten ook bellen via dezelfde verbinding. Dit abonnement is alleen interessant als je gebruikmaakt van vaste telefonie. Wil je ook gebruikmaken van digitale televisie? Dan is een Alles in 1 pakket een betere keuze.

Je kunt bij een internet en bellen abonnement kiezen uit verschillende internetverbindingen. De keuze die je maakt is van invloed op de internetsnelheid en de stabiliteit. Je kunt, afhankelijk van het aanbod in jouw regio, kiezen tussen DSL, kabelinternet of glasvezel.

Waarom kiezen voor internet en bellen?

Als je naast internet ook gebruikmaakt van vaste telefonie, dan is een abonnement voor Internet & bellen een voordelige keuze. De telefoonverbinding wordt in de meeste gevallen gratis of tegen een laag per maand aangeboden. Daarnaast betaal je alleen de gebruikte belminuten eventueel in combinatie met een starttarief. De meeste providers bieden goedkope belbundels aan waarmee je onbeperkt kunt bellen. Dit maakt het bellen via een vaste telefoonlijn een stuk goedkoper.

Voordelen Internet & bellen

 • Goedkoper
 • Eén aanspreekpunt bij vragen en problemen
 • Voordelige belbundels mogelijk
 • Minder hardware in huis
 • Nummerbehoud

Internet en bellen vergelijken

De prijzen voor een internetabonnement en/of vaste telefonie lopen per provider sterk uiteen. Het is daarom goed om de verschillende aanbieders te vergelijken voordat je een keuze maakt. Waar moet je op letten als je de Internet & bellen abonnementen gaat vergelijken? Wij hebben een aantal aandachtspunten voor je verzameld.

Waar moet je op letten?

 • Beschikbaarheid
 • Internetsnelheid
 • Opties vaste telefonie

Beschikbaarheid

Je kunt niet bij iedere provider een Internet & bellen abonnement afsluiten. Bij kabelinternet is er bijvoorbeeld slechts één provider actief in jouw regio. Bovendien is het glasvezelnetwerk nog niet overal gerealiseerd. Door jouw postcode en huisnummer op te geven bij de vergelijking, zie je alleen Internet & bellen abonnementen die je ook daadwerkelijk af kunt sluiten op jouw adres.

Internetsnelheid

Bij het kiezen van een abonnement voor internet is de snelheid één van de belangrijkste factoren. Welke snelheid je nodig hebt, is afhankelijk van de intensiviteit waarmee het internet op jouw adres gebruikt wordt. Meerpersoonshuishoudens kunnen het beste kiezen voor een normale of een snelle internetverbinding. Op die manier weet je zeker dat iedereen in huis met comfort gebruik kan maken van het netwerk. Let er op dat het bij de meeste providers wel mogelijk is om de internetsnelheid tussendoor tegen een meerprijs te upgraden, maar niet te downgraden.

De internetverbinding die je kiest beïnvloedt de internetsnelheid. Glasvezel is de meest stabiele en snelle optie, maar glasvezelinternet is helaas nog niet overal beschikbaar.

Opties vaste telefonie

Providers verschillen onderling sterk in de geboden opties en services. Zo bieden sommige providers het abonnementsdeel voor telefonie gratis aan. Je betaalt meestal een starttarief en een vast bedrag per minuut. Dit bedrag wordt wel op de seconde afgerond. Vergelijk de verschillende beltarieven om jouw voordeligste optie te vinden.

De meeste providers bieden voordelige belbundels aan waarmee je onbeperkt kunt bellen. Je kunt vaak kiezen tussen onbeperkt bellen binnen Nederland, onbeperkt bellen binnen Nederland inclusief mobiele telefoonnummers en onbeperkt bellen naar het buitenland (binnen Europa en/of wereldwijd). Afhankelijk van jouw belgedrag kun je met zo’n voordeelbundel een stuk goedkoper uit zijn.

Tot slot bieden veel providers de mogelijkheid om gratis te bellen naar telefoonnummers die aangesloten zijn bij dezelfde provider. Op die manier kun je onbeperkt gratis met de personen bellen waar je het meest contact mee hebt, mits zij bij dezelfde provider een abonnement hebben. Je bent dan nog voordeliger uit dan met een voordeelbundel.

 • Tarief voor telefonie-abonnement
 • Starttarief
 • Prijs per belminuut
 • Voordelige belbundels
 • Gratis onderling bellen

Overstappen

Vergelijk alle internet en bellen abonnementen en kies de provider die aansluit bij jouw wensen. Nadat je het abonnement hebt aangevraagd, ontvang je binnen enkele dagen een reactie. Vervolgens duurt het minimaal 14 dagen voordat het abonnement ingaat. Je kunt vandaag nog je overstap regelen.