Vanaf 1 mei 2017 is BudgetUitvaartPolis overgenomen door DELA. Klik hier om alle uitvaartverzekeringen te vergelijken

BudgetUitvaartPolis uitvaartverzekering
Uitvaartverzekeringen vergelijken

BudgetUitvaartPolis

beoordelingen-ardantaGeen score bekend voor BudgetUitvaartPolis

BudgetUitvaartPolis is ontstaan in 2014, als een initiatief van een aantal experts op het gebied van uitvaartverzekeringen en uitvaartverzorging. Zij bieden een uitvaartverzekering aan in de vorm van een natura sommenverzekering. Om die zo goedkoop mogelijk te houden werkt BudgetUitvaartPolis voornamelijk online. Je kunt er niet terecht voor advies, maar via de website is wel veel voorlichting te vinden. BudgetUitvaartPolis is onderdeel van Algemeen Belang Verzekeringen.

Wat is een natura sommenverzekering?

Bij een natura sommenverzekering verzeker je een bedrag, waarvoor nabestaanden na je dood de uitvaart kunnen regelen. Zij krijgen dat bedrag niet in handen, maar kunnen de kosten van de uitvaart declareren bij BudgetUitvaartPolis. De voornaamste kenmerken van de uitvaartverzekering van BudgetUitvaartPolis zijn:

  • Je kiest zelf een bedrag dat je wilt verzekeren.
  • Je kunt kiezen of je de premie betaalt in termijnen of in een keer. Hier zijn wel wat regels aan verbonden:
    • Ben je jonger dan 51 jaar, dan kun je kiezen voor 30 jaar periodieke premiebetaling, periodiek premiebetaling tot je 86-ste of de gehele premie in een keer betalen in de vorm van een koopsompolis.
    • Ben je tussen de 51 en 71 jaar, dan kun kiezen voor periodieke premiebetaling tot je 86-ste of voor een koopsompolis.
    • Ben je ouder dan 71, dan is de enige optie de koopsompolis. Je kunt een uitvaartverzekering afsluiten tot je 86 jaar oud bent.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd voor het hoogste bedrag waarvoor een van de ouders verzekerd is.

Periodieke betaling is per saldo iets duurder dan betaling ineens, maar beide betaalvormen hebben hun voor- en nadelen. Op de website van BudgetUitvaartPolis wordt dit uitgelegd. Je vind er ook een rekenhulp die je helpt met het bepalen van het te verzekeren bedrag, dat helemaal afhankelijk is van je wensen.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Volgens een onderzoek van Uitvaartkompas is de uitvaartverzekering van BudgetUitvaartPolis de goedkoopste optie bij premiebetaling per maand. Toch is het belangrijk de uitvaartverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders. Die hebben mogelijk andere voorwaarden en andere verzekeringsvormen. Op Ikvergelijkonline.nl zet je op een eenvoudige en overzichtelijke manier de voorwaarden en premies van de belangrijkste aanbieders van uitvaartverzekeringen op een rij. Zo kom je tot de goedkoopste polis, die het best aansluit bij jouw voorkeuren.