FBTO Reisverzekering
Kenmerken:

Je kunt het hele jaar door je verzekering aanpassen.
Je reisgenoten zijn meeverzekerd, vanaf 2 personen.

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de autoverzekering van Aegon, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

058 2345650
Whatsapp 06 13 50 90 99
Via contactformulier

FBTO reisverzekering

beoordelingen-fbtoEen score van 8,3 uit 10 volgens FBTO

FBTO is opgericht in 1956 in Friesland en is sinds een aantal jaren onderdeel van de Achmea groep. Je kunt er als particulier terecht voor 16 verschillende schade- en levensverzekeringen, waaronder een doorlopende en een tijdelijke reisverzekering. FBTO werkt met modules, die je naar behoefte kunt aan- en uitzetten. Zo zijn de verzekeringen van FBTO heel flexibel.

De reisverzekeringen van FBTO

FBTO biedt twee soorten reisverzekeringen aan: een doorlopende en een tijdelijke. Beiden hebben een basispakket, dat je naar behoefte kunt aanvullen door modules te activeren. Met de basisverzekering heb je standaard een Europadekking, waarbij het volgende is verzekerd:

 • Bagage. Verlies, diefstal en schade zijn verzekerd tot maximaal 2.500 euro per persoon en maximaal 7.500 per polis.
 • Persoonlijke hulp. Verzekerd zijn de werkelijke kosten die worden gemaakt.
 • Schade die je zonder opzet aanricht aan je vakantieverblijf is tot 500 euro verzekerd.
 • Bij de doorlopende reisverzekering zijn daarnaast ook de werkelijke kosten voor vervanging van reispapieren verzekerd bij diefstal of verlies ervan.

Modules voor de reisverzekeringen van FBTO

Kies je voor een reisverzekering van FBTO, dan kun je als uitbreiding van de basisdekking de volgende modules inschakelen (uitschakelen kan ook op ieder moment):

 • Aanvullende ziektekosten. Deze module vergoedt de kosten die niet door je zorgverzekering worden vergoed. Tandartskosten worden tot 500 euro vergoed.
 • Ongevallen. Bij overlijden wordt 12.000 euro uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit maximaal 70.000 euro.
 • Winter- en watersporten. Diefstal van je ski’s of je duikuitrusting is hiermee gedekt. Als je door een ongeval niet verder kunt skiën, dan krijg je het resterende deel van je skipas vergoed, net als de lessen die je al had geboekt.
 • Voertuigenhulp. Bij pech of een ongeval met je auto of motor in binnen- en buitenland. Ook de kosten voor een huurauto tijdens de reparatie worden vergoed. Je caravan of aanhangwagen zijn meeverzekerd.
 • Annuleringsverzekering. Je krijgt tot maximaal 14.000 euro per jaar terug voor een reis die niet doorgaat.
 • Zakenreis. Deze module heb je ook nodig voor stage, studie, vrijwilligerswerk of vakantiewerk in het buitenland.
 • Lang op reis (alleen bij de doorlopende reisverzekering). Standaard is de maximale reisduur 60 dagen. Met deze module verhoog je die.
 • Werelddekking. Je bent dan in nagenoeg alle landen van de wereld verzekerd.

Reisverzekering vergelijken

Het is verstandig om de reisverzekering van FBTO te vergelijken met die van andere aanbieders, voor je hem afsluit. Misschien vind je via Ikvergelijkonline.nl een andere verzekering die beter aansluit bij je wensen of een lagere premie heeft.

Bron: FBTO.nl