Nationale Nederlanden Overlijdensverzekeringen
Kenmerken:

Gegarandeerde uitkering voor uw nabestaanden
Uitstekende kwaliteit en voorwaarden

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering van Nationale Nederlanden, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

088 663 00 00
NN.nl
Kantoor Haagse Poort Hoogbouw, Prinses Beatrixlaan 35, 2595 AK Den Haag

Nationale Nederlanden
overlijdensrisicoverzekering

beoordelingen-nationale-nederlandenEen score van 7,5 uit 10 volgens Nationale Nederlanden

Nationale Nederlanden is in 1963 ontstaan door de fusie van twee eeuwenoude verzekeringsmaatschappijen: De Nederlanden van 1845 en de Nationale Levensverzekering-Bank. In 1991 fuseert NN met de Postbank tot de ING Groep. Als gevolg van de bankencrisis in 2008 is de fusie in 2011 weer ongedaan gemaakt. Nu is Nationale Nederlanden met 15 miljoen klanten een van de grotere financiële dienstverleners wereldwijd.

Online je overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Bij Nationale Nederlanden sluit je snel en eenvoudig online een ORV af. Dat gaat in de volgende stappen:

 • Je bepaalt wie de verzekerde is (jijzelf of jijzelf en je partner) en wie de begunstigde is (wie het verzekerde bedrag krijgt uitgekeerd na je overlijden binnen de looptijd van de verzekering).
 • Je bepaalt de looptijd van de ORV. Die moet liggen tussen de 5 en de 40 jaar. Op de einddatum van de looptijd mag je nog geen 82 jaar oud zijn.
 • Je kiest de hoogte van de uitkering, minimaal 15.000 en maximaal 500.000 euro.
 • Je kiest voor een van de drie verzekeringsvormen:
  • Een gelijkblijvende ORV. Gedurende de hele looptijd blijft de uitkering gelijk.
  • Een evenredig dalende ORV. De hoogte van de uitkering is aan het einde van de looptijd van je ORV lager dan in het begin. De afname is ieder jaar gelijk.
  • Een annuïtair dalende ORV. Ook hierbij daalt de uitkering naarmate de looptijd verstrijkt. In het begin daalt hij langzaam, op het einde snel.
 • Je kiest of je per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar wil betalen.

Vervolgens vul je een gezondheidsverklaring in. Aan de hand daarvan kan Nationale Nederlanden in de meeste gevallen bepalen of je geaccepteerd wordt of niet. Soms is daarvoor nog een aanvullende medische keuring nodig. Ook moet je aangeven of je rookt of niet. Dien je vervolgens je aanvraag in, dan ben je direct voorlopig verzekerd, in afwachting van acceptatie.

Ben je niet zo zeker van je zaak, dan kun je ook een beroep doen op een adviseur van Nationale Nederlanden, die eventueel bij je aan huis komt om alles uit te leggen.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Heb je de voorwaarden van NN goed in beeld, dan kun je hun overlijdensriscoverzekering vergelijken met die van andere maatschappijen. Via Ikvergelijkonline.nl zie je snel en overzichtelijk welke verzekeraar de voorwaarden biedt die het beste passen bij jouw situatie. Ook de premies krijg je duidelijk in beeld, zodat je op een verantwoorde manier een keuze kunt maken tussen de verschillende overlijdensrisicoverzekeringen.

Bron: NN.nl