Uitvaartverzekering afsluiten

Sluit direct een uitvaartverzekering af bij één van de uitvaartverzekeraars die wij alvast voor jou hebben vergeleken. Zo bespaar je direct honderden euro’s op je begrafenisverzekering. Overstappen of afsluiten is binnen 5 minuten geregeld.

Bekijk de uitvaartverzekering top 4 september 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
DELA Uitvaartverzekering

Premie per maand
7,96

Beoordeling voor DELA9,6 uit 3.618 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot aan overlijden 

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Nee, wel extra lage premie

Yarden Uitvaartverzekering

Premie per maand
9,32

Beoordeling voor Yarden7,3 uit 529 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot 85 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 21 jaar

Monuta Uitvaartverzekering

Premie per maand
10,21

Beoordeling voor Monuta8,6 uit 441 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Natura + vrij te besteden)

Premie betaalduur:
Tot aan overijden

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

Ardanta Uitvaartverzekering

Premie per maand
11,58

Beoordeling voor Ardanta8,0 uit 135 beoordelingen

Bereken je premie

€ 8.000,-
Verzekerd bedrag
(Vrij te besteden bedrag)

Premie betaalduur:
Tot 80 jaar

Kinderen gratis mee te verzekeren:
Ja, tot 18 jaar

+ Vergelijk meer uitvaartverzekeringen

*Bovenstaande premies zijn gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam.
De top 4 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: maandag 07 september 2020

Uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartverzekering afsluiten

Bekijk de top 4 van september 2020.
100% onafhankelijk en eerlijk vergelijken.
 Binnen 5 minuten zonder zorgen afsluiten.
1
DELA Uitvaartverzekering 9.6DELA Uitvaartverzekering3.618 beoordelingen
Premie per maand
7,96
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 25 jaar korting
✓ Praktische hulp voor uw nabestaanden
+ Meer informatie DELA
Bereken je premie
2
yarden Uitvaartverzekering 7.3yarden Uitvaartverzekering529 beoordelingen
Premie per maand
9,32
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 21 jaar gratis*
✓ Vrije keuze uitvaartverzorger
+ Meer informatie Yarden
Bereken je premie
3
Monuta Uitvaartverzekering 8.6Lifetri Uitvaartverzekering441 beoordelingen
Premie per maand
10,21
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
✓ Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekeren
✓ Hoogste score op klantbeleving
+ Meer informatie Monuta
Bereken je premie
+ Meer vergelijken

Premies per maand gebaseerd op een persoon van 30 jaar uit Amsterdam. De top 3 is op basis van meest gekozen en dus geen advies (reclame).
Update: maandag 07 september 2020

Sluit de uitvaartverzekering af die bij je past

Het belangrijkste bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het kiezen van een verzekering die bij je past. Een passende verzekering sluit zowel aan bij jouw huidige situatie, als bij jouw uitvaartwensen voor straks. Dat betekent dat de uitvaartverzekering de kosten van jouw uitvaartwensen moet dekken, dat het type verzekering – kapitaal, natura of een combinatie – past bij jou en jouw nabestaanden en dat de premie past bij je huidige financiële situatie. Met ons stappenplan vind je eenvoudig een passende uitvaartverzekering.

Stappenplan: hoe sluit je een uitvaartverzekering af?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering begint met het in kaart brengen van je uitvaartwensen. Met de uitvaartcalculator kun je vervolgens berekenen welke kosten er aan jouw uitvaart verbonden zijn. Nu weet je precies de hoogte van het verzekeringsbedrag dat je nodig hebt om jouw uitvaart te bekostigen. De volgende stap is het vergelijken van verschillende verzekeraars die voldoen aan jouw wensen. Daarna kun je direct de uitvaartverzekering afsluiten. Tot slot zal de uitvaartverzekeraar beslissen of je wordt geaccepteerd als verzekeringsnemer.

 • Stap 1: Je uitvaartwensen in kaart brengen
 • Stap 2: Vergelijken verschillende uitvaartverzekeringen
 • Stap 3: Afsluiten binnen 3 minuten
 • Stap 4: Acceptatie van de verzekering

Soort

Stap 1: Je uitvaartwensen in kaart brengen

Je uitvaartwensen in kaart brengen is de belangrijkste stap bij het kiezen van een goede uitvaartverzekering. Je wilt immers dat je nabestaanden niets hoeven te betalen voor jouw uitvaart. Door inzicht te krijgen in de werkelijke kosten, komen zij later niet voor vervelende verrassingen te staan. Met de uitvaartcalculator kun je berekenen hoeveel jouw uitvaart kost. Gemiddeld kost een uitvaart 8.000 euro, maar door speciale uitvaartwensen kan de prijs hoger of lager uitvallen. Een begrafenis is gemiddeld het duurst, dit komt met name door de hoge grafkosten die regionaal sterk uiteenlopen.

Soort

Stap 2: Vergelijken verschillende uitvaartverzekeringen

Weet je precies welk bedrag er nodig is om jouw uitvaart te bekostigen? Dan kun je op basis van het verzekeringsbedrag verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Vergelijken doe je op basis van het type verzekering, de dekking, de premie en de aanvullende voorwaarden. Het is dus belangrijk om niet alleen op de laagste maandpremie te letten. Een goede, passende uitvaartverzekering voldoet op alle punten aan jouw wensen.

Soort

Stap 3: Afsluiten binnen 3 minuten

Heb je een goede keuze kunnen maken tussen de verschillende uitvaartverzekeringen? Dan hoef je deze alleen nog maar af te sluiten. Afsluiten via ikvergelijkonline.nl is heel eenvoudig, binnen 3 minuten vraag jij je uitvaartverzekering aan. Je hoeft alleen maar jouw gegevens in te vullen en te versturen naar de uitvaartverzekeraar van jouw keuze.

Ik wil direct afsluiten

Soort

Stap 4: Acceptatie van de verzekering

In tegenstelling tot de zorgverzekeraar, is een uitvaartverzekering niet verplicht iedereen aan te nemen als verzekeringsnemer. Als de verzekeraar het risico op vroegtijdig overlijden te hoog acht, mag hij jou weigeren. Er is dan een te groot risico dat de premiebetalingen niet toereikend zijn om jouw uitvaart te bekostigen. Om het risico te bepalen moet je bij het aanvragen van de verzekering een aantal vragen over jouw gezondheid beantwoorden. Afhankelijk van deze antwoorden kan de verzekeraar aanvullende voorwaarden stellen of in het uiterste geval jouw aanvraag afwijzen. Soms is een medisch onderzoek noodzakelijk.

Mogelijke reacties van de uitvaartverzekeraar:

 • Acceptatie zonder extra voorwaarden
 • Acceptatie met premieverhoging
 • Acceptatie met uitsluitingsclausules
 • Acceptatie met wachttijd
 • Afwijzing

Waar op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het naast het verzekeringsbedrag belangrijk om te letten op het type uitvaartverzekering, de prijs en de aanvullende voorwaarden.

 • Type verzekering: natura, kapitaal of combinatie
 • Het verzekeringsbedrag en de dekking
 • De premie (maandpremie x looptijd in maanden)
 • De algemene en aanvullende voorwaarden

Type verzekering

Je kunt kiezen tussen een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering of een combinatie van beide verzekeringen. Bij een natura verzekering wordt er geen geldbedrag uitgekeerd, maar kunnen je nabestaanden kiezen uit verschillende producten en diensten binnen het pakket dat jij hebt gekozen bij het afsluiten van de verzekering. Een kapitaalverzekering keert het door jou gekozen verzekeringsbedrag uit. Een combinatieverzekering biedt een pakket van producten en diensten met daarnaast een geldbedrag om keuzes buiten het pakket te kunnen maken.

Elk type verzekering heeft voor- en nadelen, kies een type verzekering dat past bij jou en jouw nabestaanden.

Het verzekeringsbedrag en de dekking

Door het in kaart brengen van jouw uitvaartwensen en het daarbij behorende kostenplaatje, weet je precies welk verzekeringsbedrag en dekking je nodig hebt. Het is belangrijk om dit goed op elkaar af te stemmen, alleen dan weet je zeker dat je nabestaanden geen extra kosten hoeven te maken. Kies bij voorkeur voor een uitvaartverzekering met een periodieke indexatie, op die manier blijft de uitvaartverzekering ook in de toekomst zijn waarde behouden. Door stijgende uitvaartkosten en inflatie kan een uitvaartverzekering anders alsnog ontoereikend blijken te zijn.

De premie

Veel mensen kijken alleen naar de maandpremie bij het kiezen van een uitvaartverzekering. Dat is goed te begrijpen, je betaalt immers voor iets dat in het gunstigste geval pas in de verre toekomst nodig zal zijn. Toch is het goed om niet alleen naar de maandpremie te kijken. Allereerst is het belangrijk dat de dekking van de uitvaartverzekering toereikend is en dat de aanvullende voorwaarden voor jou acceptabel zijn. Daarna kun je de verschillende verzekeringen op prijs vergelijken. Dit doe je het beste door de totale premie te vergelijken. Om deze te berekenen vermenigvuldig je de maandpremie met de looptijd in maanden.

De algemene en aanvullende voorwaarden

In de algemene en de aanvullende voorwaarden van de verzekering zijn de spelregels van de uitvaartverzekeraar terug te vinden. Je leest hier welke voordelen er voor jou gelden, zo bieden sommige verzekeraars korting bij het afnemen van producten en diensten bij een gecontracteerde uitvaartondernemer. Er staan echter ook bepalingen in de voorwaarden omtrent het uitkeren van de verzekering, uitsluitingsclausules en regels omtrent opzeggen, afkopen of overstappen. Het is belangrijk om deze voorwaarden goed door te nemen om te bepalen of je deze kunt accepteren.

Hoe kan ik besparen op mijn uitvaartverzekering?

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de uitvaartverzekering.

 • Uitvaartverzekering met lage premie
 • Goedkoopste type verzekering
 • Minder termijnen betalen
 • Besparen op de uitvaartkosten

Uitvaartverzekering met lage premie

De eenvoudigste manier om te besparen op de uitvaartverzekering is te kiezen voor een verzekering met een lage totaalpremie. Een lage premie betekent niet dat de uitvaartverzekering van mindere kwaliteit is, er zijn prima uitvaartverzekeringen te vinden tegen een scherpe premie. Een goedkope uitvaartverzekering kan echter duur blijken wanneer deze niet past bij jouw uitvaartwensen. De beste uitvaartverzekering biedt de dekking die je zoekt tegen een scherpe premie.

Goedkoopste type verzekering

Je kunt ook geld besparen door te kiezen voor een natura uitvaartverzekering. Over het algemeen zijn verzekeringen die een pakket van diensten en producten aanbieden goedkoper dan een verzekering die de nabestaanden een geldbedrag uitkeert. Bovendien ben je bij dit type verzekering verzekerd van een volledig bekostigde uitvaart, al hebben je nabestaanden wel minder keuzevrijheid.

Minder termijnen betalen

De meeste uitvaartverzekeraars werken met een maandelijkse premiebetaling. Het is echter ook mogelijk om de premie per kwartaal, per half jaar, jaarlijks of in één termijn te voldoen. Uitvaartverzekeraars geven korting op de premie wanneer je kiest voor een afwijkende periodieke betaling.

Besparen op de uitvaartkosten

Een andere manier om te besparen op de uitvaartverzekering is te kiezen voor een verzekering met een lagere dekking. Om deze verzekering toch toereikend te laten zijn, is het belangrijk om jouw uitvaartwensen hierop af te stemmen. Zo kun je kiezen voor een crematie in plaats van een begrafenis en kun je besparen op verschillende elementen van de uitvaart om de kosten omlaag te brengen. Leg je uitvaartwensen wel vast zodat je nabestaanden precies weten hoe zij de uitvaart naar jouw wens kunnen samenstellen.

Eerst even voorstellen…

Wie zijn wij?

Bij Ikvergelijkonline.nl willen graag dat iedereen zo min mogelijk betaalt voor de vaste lasten. Het is onze passie geworden om dit voor iedereen voor elkaar te krijgen!

Hoe wordt er vergeleken?

Via Ikvergelijkonline.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod producten. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je super simpel!

Hoe verdienen wij?

Wanneer je een product afsluit via Ikvergelijkonline.nl, krijgen wij een vergoeding van de aanbieder op het moment je wordt geaccepteerd. Dat is wel zo eerlijk!

Lees verder…