Univé

Univé Autoverzekering
Univé Autoverzekering

Check de beste Univé deals voor jouw auto

Check de beste Univé deals voor jouw auto

Wie is Univé?

Univé is een verzekeringsmaatschappij zonder winstoogmerk. Er is een kantoor in Assen en in Zwolle, daarnaast zijn er door het hele land verspreid negen regionale kantoren gevestigd. De geschiedenis van Univé gaat terug tot de 18e eeuw, maar de verzekeraar is sinds 1991 onder de huidige naam actief. Je kunt bij Univé terecht voor zakelijke en particuliere verzekeringen waaronder de autoverzekering.

Welke verzekeringen biedt Univé?

Bij Univé kun je kiezen voor een autoverzekering met drie verschillende dekkingen:

  • WA: wettelijke aansprakelijkheid
  • WA+ Beperkt Casco
  • All Risk: Volledig Casco

WA

De autoverzekering met WA-dekking van Univé vergoedt de schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen. Dit betreft letselschade en materiële schade waar jij aansprakelijk voor bent. Het is in Nederland verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren, met deze verzekering voldoe je aan deze eis. Deze autoverzekeringen keert geen bedrag uit wanneer je zelf materiële schade of letselschade oploopt. Univé geeft aan dat deze autoverzekering populair is voor auto’s die ouder zijn dan 8 jaar.

WA+

De WA+ autoverzekering van Univé vergoedt schade die je veroorzaakt bij anderen. Daarnaast wordt schade aan de eigen auto vergoed wanneer deze is ontstaan door brand, diefstal, inbraak, joyriding, ruitbreuk, botsing met loslopende dieren/vogels, storm, hagel, overstromingen, lawines, aardbevingen (buitenland) of tijdens het transport. De WA+ autoverzekering van Univé kent standaard 1 jaar nieuwwaardegarantie en onder voorwaarden is het mogelijk om gebruik te maken van 3 jaar aanschafwaardegarantie bij tweedehands auto’s. Deze verzekering wordt bij Univé het vaakst afgesloten voor auto’s van 6 tot 9 jaar oud.

All Risk

De All Risk autoverzekering van Univé vergoedt naast bovenstaande schades ook schades die veroorzaakt worden aan de eigen auto door botsen, omslaan, aanrijding, te water raken, slippen en vandalisme. Voor deze autoverzekering geldt eveneens een nieuwwaardegarantie van 1 jaar en een aanschafwaardegarantie van 3 jaar. Deze uitgebreide autoverzekering wordt bij Univé het vaakst gekozen voor auto’s tot en met 5 jaar oud.

Aanvullende verzekeringen

Je kunt de autoverzekering van Univé uitbreiden met verschillende aanvullende verzekeringen:

  • Inzittendenverzekering
  • Rechtshulp Verkeer
  • Univé Pechhulp
  • Eigen keuze schadeherstelbedrijf
  • Accessoires

Inzittendenverzekering

De inzittendenverzekering keert een bedrag uit wanneer je zelf en/of jouw passagiers gewond raken of komen te overlijden als gevolg van een ongeval. Daarnaast wordt ook materiële schade als gevolg van een ongeval vergoed. Ook de kosten die je maakt om het schadebedrag te laten bepalen worden vanuit deze aanvullende verzekering vergoed.

Rechtshulp Verkeer

Als je de aanvullende verzekering Rechtshulp Verkeer afsluit krijg je juridische bijstand wanneer jij en/of je passagier(s) betrokken raken bij een geschil in het verkeer.

Univé Pechhulp

Met deze aanvullende dekking wordt je auto direct gerepareerd als je met pech aan de kant staat. Als reparatie niet direct mogelijk is, wordt je auto gratis door Univé naar een garage gebracht. Laat de reparatie enige tijd op zich wachten? Dan heb je met deze verzekering recht op vervangend vervoer. Je kunt kiezen voor Pechhulp Binnenland en Pechhulp Buitenland.

Eigen keuze schadeherstelbedrijf

Als je schade krijgt laat je die herstellen door een schadeherstelbedrijf dat Univé aanwijst. Met deze aanvullende verzekering kun je zelf een schadeherstelbedrijf kiezen zonder dat dit invloed heeft op de vergoeding of het eigen risico.

Accessoires

Met de aanvullende verzekering voor accessoires kun je deze tot een verzekeringsbedrag van 10.000 euro meeverzekeren.

Eigen risico

Bij de WA autoverzekering wordt er geen eigen risico gehanteerd. Als je de WA+ of All Risk autoverzekering afsluit, heb je standaard een eigen risico van 100 euro. Je kunt dit vrijwillig verhogen tot 500 euro. Als je kiest voor een vrijwillig eigen risico krijg je korting op de premie.

Autoverzekering van Univé vergelijken

Ben je enthousiast geworden over de autoverzekering van Univé? Vergelijk deze dan nu met andere autoverzekeringen met de online vergelijkingstool. Je ziet in één oogopslag welke autoverzekering er het beste bij jou en jouw auto past. Bovendien kun je door te vergelijken veel geld besparen op je vaste lasten. Je kunt de autoverzekering van jouw keuze direct afsluiten op Ikvergelijkonline.nl. Zo makkelijk kan een autoverzekering afsluiten zijn.

Univé contactgegevens

Telefonische klantenservice
Hulp bij een noodgeval? +31 592 348 112

Online klantenservice
Klantenservice pagina van Univé

Postadres
OHRA
Postbus 40000
6803 GA Arnhem

Bron: Unive.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.