Wat is de levertijd van een sim only?

Samenvatting:

De meeste providers leveren de nieuwe simkaart van jouw sim-only abonnement binnen twee tot drie werkdagen. Het duurt vrijwel nooit langer dan vijf werkdagen. Je sim-only abonnement gaat in op de startdatum van je abonnement. Bij een nieuw abonnement ben je direct bereikbaar, bij een overstap is het afhankelijk van de einddatum van je huidige abonnement en de opzegtermijn.

Levertijd sim-only abonnement

Als je online een nieuw sim-only abonnement hebt afgesloten, gaat de provider direct voor je aan de slag. Je nieuwe simkaart wordt per post naar je toe gestuurd. Omdat het een brievenbuspakketje betreft, hoef je voor de levering van je nieuwe simkaart niet thuis te blijven. Je ontvangt de nieuwe simkaart meestal binnen twee à drie werkdagen na het afsluiten van het abonnement.

Betreft het een nieuw sim-only abonnement? Dan kun je de simkaart direct gebruiken. Bij een overstap met of zonder nummerbehoud kan het langer duren voordat je de simkaart kunt activeren. Dit is afhankelijk van de einddatum van je huidige telefoonabonnement en de opzegtermijn die je huidige provider hanteert. Je vindt in je contract terug wanneer je abonnement ingaat. Bij nummerbehoud vind je hier ook terug wanneer je nummer wordt overgezet naar de nieuwe provider.

Let op het formaat van de simkaart

Het formaat van de simkaart is de laatste jaren een aantal keer veranderd. De simkaart wordt steeds kleiner. De meeste smartphones zijn nu compatibel met een nano-simkaart. Je kunt in de gebruiksaanwijzing van jouw smartphone terugvinden welk formaat simkaart jij nodig hebt. Bij het afsluiten van een sim-only abonnement kun je het formaat soms doorgeven. Providers sturen vaak een simkaart van het grootste formaat die je zelf op maat kunt breken. Past de simkaart niet? Dan kun je een ander formaat aanvragen bij je provider of een adapter kopen om de simkaart passend te maken.

Moet je je oude abonnement opzeggen?

De meeste providers bieden bij het afsluiten van een nieuw abonnement overstapservice aan. De provider zorgt er dan voor dat je oude abonnement wordt opgezegd. Er wordt ook gezorgd voor een soepele overgang zodat je geen moment zonder bereik zit. Bij de overstapservice wordt ook nummerbehoud aangeboden. Als je daar gebruik van wilt maken, is het heel belangrijk dat je jouw oude abonnement niet zelf opzegt. Op die manier kun je namelijk alsnog jouw nummer verliezen.

Biedt de nieuwe provider geen overstapservice aan of wil je daar geen gebruik van maken? Dan kun je jouw huidige abonnement eenvoudig online of per telefoon opzeggen. Let daarbij goed op de opzegtermijn van je huidige contract en de startdatum van je nieuwe sim-only abonnement. Door dit goed te plannen blijf je mobiel bereikbaar tijdens de overstap.

Sim-only abonnementen vergelijken

Je kunt veel geld besparen door de deals van verschillende providers met elkaar te vergelijken. Je doet dit eenvoudig met de vergelijkingstool van Ikvergelijkonline.nl. Je kunt direct een nieuw sim-only abonnement afsluiten. Dat betekent dat je al binnen een paar werkdagen kunt beginnen met geld besparen.

Benieuwd naar de beste sim only deals?

Aantal GB's internet:
Internetbundel 4 GB
Aantal minuten / sms:
Min/sms 100 Min/sms

Benieuwd naar de beste
sim only deals?

Aantal GB's internet:
Internetbundel 4 GB
Aantal minuten / sms:
Min/sms 100 Min/sms