Welke uitvaartmuziek is populair?

Samenvatting:
Muziek is heel persoonlijk en kan daarom helpen bij een waardig afscheid en rouwverwerking. Je kunt alvast je muziekvoorkeur vastleggen bij je uitvaartverzekeraar zodat de nabestaanden hier niet over hoeven na te denken. Nummers die vaak wordt gedraaid tijdens de uitvaart zijn “Time To Say Goodbye”, “Tears In Heaven” en “Afscheid Nemen Bestaat Niet”. Uitvaartmuziek kan ook live worden gespeeld zodat de muziek nog beter tot zijn recht komt.

Uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartplechtigheid is eigenlijk niet compleet zonder muziek erbij. Naar uitvaartmuziek luisteren biedt troost en geeft de nabestaanden de kans om de overledene te gedenken. Zelfs het uitzoeken van de muziek voor de uitvaart kan al een troostrijke bezigheid zijn. Toch zijn er mensen die er meer moeite mee hebben.

Livemuziek, ontroerend en sfeervol

Het is vaak het mooiste als er livemuziek wordt gespeeld op een begrafenis of crematie. Een klein ensemble of een koor met begeleiding werken vaak sfeer verhogend. Maar lang niet iedereen kan zich veroorloven zo’n ensemble of koor in te huren. Dan moet men het geluk hebben muzikanten te kennen die het gratis of voor een lage prijs willen doen. Als dat niet zo is, dan is opgenomen muziek een goed alternatief.

Je eigen keuze vastleggen

Als ze moeite hebben met het kiezen van de uitvaartmuziek, jouw uw nabestaanden je er dankbaar voor zijn als je zelf jouw eigen keuze daarvoor vastlegt. Bijna iedere uitvaartverzekering biedt daar wel de gelegenheid toe. Zo heeft DELA zelfs een groot aantal nummers op hun website staan, die je kunt vastleggen in een wensenboek, dat online bewaard blijft. Uiteraard kan je er ook jouw eigen keuze in vermelden. Monuta heeft een soortgelijke service en bij Yarden kan je een wensenformulier als pdf downloaden.

De uitvaartmuziek top 20

Wie muziek voor een uitvaart moet uitzoeken zal vaak niet weten waar te beginnen. Daarom is het goed om te weten dat er een uitvaartmuziek top 20 bestaat. Die kan enig houvast en inspiratie bieden. De meeste aanbieders van uitvaartverzekeringen houden er een eigen uitvaartmuziek top 20 op na. Onbetwiste nummer een op deze lijstjes is het nummer ‘Time To Say Goodbye (Con Te Partiro)’ van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Andere populaire nummers zijn ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato en ‘Angels’ van Robbie Williams. Ook het meer recente ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij scoort goed als uitvaartmuziek. Natuurlijk doet ook klassieke muziek het goed op uitvaarten. Het Avé Maria van Gounod is vaak te horen in diverse uitvoeringen, onder andere die van Celine Dion. Ook muziek van Mozart en Bach wordt vaak gespeeld bij uitvaartplechtigheden. Hieronder staat ter illustratie de volledige uitvaartmuziek top 20 van DELA:

 1. Time To Say Goodbye (Con Te Partiro) – Sarah Brightman & Andrea Bocelli
 2. Tears In Heaven – Eric Clapton
 3. Afscheid Nemen Bestaat Niet – Marco Borsato
 4. Angels – Robbie Williams
 5. Papa – Stef Bos
 6. Nothing Else Matters – Metallica
 7. De Weg – Guus Meeuwis
 8. De Steen – Paul De Leeuw
 9. November Rain – Guns N’ Roses
 10. Who Wants To Live Forever – Queen
 11. Old and Wise – The Alan Parsons Project
 12. One – U2
 13. Het Water – Marco Borsato
 14. The Rose (instrumental) – André Rieu
 15. One Word – Anouk
 16. Candle In The Wind – Elton John
 17. Wish You Were Here – Pink Floyd
 18. Imagine – John Lennon and The Plastic Ono Band
 19. Everybody Hurts – Joe Cocker
 20. The Power Of Love – Andrea Bocelli

Misschien is het wel een goed idee om uw eigen uitvaartmuziek top 20 samen te stellen. Ga er eens een paar uurtjes voor zitten om naar uitvaartmuziek te luisteren en uw keuze vast te leggen, digitaal of gewoon op een briefje dat u bewaart bij de polis van uw uitvaartverzekering. Het is een ontspannende bezigheid en uw nabestaanden zullen er later ongetwijfeld blij mee zijn.

Uitvaartmuziek top 10 beluisteren

1- Time To Say Goodbye (Con Te Partiro) – Sarah Brightman & Andrea Bocelli

2- Tears In Heaven – Eric Clapton

3- Afscheid Nemen Bestaat Niet – Marco Borsato

4- Angels – Robbie Williams

5- Papa – Stef Bos

6- Nothing Else Matters – Metallica

7- De Weg – Guus Meeuwis

8- De Steen – Paul De Leeuw

9- November Rain – Guns N’ Roses

10- Who Wants To Live Forever – Queen