Waar moet je op letten bij het vergelijken van je internet?

Waar moet je op letten bij het vergelijken van je internet?

Author: Marina Stobbelaar-Vonk , internettexpert • Update: 01 maart 2023

Natuurlijk let je bij het vergelijken van verschillende internet abonnementen op de prijs, maar er zijn ook andere aspecten belangrijk. Om het abonnement te vinden dat het beste bij jou past, moet je ook letten op het soort internetverbinding, de internetsnelheid, de opties voor digitale televisie en de mogelijkheden voor vaste telefonie.

Als je een nieuw abonnement af wilt sluiten voor internet, internet en televisie of alles in 1, kies je niet zomaar het eerste de beste abonnement. Je neemt eerst de tijd om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Welk abonnement het beste bij jou past is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

Breng daarom eerst voor jezelf in kaart wat je nodig hebt. Wil je een internet abonnement uitbreiden met vaste telefonie of heb je voldoende aan je mobiele telefoonabonnement? En wil je naast internet ook gebruik maken van digitale televisie? Dan ben je vaak goedkoper uit wanneer je kiest voor een alles in 1 abonnement bij dezelfde provider. Als je goed weet wat je wilt, kun je makkelijker de verschillende abonnementen vergelijken en de deal kiezen die het beste bij jou past.

Uit welke soorten internet abonnementen kun je kiezen?

Het is mogelijk om voor alle diensten die je af wilt nemen bij een telecomprovider losse abonnementen af te sluiten. Je bent echter goedkoper uit wanneer je verschillende diensten in één abonnement combineert. Zo zijn er abonnementen voor internet, internet en vaste telefonie, internet en digitale televisie en alles in 1 abonnementen.

Uit welke providers kun je kiezen?

Nederland heeft een groot aantal grote en kleinere telecomproviders. Op Ikvergelijkonline.nl kun je de beste deals van Budget alles in 1, Caiway, Delta, Fiber, KPN, Online.nl, Oxxio, T-Mobile, Tele2, XS4ALL, Youfone en Ziggo met elkaar vergelijken. Het is mogelijk dat niet iedere provider diensten levert in jouw woonplaats. Met de postcodecheck kun je eenvoudig zien uit welke providers je op jouw adres kunt kiezen.

De providers die wij vergelijken zijn stuk voor stuk betrouwbare leveranciers van internet, televisie en/of vaste telefonie. Het verschil tussen de abonnementen is vaak inhoudelijk. Niet iedere provider biedt dezelfde internetverbinding, internetsnelheid of televisiepakket aan. Bovendien kunnen de prijzen van de verschillende abonnementen behoorlijk van elkaar verschillen. Vergelijk direct de beste deals van bovenstaande providers en kijk of jij kunt besparen op jouw vaste lasten. Veel providers bieden een leuke welkomstdeal waarmee je nog meer geld kunt besparen.

Waarom kiezen voor een alles in 1 abonnement?

Steeds meer mensen kiezen voor een alles in 1 abonnement in plaats van losse abonnementen voor internet, televisie en vaste telefonie. Dat is niet zo gek, want als je kiest voor een alles in 1 abonnement ben je maandelijks minder geld kwijt. Deze abonnementsvorm is alleen aantrekkelijk als je daadwerkelijk gebruikmaakt van internet, televisie en vaste telefonie. Met de postcodecheck kun je direct kijken bij welke providers jij een alles in 1 abonnement af kunt sluiten.

Breng jouw wensen in kaart

Wat het beste internet abonnement voor jou is, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Voordat je gaat vergelijken is het verstandig om stil te staan bij een aantal inhoudelijke aspecten.

Internet

Ten eerste moet je kiezen voor een bepaalde internetverbinding en de internetsnelheid die daarmee gepaard gaat. Kies je voor DSL, glasvezel of kabelinternet? DSL is niet altijd even snel, maar relatief goedkoop. Glasvezel is de snelste internetverbinding, maar is nog niet overal verkrijgbaar. Tot slot kun je kiezen voor kabelinternet dat een landelijke dekking heeft en relatief snel is, maar ook vrij prijzig.

Digitale televisie

Als je kiest voor een internet abonnement met televisie of een alles in 1 abonnement moet je goed nadenken over de manier waarop je de televisie nu gebruikt. Wil je veel verschillende televisiezenders? Wil je specifieke zenderpakketten zodat je films of sportwedstrijden kunt kijken? En wil je gebruikmaken van specifieke streamingsdiensten? Niet iedere provider zal voldoen aan jouw wensen. Let er bij de vergelijking goed op dat een deal alle onderdelen van jouw ideale televisie abonnement bevat.

Vaste telefonie

Tot slot verschilt het aanbod van vaste telefonie ook per provider. Sommige providers bieden vaste telefonie gratis aan binnen het alles in 1 abonnement, andere providers vragen een bijdrage. Bovendien bestaan er goedkope belbundels die bellen met de vaste telefoon op bepaalde tijden, naar mobiele nummers of naar het buitenland goedkoper maken dan normaal. Breng van tevoren in kaart wat jij belangrijke aspecten van vaste telefonie vindt voordat je de verschillende aanbieders met elkaar gaat vergelijken.

Sluit direct af

Met de postcodecheck kun je eenvoudig de beschikbare deals op jouw adres vinden. Vervolgens kun je de verschillende aanbiedingen met elkaar vergelijken. Met de filters in de vergelijkingstool kun je de deals die het beste bij jouw voorkeuren passen naar boven halen in de ranking. Heb je de juiste deal gevonden? Dan sluit je deze eenvoudig af via Ikvergelijkonline.nl.