Klaverblad Overlijdensrisicoverzekering
Maak een vergelijking
Bereken nu je premie
Kenmerken:

Afsluiten kan tot leeftijd van 65 jaar
Speciaal tarief voor niet-rokers
Verzekering op twee levens is mogelijk

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering van Klaverblad, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

079 – 3 204 549
Klaverblad.nl
 Afrikaweg 2, 2713 AW Zoetermeer

Klaverblad overlijdensrisicoverzekering

beoordelingen-klaverbladEen score van 8,2 uit 10 volgens Klaverblad

‘Als je maar lang genoeg gewoon blijft, wordt je vanzelf bijzonder’, dat is de slogan van Klaverblad Verzekeringen. Klaverblad verzorgt als sinds 1850 op geheel eigen wijze verzekeringen voor particulieren en ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Onafhankelijkheid en persoonlijke dienstverlening zijn de kenmerken waarmee Klaverblad zich wil onderscheiden van andere verzekeraars. Hun producten zijn naar eigen zeggen eenvoudig en niet te duur. De overlijdensrisicoverzekering van Klaverblad is daar een goed voorbeeld van.

Het product

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) bied je je nabestaanden zekerheid voor het geval je komt te overlijden gedurende de looptijd van de verzekering. Zij krijgen dan het verzekerde bedrag uitgekeerd, waarmee verlies van inkomen kan worden gecompenseerd of de hypotheek kan worden afgelost. Bij Klaverblad kun je terecht voor de drie bekende vormen van ORV’s:

 • De gelijkblijvende verzekering. Hierbij is de uitkering gedurende de hele looptijd constant.
 • De lineair dalende verzekering. Bij deze verzekeringsvorm daalt de hoogte van de uitkering gedurende de looptijd met een vast bedrag per jaar.
 • De annuïtair dalende verzekering. Hierbij daalt de hoogte van de uitkering met een vast percentage per jaar. In het begin van de looptijd daalt de hoogte van de uitkering langzaam, aan het einde snel.

De belangrijkste kenmerken van de overlijdensrisicoverzekeringen van Klaverblad zijn:

 • Je kiest zelf het verzekerde bedrag, dat kan variëren van 5.000 tot 1.500.000 euro.
 • De minimale looptijd is 5 jaar, de verzekering kan alleen voor gehele jaren afgesloten worden.
 • Je kunt een verzekering afsluiten als je ouder bent dan 18 en jonger dan 65.
 • De hoogte van de premie is gedurende de looptijd constant en is onder meer afhankelijk van de hoogte van de uitkering en je leeftijd bij het afsluiten van de ORV. Bij de dalende varianten hoef je de laatste jaren geen premie meer te betalen.
 • De mogelijkheid bestaat om gedurende de looptijd vrijwillig minder of meer premie te gaan betalen. De hoogte van de uitkering wordt hierop dan aangepast.
 • Als je niet rookt en de afgelopen 24 maanden niet gerookt hebt krijg je korting op de premie.
 • Je kunt je bijverzekeren voor arbeidsongeschiktheid. Je hoeft dan geen premie meer te betalen als je voor minimaal 65% arbeidsongeschikt bent.
 • Premiesplitsing is mogelijk. Partners betalen dan elkaars premie, waardoor de uitkering niet onder het erfrecht valt.
 • Bij het afsluiten van de ORV kies je voor een normale verzekering of voor een verzekering die stopt als je stopt met premies betalen. Als je bij de normale verzekering stopt met de premiebetaling loopt de verzekering door als er genoeg vermogen is opgebouwd. Bij de tweede variant is dat niet het geval, maar de premie is dan wel een stuk lager.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Er zijn veel aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen. Om de juiste keuze te maken kun je de Klaverblad overlijdensrisicoverzekering vergelijken met de producten van andere aanbieders. Per aanbieder staat op Ikvergelijkonline.nl vermeld wat de belangrijkste kenmerken van hun ORV is.

Bron: Klaverblad.nl