Univé rechtsbijstandverzekering
Kenmerken:

200 gespecialiseerde juristen staan voor u klaar
Direct online verzekerd

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de rechtsbijstandverzekering van Univé neem dan contact op via onderstaande gegevens.

0592 382 501

Univé rechtsbijstandverzekering

Een score van 8,0 uit 10 volgens Univé

De coöperatie Univé staat ervoor om elkaar te helpen. Ook als het soms wat minder gaat. De verzekeraar biedt diverse producten aan voor particulieren, zoals noodzakelijke verzekeringen. Univé verzorgt verzekeringen voor bijna 1,6 miljoen klanten. Ben je op zoek naar een passende rechtsbijstandverzekering? Dan kun je deze bij Univé afsluiten.

Univé Rechtsbijstandverzekering

Heb je een conflict met je buren, in het verkeer of op je werk? Dan staan de juristen van Univé Rechtshulp voor je klaar wanneer je hun hulp of advies nodig hebt. Je krijgt hulp bij juridische conflicten.

Basisdekking Letsel & Verkeer

De rechtsbijstandverzekering van Univé biedt je in ieder geval een goede basisdekking voor letsel- en verkeerschade. Met de basisdekking Letsel & Verkeer ben je verzekerd van juridische hulp bij verkeerschade en/of letselschade.

Aanvullende dekkingen

Je kunt deze rechtsbijstandverzekering nog uitbreiden met de volgende drie dekkingen:

  • Consument & Wonen: juridische hulp bij een conflict over een aankoop van een product of een woonconflict
  • Inkomen & Sociale voorzieningen: juridische hulp bij een conflict over of op je werk of over je inkomen
  • Fiscaal & Vermogen: juridische hulp bij belastingconflicten en geldconflicten

Door de rechtsbijstandverzekering uit te breiden met en of meer dekkingen, ben je verzekerd op een manier die bij jou past.

Vrije advocaatkeuze

Als de jurist van Univé Rechtshulp vindt dat er een gerechtelijke procedure gestart moet worden dan kan hij deze procedure voor je doen. Je mag echter ook een andere rechtshulpverlener kiezen. Zo mag je zelf een advocaat kiezen. Wel moet je het conflict eerst melden bij Univé Rechtshulp. Na akkoord kan je zelf de opdracht aan de advocaat geven. Gelukkig worden de meeste conflicten opgelost zonder een gerechtelijke procedure.

Voor welke zaken ben je niet verzekerd?

Als je een rechtsbijstandverzekering bij Univé afsluit, ben je direct verzekerd voor conflicten die zijn ontstaan na de ingangsdatum van je verzekering. Een bestaand conflict of een conflict dat je al had kunnen voorzien voordat je de verzekering afsloot, is niet verzekerd.

Wat is de hoogte van de maximum kosten?

Je komt in aanmerking voor rechtsbijstand als de schade minimaal 100 euro bedraagt. Dit geldt niet voor verkeersschade. Voor de kosten voor rechtshulp die Univé Rechtshulp zelf verleent geldt geen maximum bedrag. De verzekeraar vergoedt externe kosten tot een bedrag van 50.000 euro. Als je voor een procedure zelf een andere rechtshulpverlener kiest, vergoedt Univé de kosten tot 3000 euro. Je eigen risico is dan 250 euro.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen

Benieuwd wat de premiehoogte is van de rechtsbijstandverzekering van Univé? Bereken je premie voor deze verzekering dan snel met onze vergelijker. Hiermee vergelijk je de rechtsbijstandverzekeringen van twaalf grote verzekeraars.

Bron: Unive.nl