Vanaf 1 oktober 2016 is AXENT samengegaan met Ardanta. Klik hier om alle uitvaartverzekeringen te vergelijken

Axent Uitvaartverzekering
Uitvaartverzekeringen vergelijken

Axent

beoordelingen-ardantaGeen score bekend voor Axent

Axent, onderdeel van ASR Verzekeringen, is een nog relatief jonge aanbieder van uitvaartverzekeringen. Het bedrijf is in 2010 opgericht en heeft ongeveer 2,3 miljoen polissen in beheer. Daarmee is het een van de grootste verzekeraars op dit gebied. Axent onderscheidt zich van andere aanbieders, doordat alleen een kapitaal uitvaartverzekering wordt aangeboden. Deze kan in de meeste gevallen heel snel online afgesloten worden. Bij overlijden wordt een gegarandeerd bedrag uitgekeerd, dat door de nabestaanden vrij besteed kan worden.

Opvallende service

Kinderen tot 18 jaar, ook ongeboren kinderen, zijn bij Axent gratis meeverzekerd. De hoogte van de te betalen premie wordt bepaald door het verzekerde bedrag en door uw leeftijd bij het afsluiten van de verzekering. Daarom biedt Axent ook de mogelijk om voor kinderen direct een betaalde uitvaartverzekering af te sluiten. De maandelijks kosten vallen dan een stuk lager uit.

Een andere opvallende service van Axent is, dat bij terminale ziekte een voorschot op de uitkering genomen kan worden. Hiervoor is dan wel een verklaring van de behandelende arts nodig. Met het voorschot kunt u bijvoorbeeld zelf al veel regelen voor uw eigen uitvaart, zodat die geheel naar uw wensen verloopt.

Wat kost een uitvaart?

Wie een uitvaartverzekering gaat afsluiten moet weten wat een uitvaart ongeveer kost, zeker als het een kapitaal uitvaartverzekering betreft. Er wordt dan immers een bedrag uitgekeerd, waarvoor de nabestaanden zelf de gewenste diensten moeten inkopen. Bij Axent is men zich daarvan bewust en men biedt dan ook allerlei faciliteiten om te komen tot het juiste verzekerde bedrag. Zo kunt u de tarieven en de dienstverlening van de in uw regio opererende uitvaartverzorgers vergelijken en de actuele kosten van de door u gewenste uitvaart heel nauwkeurig berekenen. Ook heeft Axent veel aandacht voor klantenservice, die zowel online als telefonisch is te benaderen.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Voordat u kiest voor een uitvaartverzekering van Axent is het verstandig deze uitvaartverzekering te vergelijken met het aanbod van andere verzekeraars. Die bieden in de meeste gevallen ook een kapitaal uitvaartverzekering aan. Op ikvergelijkonline.nl zet u eenvoudig alle polissen naast elkaar op een rijtje, zodat u de voor u meest geschikte kunt uitkiezen. Die polis kunt u dan meteen via deze site afsluiten.