Centraal Beheer is gestopt met het verkopen van uitvaartverzekeringen. Klik hier om alle uitvaartverzekeringen te vergelijken

Centraal Beheer Uitvaartverzekering
Uitvaartverzekeringen vergelijken

Centraal Beheer

beoordelingen-ardantaGeen score bekend voor Centraal Beheer

Verzekeraar Centraal Beheer werd in 1909 opgericht in Amsterdam. Het hoofdkantoor van deze organisatie staat in Apeldoorn. Sinds 1995 is Centraal Beheer onderdeel van de Achmea Groep. Dit is de grootste groep Nederlandse verzekeraars. In Nederland zijn er 17.000 mensen werkzaam bij Achmea. Verder werken er in de rest van Europa vijfduizend mensen bij Achmea.

Merken Achmea

De bekendste merken van Achmea zijn:

 • Centraal Beheer
 • FBTO
 • Avéro Achmea
 • Interpolis
 • Zilveren Kruis

Je kunt bij Centraal Beheer terecht voor financiële producten en diensten, zoals verzekeringen, pensioenen, spaarproducten en hypotheken. De verzekeraar biedt geen uitvaartverzekeringen aan. Wel kun je er een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

Overlijdensrisicoverzekering Centraal Beheer

Als je een overlijdensrisicoverzekering bij Centraal Beheer hebt en overlijdt dan ontvangen je nabestaanden eenmalig een geldbedrag. Dit bedrag is van te voren bepaald. Met dit bedrag kunnen je partner, kinderen of andere nabestaanden het wegvallen van je inkomen opvangen. Zo kan de huur of hypotheek nog worden betaald, kunnen je kinderen studeren of kan de kinderopvang doorlopen.

Met een overlijdensrisicoverzekering bouw je geen spaargeld of kapitaal op. Er wordt alleen geld uitgekeerd als je overlijdt binnen de looptijd van de verzekering. Als je na de looptijd overlijdt, ontvangen je nabestaanden geen geldbedrag.

Kenmerken overlijdensrisicoverzekering Centraal Beheer

Dit zijn de kenmerken van de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer:

 • Wisselende premie: de premie wisselt per maand.
 • Lagere premie voor niet-rokers: als niet-roker betaal je een lagere premie dan een roker.
 • Iemand anders verzekeren: de overlijdensrisicoverzekering is bedoeld voor iedereen. Je kiest wie je verzekert. Je kunt jezelf verzekeren, maar ook iemand anders.
 • Afsluiten van 15 tot 68 jaar: de verzekerde moet minimaal 15 jaar zijn en de verzekeringnemer 18 jaar. De overlijdensrisicoverzekering moet ingaan voordat de verzekerde 68 jaar wordt. De verzekering stopt uiterlijk als de verzekerde 75 jaar is geworden.
 • Je bepaalt de looptijd: je kiest zelf voor hoeveel jaar je de verzekering afsluit.
 • Je kiest de vorm die bij je past: je hebt de keuze uit een verzekering met een gelijkblijvend bedrag, een gelijkmatig dalend bedrag of een annuïtair dalend bedrag.

Benieuwd naar de tarieven en voorwaarden van de overlijdensrisicoverzekering van Centraal Beheer? Bekijk en vergelijk deze verzekering dan met die van andere aanbieders.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Heb je toch meer interesse in een uitvaartverzekering? Vergelijk de verschillende uitvaartverzekeringen dan met onze vergelijker. Met behulp van de vergelijker krijg je direct een overzicht van passende uitvaartverzekeringen. Vergelijk deze met elkaar en sluit binnen vijf minuten een uitvaartverzekering af.

Bron: CentraalBeheer.nl