DELA

DELA Overlijdensrisicoverzekering
DELA Overlijdensrisicoverzekering
Vergelijken
Premie berekenen
Vergelijken
Premie berekenen

Wie is DELA?

Deel Elkanders Lasten (DELA) werd in het begin van de vorige eeuw In Eindhoven opgericht. De begrafenisvereniging is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk actieve uitvaartverzekeraar en – verzorger.

DELA is een betrouwbare partner voor levensverzekeringen en uitvaartenverzorging. De uitvaartorganisatie streeft ernaar de leden te helpen voor, tijdens en na de uitvaart. Het motto van DELA luidt: ‘Voor elkaar’.

DELA heeft naast een uitvaartverzekering ook een overlijdensrisicoverzekering: het DELA LeefdoorPlan.

Welke verzekeringsvormen heeft DELA?

Het DELA LeefdoorPlan kan je afsluiten in drie verschillende verzekeringsvormen:

  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering
  • Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering
  • Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Door te kiezen voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering weet je zeker welk bedrag je nabestaanden na jouw overlijden krijgen uitgekeerd. Het verzekeringsbedrag staat namelijk gedurende de hele looptijd vast. Met de geldsom kan de hypotheek geheel of gedeeltelijk worden afgelost of kunnen bijvoorbeeld de vaste lasten betaald worden. De premie van deze verzekeringsvorm is het hoogst. Bij DELA staat de hoogte van de premie vast, deze stijgt niet tijdens de looptijd.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering

De lineair dalende overlijdensrisicoverzekering van DELA wordt gekenmerkt door een periodiek evenredig dalend verzekeringsbedrag. Deze verzekeringsvorm is bijvoorbeeld goed af te stemmen op een lineaire hypotheek. Aan het einde van de looptijd is het verzekeringsbedrag gedaald tot 0 euro. De premie van deze verzekeringsvorm is het laagst en de premielooptijd is 5 jaar korter dan de looptijd van de verzekering.

Annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering

De annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering van DELA wordt vaak afgestemd op de annuïtaire hypotheek. Bij deze verzekeringsvorm daalt het verzekeringsbedrag periodiek met een vast percentage. Uiteindelijk blijft er aan het einde van de looptijd een verzekeringsbedrag van 0 euro over. De premielooptijd van deze verzekeringsvorm is 5 jaar korter dan de looptijd van de verzekering.

Wat is bij DELA de hoogte van het verzekerd bedrag en de looptijd?

Het minimale verzekeringsbedrag is met 10.000 euro relatief hoog. Het maximale bedrag dat je kunt verzekeren is bij DELA 1 miljoen euro. De minimale looptijd van de overlijdensrisicoverzekering is met 10 jaar ook langer dan bij andere verzekeraars. De looptijd eindigt uiterlijk in het jaar dat je 75 wordt.

Hoe zit het met de medische acceptatie?

Wanneer je bij DELA een overlijdensrisicoverzekering af wilt sluiten, moet je online een aantal vragen over je gezondheid beantwoorden. Afhankelijk van je antwoorden kan een aanvullende vragenlijst en/of een medische keuring noodzakelijk zijn om je overlijdensrisico te bepalen.

Ben je 50 jaar of ouder en kies je een verzekeringsbedrag van 360.000 euro of meer? Dan behoort een medische keuring tot de standaardprocedure. Ben je jonger dan 50 en wil je een bedrag van 500.000 euro of meer verzekeren, dan is een medische keuring ook verplicht.

Aan de hand van je overlijdensrisico wordt bepaald of je aanvraag geaccepteerd kan worden met aanvullende voorwaarden, of dat DELA helaas genoodzaakt is om je aanvraag af te wijzen. Je kunt dan geen overlijdensrisicoverzekering bij DELA afsluiten.

Bron: dela.nl

Bovenstaande informatie is in geen enkel geval advies.

DELA contactgegevens

040 260 16 36 (Ma t/m vr van 8.00 tot 20.00)
0800 955 66 55 (Bij overlijden 24/7 gratis)

Contact formulier
Website van DELA
Mijn DELA

Oude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven