ABN Amro

ABN Amro Autoverzekering
ABN Amro Autoverzekering

Check de beste ABN Amro deals voor jouw auto

Check de beste ABN Amro deals voor jouw auto

Author: Ties van Beusekom , verzekeringsexpert • Update: 01 maart 2023

[site_reviews_summary hide="bars" class="full-width"]

Wie is ABN Amro?

ABN Amro behoort tot de grootste banken van Nederland en heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw. Sinds 1991 wordt er gehandeld onder de naam ABN Amro. Naast betaalrekeningen, kredieten, beleggingsproducten en hypotheken, kun je bij ABN Amro ook terecht voor verzekeringen waaronder de autoverzekering. ABN Amro heeft producten voor de particuliere en de zakelijke markt.

Welke verzekeringen biedt ABN Amro?

Om een autoverzekering af te kunnen sluiten bij ABN Amro, is het noodzakelijk om een betaalrekening te hebben bij deze bank. Je kunt deze ook eerst afsluiten voordat je de autoverzekering bij ABN Amro afsluit. De autoverzekering kan afgesloten worden door particuliere klanten en zzp’ers. Je kunt dan kiezen tussen een autoverzekering met drie verschillende dekkingen:

  • WA-dekking
  • WA Beperkt Casco
  • WA Volledig Casco

WA-dekking

Een autoverzekering met WA-dekking van ABN Amro vergoedt de schade die je aanbrengt aan anderen met je auto, je aanhanger of door verloren lading. Je bent wettelijk verplicht om een autoverzekering met minimaal een WA-dekking af te sluiten. Deze verzekering vergoedt niet de schade aan je eigen auto, met uitzondering van schade aan de bekleding door het vervoeren van een gewonde. Ook schade die buiten jouw schuld wordt veroorzaakt, bijvoorbeeld door weersomstandigheden of een aanrijding met een dier, wordt niet vergoed.

WA Beperkt Casco

Met de WA Beperkt Casco autoverzekering van ABN Amro ben je verzekerd voor de schade die je bij een ander veroorzaakt, plus schade aan je eigen auto door brand, bliksem, (poging tot) diefstal en de aanrijding met een dier. Deze WA Beperkt Casco autoverzekering van ABN Amro is in 2019 als beste getest door de Consumentenbond.

WA Volledig Casco

Deze autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan de eigen auto en aan de auto van een ander, tenzij er sprake is van opzet. Er wordt ook geen schade vergoedt aan de bestuurder, wanneer de schade is ontstaan in een land dat niet vermeldt staat op de groene kaart of wanneer de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft.

Aanvullende dekkingen

Je kunt bij ABN Amro een aantal aanvullende dekkingen afsluiten zodat je nog beter beschermd gebruik kunt maken van de auto. ABN Amro biedt de volgende aanvullende dekkingen:

  • Schadeverzekering inzittenden
  • Ongevallenverzekering inzittenden
  • Pechhulp Nederland
  • Pechhulp Buitenland
  • Verlengde aanschafwaarde
  • Verlengde nieuwwaarde
  • Autorechtsbijstand

Eigen risico

ABN Amro hanteert bij het vergoeden van schade een eigen risico. Je betaalt bij een autoverzekering met WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco een eigen risico van 150 per schadegeval. Je kunt er echter voor kiezen om de schade te laten herstellen door de ABN Amro Schade Service, dan betaal je geen eigen risico. Bij ruitschade betaal je altijd een eigen risico, deze bedraagt 75 euro.

Autoverzekering van ABN Amro vergelijken

Ben je enthousiast geworden over de autoverzekering van ABN Amro? Vergelijk dan deze autoverzekering met andere verzekeringen op Ikvergelijkonline.nl. Heb je de autoverzekering gevonden die het best aansluit op jouw wensen? Dan kun je jouw autoverzekering direct via ons afsluiten. Een nieuwe autoverzekering afsluiten is binnen een paar minuten geregeld.

ABN Amro contactgegevens

Telefonische klantenservice
Heeft u pech met uw auto? Bel direct met +31 26 400 23 45.
Geen nood? Bel dan 038 – 49 67 123 (gebruikelijke belkosten).
Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van ABN Amro

Postadres
ABN AMRO
Postbus 10085
8000 GB Zwolle

Bron: Abnamro.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.

[site_reviews title="Recente beoordelingen" id="knfww0pt"]

[site_reviews_form title="Wat vind je van ABN Amro?" description="Wat vind jij van de ABN Amro autoverzekering van" id="knfwqpn4"]