OHRA

OHRA Autoverzekering
OHRA Autoverzekering

Check de beste OHRA deals voor jouw auto

Check de beste OHRA deals voor jouw auto

Wie is OHRA?

Het Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren (OHRA) werd in 1925 opgericht. Inmiddels heeft de verzekeringsmaatschappij zich ontwikkeld tot een belangrijke speler binnen de verzekeringsbranche. Nu is OHRA met het hoofdkantoor in Arnhem een onderdeel van Nationale-Nederlanden. Je kunt bij OHRA terecht voor spaarproducten, beleggingsproducten en verzekeringen waaronder de autoverzekering. Het motto van OHRA is ‘Direct geregeld’.

Welke verzekeringen biedt OHRA?

De autoverzekeringen van OHRA zijn af te sluiten met drie verschillende dekkingen:

  • WA
  • WA plus
  • All Risk

WA

In Nederland is het verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsautoverzekering af te sluiten als je gebruik maakt van een auto. Op die manier wordt schade die je bij een ander veroorzaakt altijd vergoed. De autoverzekering met WA-dekking van OHRA vergoedt alle materiële en letselschade van anderen waar jij met je voertuig aansprakelijk voor bent.

WA plus

De WA plus autoverzekering van OHRA vergoedt alle schade die ook door de autoverzekering met WA-dekking vergoed wordt. Bovendien wordt onder bepaalde voorwaarden ook schade aan de eigen auto vergoed. Dit is bijvoorbeeld het geval bij schade door brand, storm, natuur, diefstal en joyriding. Ruitschade wordt ook vanuit de WA plus autoverzekering van OHRA vergoed.

All Risk

De All Risk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering van OHRA. Vanuit deze verzekering wordt schade veroorzaakt bij anderen, schade aan de eigen auto veroorzaakt door brand, storm, natuur, diefstal, joyriding en ruitschade vergoed. Bovendien krijg je onder bepaalde voorwaarden de schade aan je eigen auto vergoed wanneer je betrokken bent bij een aanrijding. Tot slot heb je met deze autoverzekering standaard recht op hulp in het buitenland.

Aanvullende verzekeringen

Je kunt bij OHRA je autoverzekering uitbreiden met diverse aanvullende verzekeringen:

  • Aanvullend pakket
  • Ongevallen Inzittenden
  • Schade Inzittenden
  • Rechtsbijstand Motorrijtuig
  • Pechhulp Nederland

Aanvullend pakket

De WA plus en All Risk autoverzekeringen van OHRA kun je uitbreiden met een aanvullend pakket. Je kunt dan onder bepaalde voorwaarden gebruikmaken van de nieuwwaarderegeling, de aanschafwaarderegeling of de dagwaarderegeling. Bovendien bepaal je zelf door welke garage je jouw schade laat herstellen. Ook accessoires zijn met dit aanvullende verzekeringspakket tot 3.500 euro verzekerd.

Ongevallen Inzittenden

Met deze ongevallenverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd als jijzelf en/of je passagier(s) blijvend invalide raken of overlijden als gevolg van een ongeval.

Schade Inzittenden

Deze schadeverzekering keert een bedrag uit wanneer jijzelf en/of je passagier(s) materiële of letselschade hebben als gevolg van een ongeluk.

Rechtsbijstand Motorrijtuig

In samenwerking met DAS Rechtsbijstand kun je met de Rechtsbijstandverzekering Motorvoertuig de schade die veroorzaakt is door een ongeluk bij de tegenpartij verhalen.

Pechhulp Nederland

Door een samenwerking tussen OHRA en verschillende pechhulpverleners kun je met deze aanvullende verzekering 24 uur per dag rekenen op pechhulp binnen Nederland.

Eigen risico

Het eigen risico is het deel van de kosten die je zelf betaalt. Je eigen risico is bij schade standaard 0 euro als je kiest voor OHRA reparatieservice. Als je een ander bedrijf kiest, betaal je 500 euro eigen risico, tenzij je een aanvullend pakket hebt afgesloten.

Voor ruitschade geldt er een afwijkend eigen risico. Maak je gebruik van de OHRA reparatieservice, dan betaal je bij reparatie geen eigen risico. Bij vervanging betaal je 50% van het eigen risico. Kies je voor een ander bedrijf? Dan betaal je altijd het volledige eigen risico. Hoe hoog dit eigen risico is, hangt af van de verzekering die je kiest.

Als je een WA plus of All Risk autoverzekering afsluit kun je een vrijwillig eigen risico kiezen van 150, 300 of 450 euro. Dit bedrag staat los van bovengenoemd eigen risico. Als je kiest voor een vrijwillig eigen risico, krijg je korting op de premie.

Autoverzekering van OHRA vergelijken

Ben je enthousiast geworden over de autoverzekering van OHRA? Je kunt met de online vergelijkingstool de autoverzekering van OHRA vergelijken met die van andere aanbieders. Door te vergelijken kun je eenvoudig bepalen welke autoverzekering het beste bij jou past. Bovendien kun je door te vergelijken op een makkelijke manier geld besparen. Je kunt de nieuwe autoverzekering direct afsluiten via Ikvergelijkonline.nl.

OHRA contactgegevens

Telefonische klantenservice
Bel: 026 400 40 40
Whatsapp: 06 20 14 06 59
Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van OHRA

Postadres
OHRA
Postbus 40000
6803 GA Arnhem

Bron: OHRA.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.