Het rommelde de laatste jaren enigszins tussen de huisartsen en de zorgverzekeraars. Dat maakte het zorgverzekering vergelijken er voor ons als consument niet gemakkelijker op. Je hoorde geluiden dat verzekeraars een dikke vinger in de pap hadden bij de medische activiteiten van de huisarts. Dat bepaalde handelingen leuke financiële beloningen tot gevolg hadden voor gecontracteerde specialisten en laboratoria en huisartsen voor bijna elke stap verantwoording tegenover de zorgverzekeraar af moest leggen. Dergelijke zaken komen het imago van de zorgsector niet ten goede en de huisartsen hebben er goed aangedaan hier tegen te ageren. Voor ons als consument is tevens het prettig te weten dat de zorgverstrekkers uit de zorgverzekeraar overzichten nu daadwerkelijk de goedkoopste zorgverzekering aanbieden, zonder onnodige bijkomende kosten.

Wat is er precies gebeurd het afgelopen jaar? De hoog oplopende ergernissen van de huisartsen jegens het zorgstelsel hebben ertoe geleid dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt tussen huisartsen en zorgverzekeraars. De huisartsen stoorden zich in hoge mate aan het feit dat de zorgverzekeraars in Nederland steeds meer de dienst uit schenen te gaan maken. Dit leidde er uiteindelijk toe dat men zich mobiliseerde in de actiegroep ‘Het roer moet om‘ en de spreekwoordelijk ‘kont tegen de krib’ gooide. Dit zich uitte in een manifest wat bijna 8000, van de meer dan 11.000 huisartsen die ons land telt tekenden. In april jongstleden deponeerden de huisartsen het manifest bij het ministerie van VWS en het hoofdkantoor van Zorgverzekeraars in Zeist. In juni vond het zijn weg naar de Tweede Kamer waarna het in oktober tot een akkoord kwam.

Huisartsenzorg essentieel belang voor zorgverzekering

Niet alleen de huisartsen zijn tevreden met het akkoord, ook de voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, André Rouvoet, vindt achteraf toch ook dat de huisartsen terecht hun bezwaren hebben duidelijk gemaakt. Met name op het punt van de onnodige bureaucratie. Minder papierwerk scheelt in de kosten en zorgt ervoor dat de goedkoopste zorgverzekering voor ons als consument ook echt een lage premie heeft. Doordat er onnodige herhaalformulieren verdwijnen en er door de huisarts veel minder zogenaamde controleformulieren hoeven te worden ingevuld gaat het interessant worden de nieuwe pakketten voor de zorgverzekering van 2016 te vergelijken.

Snel op de hoogte van alle nieuwe zorgverzekeringen 2016

Het is eind november, de kaarten zijn geschud. Na het huisartsenakkoord en het bekend maken van de nieuwe premies voor het komende jaar is nu de tijd aangebroken onze zorgverzekering te vergelijken. Neem je zorgpakket van vorig jaar erbij en loop even na of je met minder zorg toekan of juist een uitbreiding wenst. Zorgverzekeringen vergelijken lijkt een onnodig iets. Zorg is toch zorg en het is toch overal even duur? Niets is minder waar. Vandaag de dag zijn zorgverzekeringen zo ver doorgepersonaliseerd dat je kan kiezen voor zorg gericht op jouw lichamelijk- en geestelijk welzijn en je budget. Elk jaar opnieuw de zorgverzekeringen vergelijken is daarom zo ontzettend belangrijk. Vergelijken kost ook maar enkele minuten. Je hoeft echt niet bij alle aanbieders uit het zorgverzekeraars overzicht een offerte aan te vragen. Met de vergelijkingstool op ikvergelijk.nu weet je binnen vijf minuten welke zorgverzekeraar jou de meest complete en goedkoopste zorgverzekering voor 2016 kan verstrekken.

Bron: Nu.nl