DELA Overlijdensrisicoverzekering
Kenmerken:

Vaste looptijd kan je zelf kiezen.
Je bepaalt zelf welk bedrag u wilt verzekeren en in welke variant.
Tijdens de looptijd betaal je steeds hetzelfde bedrag aan premie. 

Contactgegevens:

Wil je meer informatie over de overlijdensrisicoverzekering van DELA, neem dan contact op via onderstaande gegevens.

040 260 16 36
Via contactformulier
Oude Stadsgracht 1, 5611 DD Eindhoven

DELA overlijdensrisicoverzekering

beoordelingen-delaEen score van 9,1 uit 10 volgens DELA

De in 1937 opgerichte coöperatieve uitvaartvereniging DELA (Deelt Elkanders LAsten) biedt behalve uitvaartverzekeringen ook een overlijdensrisicoverzekering aan, het DELA LeefdoorPlan. De verzekering keert een door uzelf gekozen bedrag uit aan je nabestaanden als je tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Er zijn drie varianten van deze verzekering:

  • Gelijkblijvend kapitaal. Gedurende de gehele looptijd wordt bij overlijden hetzelfde bedrag uitgekeerd.
  • Lineair dalend kapitaal. Bij overlijden in het begin van de looptijd is de uitkering hoog, naarmate de looptijd verstrijkt daalt de uitkering ieder jaar met een constant bedrag.
  • Annuïtair dalend kapitaal. Ook bij deze variant daalt het uit te keren bedrag ieder jaar, maar in het begin van de looptijd minder snel dan aan het einde.

Bij de dalende varianten betaalt u in de laatste vijf jaar van de looptijd geen premie meer. De voorwaarden voor de drie varianten zijn verder gelijk, alleen de premie verschilt. De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Je bepaalt zelf de uitkering. Die kan variëren van minimaal 10.000 euro tot maximaal 999.999 euro. Als je meer levensverzekeringen hebt, mag het totaalbedrag van de verzekeringen die je hebt afgesloten in de afgelopen drie jaar niet hoger zijn dan die 999.999 euro.
  • De looptijd van het DELA LeefdoorPlan is minimaal 10 jaar. Je kunt de looptijd maximaal tot je 75-ste door laten lopen.
  • De overlijdensrisicoverzekering kan worden afgesloten tot je 65 bent.
  • Voor het afsluiten van deze verzekering moet je een aantal vragen over je gezondheid beantwoorden. Bij uitkeringen vanaf 360.000 euro is een medische keuring verplicht.
  • Je kunt je partner meeverzekeren. De verzekering keert dan het verzekerde bedrag uit bij het eerste overlijden en stopt daarna.
  • Het DELA LeefdoorPlan kan ook gekoppeld worden aan een hypotheek.

Meer dan alleen financiële nazorg

Overlijdensrisicoverzekeringen zorgen ervoor dat je nabestaanden financiële ademruimte hebben als je tijdens de looptijd van de verzekering komt te overlijden. Met de uitkering kunnen ze bijvoorbeeld de hypotheek of de huur van het huis betalen, of kinderopvang regelen zodat ze kunnen blijven werken. Het DELA LeefdoorPlan biedt echter meer dan alleen financiële nazorg. Medewerkers van DELA adviseren je graag over het soort verzekering en de hoogte van het te verzekeren bedrag. Ook bij een onverhoopt overlijden zorgen zij voor een soepele afwikkeling.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Je kunt de voorwaarden van DELA’s overlijdensrisicoverzekering vergelijken via Ikvergelijkonline.nl. Daar vind je van de belangrijkste aanbieders van ORV’s de voorwaarden en tarieven op een rijtje, zodat je eenvoudig de voor jou meest geschikte verzekering kunt kiezen en eventueel zelfs meteen online afsluiten.

Bron: DELA.nl