ANWB

ANWB Autoverzekering
ANWB Autoverzekering

Vergelijk de beste deals voor jouw auto

Vergelijk de beste deals voor jouw auto

Wie is de ANWB?

De Algemene Nederlandsche Wielrijders-Bond (ANWB) is sinds de 19e eeuw actief in Nederland. In de loop der jaren heeft de ANWB zich ontwikkeld tot een specialist op het gebied van verkeer en toerisme. De vereniging houdt zich onder andere bezig met allerlei activiteiten voor fietsers, kampeerders en automobilisten. Zo is de ANWB bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het plaatsen van diverse bewegwijzeringen. Je kunt bij de ANWB terecht voor reizen, testuitslagen en verzekeringen waaronder de autoverzekering. Het bekendst is de ANWB vanwege de Wegenwacht, de Alarmcentrale en het tijdschrift De Kampioen.

Welke verzekeringen biedt de ANWB?

Bij de ANWB kun je kiezen tussen de Veilig Rijden Autoverzekering en de Reguliere Autoverzekering. Beide autoverzekeringen zijn af te sluiten met WA-dekking, Beperkt Casco en Volledig Casco.

  • Veilig Rijden Autoverzekering WA
  • Veilig Rijden Autoverzekering Beperkt Casco (WA+)
  • Veilig Rijden Autoverzekering Volledig Casco (All Risk)
  • Reguliere Autoverzekering WA
  • Reguliere Autoverzekering Beperkt Casco (WA+)
  • Reguliere Autoverzekering Volledig Casco (All Risk)

Veilig Rijden Autoverzekering

Met de Veilig Rijden Autoverzekering van de ANWB word je beloond als je goed rijgedrag vertoont en deze informatie via een app deelt met de ANWB. Door met je rijstijl punten te verdienen op het gebied van snelheid, bochten, optrekken, remmen en telefoongebruik kan je tot wel 30% korting op de maandpremie verdienen. De app geeft je ook feedback over je rijstijl zodat je deze kunt verbeteren. Naast de korting door je rijgedrag profiteer je ook van korting als je deze autoverzekering kiest in plaats van de Reguliere Autoverzekering.

Reguliere Autoverzekering

De Reguliere Autoverzekering biedt altijd pechhulp van de ANWB en rekent geen eigen risico. De dekking van de Reguliere Autoverzekering en de Veilig rijden autoverzekering kies je zelf. De basisdekking kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen.

WA-dekking

Met de WA-dekking wordt alle schade die je met je auto bij anderen veroorzaakt vergoed. Je bent wettelijk verplicht om minimaal een autoverzekering met WA-dekking af te sluiten wanneer je een auto in je bezit hebt.

Beperkt Casco

Beperkt Casco, ook wel WA+ genoemd, vergoedt bij de ANWB naast schade bij anderen ook schade aan het eigen voertuig door diefstal of aanrijding van een dier. Bovendien valt ruitschade binnen de vergoeding van deze autoverzekering.

Volledig Casco

Een autoverzekering met Volledig Casco, ook wel All Risk genoemd, vergoedt naast bovenstaande schade ook de schade aan het eigen voertuig door eigen schuld, mits er geen opzet in het spel is. Bovendien hanteert de ANWB een aanschafwaardegarantie. Tot slot worden accessoires gratis meeverzekerd met een maximum vergoeding van 2.500 euro.

Aanvullende dekkingen

De autoverzekeringen van de ANWB kunnen uitgebreid worden met aanvullende dekkingen zodat jij en je inzittenden nog beter beschermd zijn onderweg. Je kunt bij de ANWB kiezen voor:

  • Inzittendenverzekering
  • Verkeersrechtsbijstand
  • 3 jaar aanschafwaardegarantie (alleen bij Volledig Casco)

Autoverzekering van de ANWB vergelijken

Ben je nieuwsgierig of de autoverzekering van de ANWB bij jou past? Vergelijk deze en andere autoverzekeringen dan op Ikvergelijkonline.nl met onze vergelijkingstool. Binnen een paar minuten vind je jouw nieuwe autoverzekering. Bovendien kun je de autoverzekering van jouw keuze direct via ons afsluiten. Dat is wel zo gemakkelijk.

ANWB contactgegevens

Telefonische klantenservice
Alarmcentrale vanuit Nederland: 088 269 28 88
Alarmcentrale vanuit het buitenland: 0031 70 314 14 14
Telefoon: 088 269 2222 (lokaal tarief)
Openingstijden: ma t/m vr: 8:30 – 18:00 uur,  zaterdag: 10:00 – 16:00 uur

Online klantenservice
Klantenservice pagina van ANWB

Postadres
ANWB
Postbus 93200
2509 BA Den Haag

Bron: ANWB.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.