Hoeveel MB’s heb ik nodig?

Gebruik jij je smartphone onderweg alleen om te bellen, te sms’en of om snel even iets online op te zoeken? Dan heb je genoeg aan een databundel van maximaal 500 MB. Maak je onderweg veel gebruik van het internet door filmpjes te kijken op Netflix of YouTube, muziek te streamen, e-mails te lezen en je socials bij te werken? Dan heb je minimaal een databundel van 5000 MB (5GB) nodig. Een gemiddelde gebruiker heeft 1000 à 5000 MB (1-5GB) per maand nodig.

Sim Only Onbeperkt Data

Databundel afhankelijk van je persoonlijke gebruik

Hoeveel MB’s je nodig hebt bij een sim-only abonnement is volledig afhankelijk van je gebruik van de smartphone onderweg. Thuis maak je veelal gebruik van je eigen wifi-netwerk. De databundel die je kiest bij je sim only abonnement is afhankelijk van je persoonlijke gebruik van het internet op momenten dat je geen beschikking hebt over een wifi-verbinding.

Gebruik jij op deze momenten je smartphone om te bellen, te sms’en of om even snel online iets te doen zoals het checken van de ov-planner, dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een kleine databundel van maximaal 1000 MB.

Ben je iemand die altijd online is en onderweg veel data verbruikt met YouTube, het streamen van muziek of het bijwerken van de socials? Dan heb je minimaal een databundel nodig van 5000 MB. De meeste providers hebben ook bundels met onbeperkt datagebruik in hun assortiment waarmee je niet meer hoeft te letten op je datagebruik onderweg.

Zit jouw datagebruik tussen deze twee opties in? Dan kun je kiezen voor een databundel van 1000 à 5000 MB.

Waar gebruik je internet voor?

Het maakt veel verschil of je internet onderweg alleen gebruikt om te e-mailen of andere dingen doet die veel data kosten. We geven je een handig overzicht waarmee je in kunt schatten hoe groot jouw databundel ongeveer moet zijn:

• Tot 500 MB: je bent alleen af en toe online om een website te bezoeken of een berichtje te sturen.
  • 1.000 à 5.000 MB: je bent een gemiddelde internetgebruiker. Je verstuurt met regelmaat een berichtje, maakt gebruik van apps en bezoekt met regelmaat een website.
  • 5.000 MB à 10.000 MB: je bent veel online en maakt vaak gebruik van WhatsApp, sociale media en apps. Bovendien stream je altijd muziek.
  • 10.000 MB tot onbeperkt: je bent altijd online en streamt daarbij veel muziek en video’s. Je bent ook een echte gamer.