FBTO is gestopt met het verkopen van uitvaartverzekeringen. Klik hier om alle uitvaartverzekeringen te vergelijken

FBTO Uitvaartverzekering
Uitvaartverzekeringen vergelijken

FBTO

beoordelingen-ardantaGeen score bekend voor FBTO

FBTO werd opgericht in 1956 en bestaat al meer dan zestig haar. De verzekeraar is een onderdeel van Achmea. Dit is de marktleider op het gebied van verzekeringen in Nederland. Achmea telt ruim 22.000 werknemers. In 2016 werd FBTO uitgeroepen tot de meest klantvriendelijke verzekeraar van Nederland.

FBTO verkoopt geen uitvaartverzekeringen meer. Voor bestaande klanten loopt de uitvaartverzekering gewoon door. De enige verzekering die FBTO nog aanbiedt voor later is de overlijdensrisicoverzekering. De andere merken van Achmea bieden ook geen uitvaartverzekering meer aan.

FBTO Overlijdensrisicoverzekering

Met de overlijdensrisicoverzekering van FBTO zorg je ervoor dat je nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de financiën. Hiermee krijgen je dierbaren een uitkering als je overlijdt. Je bepaalt zelf de looptijd van de verzekering, het verzekerd bedrag, wie je wilt verzekeren en de verzekeringsvorm. Je hebt de keuze uit drie vormen van de FBTO Overlijdensrisicoverzekering:

  • Gelijkblijvende verzekering: het verzekerd bedrag blijft gedurende de looptijd gelijk. Wel betaal je iedere maand een andere premie. Deze premie hoort bij het risico van die maand. Een gelijkblijvende verzekering is ideaal als je studerende kinderen hebt.
  • Lineair dalende verzekering: het verzekerd bedrag daalt iedere maand tijdens de looptijd van je verzekering. Je betaalt dus iedere maand een andere premie.
  • Annuïtair dalende verzekering: het verzekerd bedrag daalt de eerste jaren sneller dan in de laatste jaren van de looptijd. Je premie verandert maandelijks.

Je kunt je verzekeren voor een bedrag dat tussen de 10.000 en 750.000 euro ligt. Het is belangrijk dat je bepaalt hoeveel geld je nabestaanden nodig hebben als het inkomen van jou ineens wegvalt. Je nabestaanden, zoals je partner, hebben namelijk geld nodig om de huur of hypotheek en de dagelijkse kosten te kunnen blijven betalen. Als je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt, wordt het bedrag in een keer uitgekeerd.

Meer weten over deze overlijdensrisicoverzekering? Vergelijk de tarieven dan met de verzekeringen van andere aanbieders.

Vergelijk diverse uitvaartverzekeringen

Wil je toch liever een uitvaartverzekering? Via onze vergelijker vind je eenvoudig een uitvaartverzekering die aan je wensen voldoet. Vergelijk hier de diverse verzekeringen met elkaar. Let bij het vergelijken niet alleen op de premiehoogte, maar kijk ook goed naar de voorwaarden. Door dit te doen, vind je de uitvaartverzekering die bij je past.

Bron: FBTO.nl