Hoeveel MB’s heb ik nodig bij mijn sim only abonnement?

Gebruik jij je smartphone onderweg alleen om te bellen, te sms’en of om snel even iets online op te zoeken? Dan heb je genoeg aan een databundel van maximaal 500 MB. Maak je onderweg veel gebruik van het internet door filmpjes te kijken op YouTube, muziek te streamen, e-mails te lezen en je socials bij te werken? Dan heb je minimaal een databundel van 2500 MB nodig. Een gemiddelde gebruiker heeft 1000 à 1500 MB per maand nodig.

Databundel afhankelijk van je persoonlijke gebruik

Hoeveel MB’s je nodig hebt bij een sim-only abonnement is volledig afhankelijk van je gebruik van de smartphone onderweg. Thuis maak je veelal gebruik van je eigen wifi-netwerk. De databundel die je kiest bij je sim only abonnement is afhankelijk van je persoonlijke gebruik van het internet op momenten dat je geen beschikking hebt over een wifi-verbinding.

Gebruik jij op deze momenten je smartphone om te bellen, te sms’en of om even snel online iets te doen zoals het checken van de ov-planner, dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een kleine databundel van maximaal 500 MB.

Ben je iemand die altijd online is en onderweg veel data verbruikt met YouTube, het streamen van muziek of het bijwerken van de socials? Dan heb je minimaal een databundel nodig van 2500 MB. De meeste providers hebben ook bundels met onbeperkt datagebruik in hun assortiment waarmee je niet meer hoeft te letten op je datagebruik onderweg.

Zit jouw datagebruik tussen deze twee opties in? Dan kun je kiezen voor een databundel van 1000 à 1500 MB.

Waar gebruik je internet voor?

Het maakt veel verschil of je internet onderweg alleen gebruikt om te e-mailen of andere dingen doet die veel data kosten. We geven je een handig overzicht waarmee je in kunt schatten hoe groot jouw databundel ongeveer moet zijn:

  • Tot 500 MB: je bent alleen af en toe online om een website te bezoeken of een berichtje te sturen.
  • 1000 à 1500 MB: je bent een gemiddelde internetgebruiker. Je verstuurt met regelmaat een berichtje, maakt gebruik van apps en bezoekt met regelmaat een website.
  • 2500 MB à 4000 MB: je bent veel online en maakt vaak gebruik van WhatsApp, sociale media en apps. Bovendien stream je altijd muziek.
  • 5000 MB tot onbeperkt: je bent altijd online en streamt daarbij veel muziek en video’s. Je bent ook een echte gamer.

Sim-only abonnementen met verschillende databundels vergelijken

Nu je weet welke databundel het beste bij jouw internetgebruik past, kun je direct de verschillende aanbieders vergelijken met onze vergelijkingstool. Je sluit eenvoudig een sim-only abonnement met een databundel af via Ikvergelijkonline.nl.

Check de beste sim only deals van dit moment

Aantal GB's internet:
Internetbundel 4 GB
Aantal minuten / sms:
Min/sms 100 Min/sms

Check alle sim only
deals van dit moment

Aantal GB's internet:
Internetbundel 4 GB
Aantal minuten / sms:
Min/sms 100 Min/sms