SNS er is gestopt met het verkopen van uitvaartverzekeringen. Klik hier om alle uitvaartverzekeringen te vergelijken

SNS Uitvaartverzekering
Uitvaartverzekeringen vergelijken

SNS

beoordelingen-ardantaGeen score bekend voor SNS

SNS is de afkorting van Samenwerkende Nederlandse Spaarbanken. De geschiedenis van deze bank gaat terug naar 1817. SNS biedt diverse financiële producten en diensten aan, zoals hypotheken, spaarrekeningen, leningen en verzekeringen. Zo kun je bij SNS een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

SNS biedt geen uitvaartverzekering aan. Bij deze financiële dienstverlener is het wel mogelijk om een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. Met de ORV van SNS zorg je ervoor dat jouw partner en je kinderen financiële ruimte hebben als je onverhoopt overlijdt.

Kenmerken overlijdensrisicoverzekering SNS

De ORV van SNS heeft onder meer de volgende kenmerken:

  • Een vaste looptijd: als je een hypotheek bij SNS afsluit, kan dit vaak alleen als je een ORV afsluit. De looptijd van de verzekering is dan gelijk aan de hypotheekduur.
  • Een vastgesteld verzekerd bedrag: het verzekerd bedrag wordt aan je nabestaanden uitgekeerd als je overlijdt. Dit bedrag kan tijdens de looptijd gelijk blijven of dalen.
  • Je bouwt niets op: de ORV is geen spaarrekening.

Als je tijdens de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering overlijdt dan wordt er een bedrag uitgekeerd. Meestal wordt met dit uitgekeerde bedrag de hypotheek afgelost. Als je na de looptijd van de ORV overlijdt, wordt er niets uitgekeerd.

Overlijdensrisicoverzekering en hypotheek

Wil je een hypotheek afsluiten bij SNS? Dan wil de bank natuurlijk zekerheid. Meestal wordt er dan ook gevraagd of je ook een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten. Zo weet de bank zeker dat de hypotheekschuld wordt afgelost.

Verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen

Bij SNS heb je de keuze uit verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Zo kun je kiezen voor een ORV met een gelijkblijvend of een dalend bedrag. Bij een ORV met een gelijkblijvend bedrag krijgen je nabestaanden altijd hetzelfde bedrag uitgekeerd. Als je kiest voor een ORV met een dalend bedrag, daalt het bedrag gedurende de looptijd. Hoe meer jaar de verzekering loopt, hoe meer het bedrag daalt en hoe minder er wordt uitgekeerd. Deze verzekering is ideaal in combinatie met een hypotheek.

Bekijk en vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen

Meer weten over de overlijdensrisicoverzekering van SNS? Bekijk de voorwaarden en tarieven dan via de vergelijker. Hier bekijk en vergelijk je de overlijdensrisicoverzekeringen van diverse verzekeraars.