ASR

ASR

ASR Overlijdensrisicoverzekering

Beoordeling volgens
ASR: Geen

Sorry, niet via ons te bekijken.

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 01 december 2023

Wie is ASR?

SR Verzekeringen is een onderdeel van ASR Nederland. ASR Nederland is één van de grootste Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. ASR Nederland is ook eigenaar van de merken: de Amersfoortse, Ardanta, Ditzo en Europeesche Verzekeringen. In de portefeuille heeft ASR diverse verzekeringen en overige financiële producten voor de particuliere en zakelijke markt.

ASR wil graag terug gaan naar de kern van verzekeren: helpen door te doen.

ASR overlijdensrisicoverzekering

Bij ASR kunt u kiezen tussen drie verschillende verzekeringsvormen:

  • Gelijkblijvende dekking
  • Evenredig dalende dekking
  • Annuïtair dalende dekking

Gelijkblijvende dekking

Een overlijdensrisicoverzekering met een gelijkblijvende dekking, ook wel een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering genoemd, wordt gekenmerkt door een gegarandeerd verzekeringsbedrag gedurende de hele looptijd. U kiest deze verzekeringsvorm bijvoorbeeld wanneer u een aflossingsvrije hypotheek heeft of een woning huurt. Op die manier weet u zeker dat uw nabestaanden in de huidige woning kunnen blijven worden wanneer uw inkomen door overlijden wegvalt. Voor deze verzekeringsvorm betaalt u een relatief hoge premie. Deze premie blijft bij ASR echter gedurende de looptijd gelijk.

Evenredig dalende dekking

Een overlijdensrisicoverzekering met een evenredig dalende dekking, ook wel een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering genoemd, wordt gekenmerkt door een in gelijke stappen dalend verzekeringsbedrag gedurende de looptijd. Het verzekeringsbedrag daalt met een vast bedrag per maand. U kiest deze verzekeringsvorm wanneer u verwacht dat het bedrag dat uw nabestaanden nodig hebben om aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen gedurende de looptijd afneemt. Deze verzekeringsvorm kent bij ASR een vaste lage premie.

Annuïtair dalende dekking

Een overlijdensrisicoverzekering met een annuïtaire dekking, ook wel een annuïtair dalende overlijdensverzekering genoemd, kenmerkt zich door een dalend verzekeringsbedrag gedurende de looptijd. Deze verzekeringsvorm wordt in de meeste gevallen afgestemd op een annuïtaire hypotheek waarbij de hypotheekschuld in hetzelfde tempo afneemt. De hoogte van de premie is hoger dan bij een lineair dalende verzekering, maar lager dan die van een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering.

Bovendien kunt u bij ASR kiezen uit 2 verschillende varianten:

  • Overlijdensrisicoverzekering met waarde-uitkering
  • Overlijdensrisicoverzekering zonder waarde-uitkering

Overlijdensrisicoverzekering met waarde-uitkering

Bij deze variant heeft u de mogelijkheid om de verzekering tussentijds stop te zetten zonder dat deze de opgebouwde waarde verliest. De overlijdensrisicoverzekering wordt dan voortgezet met een lager verzekeringsbedrag terwijl u stopt met het betalen van premies. De premie van deze variant is hoger dan de standaardoptie zonder waarde-uitkering. U kunt alleen een overlijdensrisicoverzekering met waarde-uitkering afsluiten via een tussenpersoon.

Overlijdensrisicoverzekering zonder waarde-uitkering

U heeft altijd het recht om uw overlijdensrisicoverzekering tussentijds stop te zetten. Voordat u deze afsluit heeft u echter de keuze om dit met waarde-uitkering te kunnen doen. Kiest u voor een verzekering zonder waarde-uitkering? Dan wordt er geen geld uitgekeerd wanneer u deze opzegt. In ruil voor deze keuze ontvangt u een premiekorting.

Wat zijn de voor- en nadelen?

De overlijdensrisicoverzekering van ASR kent veel voordelen ten opzichte van andere overlijdensrisicoverzekeringen. Zo rekent ASR een vaste premie per maand. Bovendien kan deze verzekering tot op hoge leeftijd worden afgesloten. Tot slot bieden de maximale looptijd en het maximaal te verzekeren bedrag voor iedereen veel mogelijkheden.

Het nadeel van deze verzekering is dat het niet altijd mogelijk is om de overlijdensrisicoverzekering zelf online af te sluiten, soms kan dit alleen met een tussenpersoon. Bovendien kunt u zich niet verzekeren voor een premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. Tot slot kunt u met een gevaarlijk beroep een premieopslag verwachten.

Voordelen
Vaste premie per maand
Afsluiten tot 70e levensjaar
Maximale looptijd 50 jaar
Tussendoor verzekeringsbedrag wijzigen mogelijk
Kapitaalopbouw mogelijk
Premiebetaling maandelijks, per kwartaal, per halfjaar of per maand
Relatief hoog verzekeringsbedrag mogelijk: 10 miljoen euro
Nadelen
Sommige producten kunnen alleen via een tussenpersoon worden afgesloten
Geen premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid mogelijk
Extra voorwaarden bij geselecteerde gevaarlijke beroepen

Wat is bij ASR de hoogte van het verzekerd bedrag en de looptijd?

De hoogte van het verzekeringsbedrag bepaalt u met het doel dat u voor ogen heeft. U kunt bij ASR kiezen voor een bedrag tussen de 5.000 en 10.000.000 euro. De overlijdensrisicoverzekering is af te sluiten van het 18e tot 70e levensjaar. De looptijd kiest u zelf, deze kan minimaal 1 jaar en maximaal 50 jaar omvatten. De looptijd eindigt uiterlijk in het 75e levensjaar.

Hoe zit het met de medische acceptatie?

ASR werkt met een standaard digitale gezondheidsverklaring die in de meeste gevallen voldoende is om u als nieuwe verzekerde te accepteren. Er is alleen een medische keuring nodig wanneer er een verhoogd overlijdensrisico wordt vermoed op basis van uw antwoorden. Wanneer u een bedrag van meer dan 1.000.000 euro wilt verzekeren, behoort een medische keuring tot de standaardprocedure. ASR mag u op grond van uw gezondheid weigeren als verzekerde. In de meeste gevallen kunt u bij een verhoogd overlijdensrisico echter rekenen op een acceptatie met premieopslag.

Eigenschappen van ASR

Eigenschappen
Vormen: Gelijkblijvend / lineair / annuїtair
Minimaal te verzekeren bedrag 5.000,-
Maximaal te verzekeren bedrag 10.000.000,-
Partner meeverzekerd: Optie
Verpanding mogelijk:
Medische keuring: Wanneer vragen niet voldoende zijn / Vanaf 1.000.000,- alle verzekerden
Leeftijd: Niet jonger dan 18 jaar – Niet ouder dan 70 jaar
Distributiekosten: 70,-
Bedenktijd: 30 dagen
Maximale looptijd: Minimaal 1 – Maximaal 50 jaar (en tot en met 75-jarige leeftijd van de verzekerde)
Premie Per maand, kwartaal, halfjaar of jaar.

Contactgegevens

(030) 257 9111 (Ma t/m vr van 8.00 tot 18.00)
0623889539 (Whatsapp)

Contactformulier
asr.nl
Inloggen bij a.s.r.

Archimedeslaan 10,3584 BA Utrecht

Bron: ASR.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.

Beoordeling volgens
ASR: Geen

Sorry, niet via ons te bekijken.

Contactgegevens

(030) 257 9111 (Ma t/m vr van 8.00 tot 18.00)
0623889539 (Whatsapp)

Contactformulier
asr.nl
Inloggen bij a.s.r.

Archimedeslaan 10,3584 BA Utrecht