FBTO Zorgverzekering
Basisverzekering 2018:
€ 105,50

Premie per maand met € 385,- eigen risico.

Kenmerken:

Keuze uit alle ziekenhuizen
Wachtlijstbemiddeling
Hulp bij het vinden van de juiste zorg

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de zorgverzekering van FBTO, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

(058) 234 5678
Whatsapp 06 13 50 90 99

FBTO zorgverzekering

beoordelingen-ardantaEen score van 7,3 uit 10 volgens FBTO

FBTO is in 1956 opgericht als de Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. 60 jaar later is FBTO onderdeel van Achmea en zijn er 650.000 mensen verzekerd. Je kunt er terecht voor alle soorten verzekeringen. Klantvriendelijkheid staat bij FBTO hoog in het vaandel. Zo kunnen verzekerden via het online forum Onderling.nl meebeslissen of bepaalde claims wel of niet vergoed moeten worden.

Je kunt bij FBTO twee basis zorgverzekeringen afsluiten, een naturapolis en een restitutiepolis. Je basisverzekering kun je uitbreiden met modules voor bijvoorbeeld tandzorg, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en zorg in het buitenland. Veel van deze modules, het zijn er tien in totaal, kun je eenvoudig het hele jaar door aan- en uitzetten. Soms geldt daar wel een wachttijd voor.

Meestal hoef je bij FBTO geen rekeningen te declareren. Die gaan rechtstreeks van de zorgverlener naar FBTO. Krijg je toch een rekening, dan stuur je die door via e-mail of de app. Je hoeft dus nooit iets voor te schieten.

Naturapolis € 105,50 per maand

De naturapolis van FBTO kost € 105,50 per maand bij een eigen risico van € 385,00. Door te kiezen voor een hoger eigen risico kun je de premie verlagen met maximaal € 22,00. Neem je zorg af bij een door FBTO gecontracteerde zorgverlener, dan wordt die zorg volledig vergoed. Kies je voor een niet gecontracteerde zorgverlener, dan vergoedt FBTO 75% van het gangbare tarief. Overigens streeft FBTO ernaar contracten af te sluiten met alle zorgverleners. Momenteel is dat bij 90% van hen gelukt.

Restitutiepolis € 109,95 per maand

De restitutiepolis van FBTO kost € 109,95 per maand bij een eigen risico van € 385,00. Door te kiezen voor een hoger eigen risico kun je de premie verlagen met maximaal € 22,00. Zorg door gecontracteerde zorgverleners wordt altijd volledig vergoed, die door niet gecontracteerde zorgverleners ook, maar dan tot het gangbare tarief.

Aanvullende modules

FBTO biedt geen kant-en-klare aanvullende pakketten, maar afzonderlijke modules als aanvulling op de basisverzekering aan. Zo heb je een maximale keuzevrijheid en betaal je geen premie voor zorg die je toch niet gebruikt. Je kunt de modules het hele jaar door aan- en uitzetten, soms met een wachttijd. De aanvullende modules zijn:

  • Module Tand. Je kiest een verzekerd bedrag van € 250, € 500 of € 750 per jaar.
  • Spieren & Gewrichten. Onder andere voor fysiotherapie en manuele therapie. Het verzekerde bedrag is € 350 per jaar. Deze module kun je niet aan- en uitzetten gedurende het jaar.
  • Zorg in het buitenland. Spoedeisende hulp in Europa of wereldwijd.
  • Gezichtszorg & Orthodontie. Bijvoorbeeld een beugel voor je kind of een bril.
  • Een vergoeding bij blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval.
  • Tand ongeval. Tandheelkundige hulp na een ongeval, tot € 10.000 per jaar.
  • Vergoeding van bijvoorbeeld anticonceptie of de eigen bijdrage voor kraamhulp.
  • Zorg en herstel. Bijvoorbeeld ziekenvervoer, reisvergoeding voor ziekenhuisbezoek aan je kind en palliatieve zorg. De totale vergoeding is maximaal € 750 per jaar.
  • Alternatieve geneeswijzen. Tot € 500 per jaar voor bijvoorbeeld acupunctuur en homeopathische geneesmiddelen.
  • Conditie en fitheid. Tot € 150 per jaar voor onder andere sportmassages en afvalprogramma’s.

Zorgverzekering 2018 vergelijken

Het is verstandig om je zorgverzekering voor 2018 te vergelijken met die van andere aanbieders. Op Ikvergelijkonline.nl kan dat op een snelle en overzichtelijke manier. Zo kies je de verzekering die het beste bij jou en je portemonnee past.

Bron: FBTO.nl