De Friesland Zorgverzekering
Basisverzekering 2018:
€ 103,95

Premie per maand met € 385,- eigen risico.

Kenmerken:

100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners
U regelt alles online en bepaalde hulpmiddelen bestelt u alleen online bij een medische speciaalzaak

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de zorgverzekering van De Friesland, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

058 291 31 31
Whatsapp (06) 13 92 67 30
Via contactformulier

De Friesland zorgverzekering

beoordelingen-ardantaEen score van 8,2 uit 10 volgens De Friesland

Met kantoren in Leeuwarden, Drachten, Heerenveen en Sneek is De Friesland een echt Friese zorgverzekeraar. Hij is ontstaan uit een samengaan van een groot aantal ziekenfondsen, van wie het oudste al 200 jaar geleden actief was. De Friesland heeft 900.000 klanten, verspreid over heel Nederland.

Voor je basisverzekering kun je bij De Friesland kiezen uit drie polissen: de Zelf Bewust Polis, de Alles Verzorgd Polis en de Vrije Keus Polis. Daarnaast biedt deze zorgverzekeraar vier aanvullende pakketten en drie aanvullende tandartsverzekeringen.

De Zelf Bewust Polis € 103,95 per maand

De Zelf Bewust Polis vergoed de volledige zorgkosten bij gecontracteerde zorgverleners. Kies je voor een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan wordt maximaal 70% van de kosten vergoed. De Zelf Bewust Polis is een online-verzekering, ook bepaalde hulpmiddelen zoals wondverzorgingsmiddelen en diabetesmaterialen bestel je online.

De Alles Verzorgd Polis € 116,95 pr maand

De Alles Verzorgd Polis is een natura verzekering, die alle kosten vergoedt bij gecontracteerde zorgverleners. Zorg door niet-gecontracteerde zorgverleners wordt maximaal voor 80% vergoed.

De Vrije Keus Polis € 122,05 per maand

Bij de Vrije Keus Polis kies je zelf je zorgverlener. Ongeacht of die door De Friesland is gecontracteerd krijg je de volledige kosten vergoed. De Vrije Keus Polis is een restitutiepolis. Je declareert je kosten en De Friesland betaalt die aan je terug.

Je kunt de premie van alle drie deze polissen nog verlagen door te kiezen voor € 100 tot € 500 extra eigen risico. Daarnaast geeft De Friesland korting op de premie bij betaling per kwartaal of per jaar. Voor de Alles Verzorgd Polis en de Vrije Keus polis kunnen bovendien collectiviteitskortingen bedongen worden.

Aanvullende verzekeringen

De vier aanvullende verzekeringen van De Friesland heten, in oplopende omvang van de dekking: AV Budget, AV Standaard, AV Extra en AV Optimaal. Zaken als fysiotherapie, alternatieve zorg en brillen worden via deze verzekeringen vergoed.

Ook heeft De Friesland drie aanvullende tandartsverzekeringen: AV Tand Standaard, AV Tand Extra en AV Tand Optimaal.

Vergelijk je zorgverzekering

Je zorgverzekering vormt een van je grootste vaste lasten en je gezondheid is je kostbaarste bezit. Met deze twee uitgangspunten is het belangrijk om de juiste zorgverzekering te kiezen. Een die past binnen je budget, maar wel de zorg vergoedt die je nodig hebt. Op Ikvergelijkonline.nl kun je iedere actuele zorgverzekering van 2018 vergelijken om tot de juiste keus te komen.

Bron: Defriesland.nl