Daling van wintervakanties in recente jaren

In de wintermaanden van 2013 kozen nog 4,8 miljoen Nederlanders voor een vakantie van 4 dagen of langer in het buitenland, maar in 2014 nam dit aantal significant af tot 4,2 miljoen Nederlandse vakantiegangers. De organisatie die de cijfers naar buiten bracht, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), laat in het midden of de 600.000 thuisblijvers gebruik maakten van een reis en annuleringsverzekering.

Minder wintervakanties dankzij de crisis?

Een mogelijke reden voor de daling in het aantal wintervakantiegangers ziet het CBS in de economische crisis. Een theorie die gebaseerd is op het inzetten van een daling in het aantal lange wintervakanties op het moment dat de crisis uitbrak. De piek aan wintersportvakanties, in 2009, volgde op jaren waarin het aantal vakantiegangers in een constante stijgende trend verkeerde: In de periode tussen 1990 en 2009 zou het aantal lange wintervakanties stijgen van 2,6 miljoen naar 5,6 miljoen.

Naar de sneeuw of naar de zon?

Wanneer Nederlanders voor een langere wintervakantie kiezen zoekt bijna 20 procent de sneeuw op, terwijl 15 procent kiest voor zon en strand. Ook steden en cultuur vormen een populaire bestemming en is voor zo’n 20 procent van de vakantiegangers reden om op reis te gaan. De kosten van al deze verschillende bestemmingen liepen flink uiteen, waarbij de zonvakantie gemiddeld het duurst is met 869 euro terwijl een sneeuwvakantie gemiddeld 669 euro kostte.

Als zonvakantie is Spanje al jaren de populairste bestemming, terwijl sneeuwliefhebbers veelal voor Oostenrijk kiezen. Waar je echter ook naartoe gaat, een goede reis en annuleringsverzekering is absoluut geen overbodige luxe.

Reisverzekeringen vergelijken

Iedere ervaren reiziger weet dat je soms maandenlang naar een reis toe kan leven, maar alsnog moet annuleren omdat er iets tussenkomt. Dit is de reden dat velen dan ook een annuleringsverzekering afsluiten. Zo voorkom je dat je niet alleen de teleurstelling van een reis die niet doorgaat moet verwerken, maar ook nog eens de reissom kwijt bent.

Iedereen weet echter ook dat annuleringsverzekeringen soms erg duur kunnen zijn en je daarmee weerhouden van het afsluiten van een verzekering die je heel goed van pas kan komen. Door het annuleringsverzekering vergelijken zorg je dat je niet meer betaalt dan absoluut nodig is en toch de zekerheid hebt dat je je reissom niet kwijt bent als je onverhoopt moet annuleren.

Een reisverzekering, waarbij de kosten van ongevallen en andere problemen tijdens je reis gedekt zijn, is ook absoluut geen overbodige luxe. Wederom zijn daarbij de kosten voor veel mensen een remmende factor, terwijl dit een verzekering is die je uit een benarde en vervelende situatie kan redden tijdens je wintervakantie. Betaal ook hierbij niet teveel. Je reisverzekering vergelijken kan een flinke besparing opleveren. Geld dat jij natuurlijk veel liever aan je vakantie uitgeeft!

Bron: Nu.nl