Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden Overlijdensrisicoverzekering

Beoordeling volgens
NN: Geen

Sorry, niet via ons te bekijken

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 01 december 2023

Wie is Nationale Nederlanden?

Nationale Nederlanden is al meer dan honderd jaar op de Nederlandse markt actief als financiële dienstverlener. Zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen bij Nationale Nederlanden terecht voor verzekeringen, bancaire producten en pensioenen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

Nationale Nederlanden is een onderdeel van de beursgenoteerde NN Group. De NN Group is als verzekeraar en vermogensbeheerder actief in 18 landen in Europa en Azië. In Nederland zetten ruim 5.000 medewerkers zich in voor een zekere financiële toekomst voor de klant.

Nationale Nederlanden overlijdensrisicoverzekering

De overlijdensrisicoverzekeringen van Nationale Nederlanden zijn in drie verzekeringsvormen beschikbaar:

  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering
  • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering
  • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

U kiest voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering als het bedrag dat uw nabestaanden nodig hebben om de financiële verplichtingen na te kunnen komen gedurende de looptijd ongeveer gelijk blijft. Bij deze verzekeringsvorm is de hoogte van het verzekeringsbedrag namelijk altijd gegarandeerd. Uw nabestaanden kunnen het geld bijvoorbeeld gebruiken om de hypotheek af te lossen, of om de vaste lasten te voldoen. De premie van een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering is gemiddeld hoger dan de premie van een dalende overlijdensrisicoverzekering.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

Een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering is een goede keuze wanneer het benodigde verzekeringsbedrag gedurende de looptijd afneemt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u het verzekeringsbedrag afstemt op de periode tot uw kind volwassen wordt of uw partner de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Bij deze verzekeringsvorm neemt het verzekeringsbedrag met een vast bedrag per jaar af. De premie van een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering is het laagst van alle verzekeringsvormen.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering wordt in de meeste gevallen samen met een annuïtaire hypotheek afgesloten. De hypotheekschuld neemt bij een dergelijke hypotheek jaarlijks met een bepaald percentage af. Wanneer u de overlijdensrisicoverzekering met hetzelfde percentage af laat nemen, weet u zeker dat er voldoende kapitaal beschikbaar is om de hypotheek af te lossen wanneer u tijdens de looptijd komt te overlijden. De premiehoogte van deze verzekeringsvorm zit tussen die van de gelijkblijvende en de lineair dalende verzekering in.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het voordeel van een overlijdensrisicoverzekering bij Nationale Nederlanden is de vaste lage premie. Bij alle verzekeringsvormen blijft de premie gedurende de hele looptijd gelijk. Bovendien is de premielooptijd bij een dalende overlijdensrisicoverzekering vier tot vijf jaar korter dan de looptijd van de verzekering. De laatste jaren betaalt u dus helemaal geen premie meer.

Een nadeel is het relatief hoge verzekeringsbedrag van 20.000 euro. Het is dus niet mogelijk om bij Nationale Nederlanden een lager bedrag te verzekeren. Aangezien de premie mede bepaald wordt door de hoogte van het verzekeringsbedrag, is dit niet voor iedereen voordelig.

Voordelen
Vaste lage premie
4 tot 5 jaar kortere premielooptijd bij dalende ORV
Afsluiten tot 65e levensjaar
Maximale looptijd 50 jaar
Eenvoudig online af te sluiten of via tussenpersoon
Nadelen
Relatief hoog minimum verzekeringsbedrag

Wat is bij NN de hoogte van het verzekerd bedrag en de looptijd?

U kunt bij Nationale Nederlanden een bedrag van 20.000 euro tot 1.000.000 euro verzekeren. De looptijd van de verzekering omvat minimaal 5 en maximaal 50 jaar. De verzekering eindig uiterlijk in het jaar dat de verzekerde 75 jaar oud wordt. U kunt uiterlijk in het jaar dat u 65 wordt een overlijdensverzekering bij Nationale Nederlanden afsluiten.

Hoe zit het met de medische acceptatie?

Voordat u de overlijdensrisicoverzekering bij Nationale Nederland af kunt sluiten, dient u een aantal vragen over uw gezondheid te beantwoorden. Afhankelijk van uw antwoorden kan Nationale Nederland u om meer informatie vragen. In sommige gevallen is een medisch onderzoek noodzakelijk. Op basis van uw antwoorden en/of de onderzoeksresultaten kan de verzekeraar u met of zonder aanvullende voorwaarden accepten. Een aanvullende voorwaarde kan bijvoorbeeld een premieopslag zijn waardoor u periodiek een hogere premie betaalt. In het uiterste geval kan Nationale Nederlanden u niet accepteren als verzekerde. U kunt dan geen overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Eigenschappen van NN

Eigenschappen
Vormen: Gelijkblijvend / lineair / annuїtair
Minimaal te verzekeren bedrag 20.000,-
Maximaal te verzekeren bedrag 1.000.000,-
Partner meeverzekerd: Optie
Verpanding mogelijk:
Premie Per maand of jaar.

Contactgegevens

088 663 00 00 (Ma t/m vr van 8.00 tot 17.00)

Contactformulier
NN.nl
Mijn NN

Prinses Beatrixlaan 35, 2595 AK Den Haag

Bron: NN.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.

Nationale Nederlanden Overlijdensrisicoverzekering

Beoordeling volgens
NN: Geen

Sorry, niet via ons te bekijken.

Contactgegevens

088 663 00 00 (Ma t/m vr van 8.00 tot 17.00)

Contactformulier
NN.nl
Mijn NN

Prinses Beatrixlaan 35, 2595 AK Den Haag