Wat valt er onder de wintersportdekking?

Samenvatting:

Als je gaat skiën of snowboarden brengt dat risico’s met zich mee. Met de module wintersportdekking van je reisverzekering verzeker je je ski’s of je snowboard, ook als je die gehuurd hebt. Daarnaast krijg je het lesgeld voor reeds geboekte lessen terug, als er iets gebeurt waardoor je ze niet kunt volgen. Vaak is ook een noodgedwongen langer verblijf verzekerd.

Wintersportdekking is geen dekking medische kosten

Veel mensen die een reisverzekering met wintersportdekking afsluiten, denken dat ze daarmee eventuele medische kosten ten gevolge van een ongeval gedekt hebben. Helaas is dat niet het geval. Om noodzakelijke medische hulp volledig vergoed te krijgen moet je een dekking van die medische kosten in je polis op laten nemen. Deze werkt als aanvullende verzekering op je eigen zorgverzekering. Wel stellen sommige verzekeraars de wintersportdekking verplicht om in aanmerking te komen voor vergoeding van medische kosten tijdens je wintersportvakantie.

Waarom zou je dan toch kiezen voor wintersportdekking?

Skiën en snowboarden zijn relatief riskant. Je loopt er snel een blessure mee op. Dat levert niet alleen medische kosten op, maar vaak ook een kortere vakantie. Als je bijvoorbeeld met een gipsvlucht mee naar huis moet, vergoedt een reisverzekering met wintersportdekking de skihuur, de skipas en reeds geboekte skilessen over de periode die je moet missen. De vergoeding wordt ook verleend als je om een andere reden je vakantie af moet breken, bijvoorbeeld door ernstige ziekte of overlijden van een familielid.

Een noodgedwongen langer verblijf.

Lekker veel sneeuw op je wintersportvakantie is altijd welkom, zolang het niet te erg wordt. Als je bijvoorbeeld ingesneeuwd raakt en daardoor aan het einde van je skivakantie niet naar huis kunt reizen, biedt de wintersportdekking van je reisverzekering uitkomst. Die vergoedt namelijk de extra kosten die je hierdoor moet maken. Bij sommige verzekeraars zijn daar zelfs de maaltijden bij inbegrepen, maar lang niet bij alle. Als je hiervan verzekerd wilt zijn, is het dus zaak om de juiste verzekering met wintersportdekking af te sluiten. Goed je reisverzekering vergelijken met die van andere aanbieders is daarom een must. Als je twijfelt of je maaltijden worden vergoed, bel dan even met de verzekeraar om te vragen of dat zo is.

Vertraging op reis naar en van je wintersportbestemming

Als je ingesneeuwd raakt tijdens je wintersport, moet je je terugreis omboeken. De extra kosten die je daarvoor maakt worden vergoed als je een wintersportdekking hebt opgenomen in je reisverzekering. Neem wel altijd even contact op met de alarmcentrale van je reisverzekering voordat je gaat omboeken. Zij kunnen je precies vertellen wat wel en niet kan. Ook als je niet van huis kunt vertrekken, omdat de bestemming is ingesneeuwd, kun je de gemiste vakantiedagen vergoed krijgen. Daarvoor moet je dan wel een annuleringsverzekering hebben afgesloten bij je reisverzekering. Dat kan tot zeven dagen na het boeken van je reis.

Moet je voor de wintersport geen gevaarlijke-sportendekking hebben?

Skiën en snowboarden zijn weliswaar blessuregevoelige sporten, toch zien verzekeraars ze niet als gevaarlijke sport. In tegenstelling tot bijvoorbeeld bergbeklimmen, duiken en parachutespringen is voor skiën en snowboarden dan ook geen gevaarlijke-sportendekking nodig.