Solcon

Solcon
Solcon

Check de beste Solcon deals op jouw adres

Check de beste Solcon deals op jouw adres

Author: Ties van Beusekom , internetexpert • Update: 01 maart 2023

Wie is Solcon?

Solcon is sinds 1996 actief als internetprovider. De 100% Nederlandse provider wil snel internet leveren waarbij jouw veiligheid en privacy prioriteit hebben. Het bedrijf is ook innovatief, dit is onder andere te zien aan de uitvinding van het veel gebruikte Voice Over IP.

Solcon werd al 4x door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste internetprovider van Nederland. Met name de klantenservice van de provider scoort ongekend hoog. Jij kunt als klant dus niet alleen profiteren van veilig internet, maar ook terugvallen op een vriendelijke en deskundige klantenservice. Solcon is zowel actief binnen de particuliere als de zakelijke markt.

Welke pakketten heeft Solcon?

Je kunt bij Solcon kiezen uit drie verschillende pakketten waarbij met name de keuze van het internetdeel leidend is:

 • Internet Only
 • Internet en TV
 • Alles in 1

Internet Only

Bij Solcon kun je kiezen tussen vier verschillende internet abonnementen: Start, Compleet, Premium en Gigabit. De abonnementen verschillen alleen qua internetsnelheid, deze varieert van 100 tot 1000 Mb/s. Als je kiest voor internet van Solcon, kun je rekenen op supersnel internet via het glasvezelnetwerk. Het is afhankelijk van jouw locatie welke abonnementen je af kunt sluiten. Met een postcodecheck krijg je snel inzicht in de mogelijkheden. Is er geen glasvezel op jouw adres? Dan kun je bij Solcon ook een internet abonnement met DSL afsluiten.

Internet en TV

Wil je een abonnement voor internet en televisie van Solcon? Dan kies je één van de bovenstaande internetpakketten plus de optie interactieve televisie. Je krijgt bij Start, Compleet, Premium en Gigabit altijd hetzelfde televisiepakket. Dit bestaat uit meer dan 70 televisiezenders (waarvan 45 in HD-kwaliteit), 7 dagen TV Gemist en een gratis Opnemen Pakket. Met de Solcon App kun je altijd en overal tv kijken. Bovendien kijk je altijd gratis naar ESPN op kanaal 14.

Je kunt het zenderaanbod uitbreiden met de volgende pakketten:

 • Pluspakket
 • Film1
 • ESPN Compleet
 • Ziggo Sport Totaal
 • Duits Pakket

De extra zenderpakketten kunnen maandelijks aangepast worden. Heb je een mobiel telefoonabonnement afgesloten bij KPN? Dan krijg je het Pluspakket of ESPN Compleet cadeau.

Alles in 1

Maak je gebruik van internet, televisie en vaste telefonie? Dan is het Alles in 1 pakket van Solcon een voordelige keuze. Je kiest opnieuw een Start, Compleet, Premium of Gigabit internet abonnement en breidt dit uit met de opties interactieve televisie en vaste telefonie.

Bij gebruik van vaste telefonie betaal je 13 cent per minuut plus een starttarief van 13 cent. Bel je veel en vaak? Dan is de voordeelbundel voor bellen naar vast en mobiel binnen de EU wellicht een voordelige optie. Wanneer je per maand 2,5 uur of langer belt, is deze voordeelbundel voor jou een goede keuze. Bellen met andere Solcon-klanten is gratis. Je kunt bij een overstap naar Solcon je huidige telefoonnummer gewoon meenemen zonder extra kosten.

Solcon vergelijken en overstappen

Ben je benieuwd of Solcon de beste deal voor jou heeft? Vergelijk dan nu de aanbiedingen van Solcon met andere internetproviders in de vergelijker. Zo vind je eenvoudig jouw nieuwe abonnement voor internet, televisie en vaste telefonie. Je kunt het abonnement direct afsluiten. Met de handige overstapservice wordt je al het werk uit handen genomen.

Eigenschappen van Solcon

 • Snel en veilig internet
 • Internet via DSL en glasvezel
 • 4 internet abonnementen
 • Vaste televisie pakketten
 • Voordelige belbundel
 • Contractduur 12 maanden
 • 14 dagen bedenktijd

Solcon contactgegevens

Telefonische klantenservice
088 – 0032222 (normaal/lokaal tarief).
Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:30 uur en zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur.

Online klantenservice
Klantenservice pagina van Solcon

Status van uw bestelling
Telefonisch via 088 – 0032222 (Normaal/lokaal tarief).

Postadres
Solcon
Postbus 127
8250 AC Dronten

Bron: Solcon.nl
Bovenstaande informatie is in geen enkel geval een advies.