Sta je op het punt om een vliegvakantie of een ticket te boeken? Zorg er dan voor dat je goed gefocust bent, want een foutje is immers snel gemaakt. Iets dat je moet voorkomen, want voor een spelfoutje in je ticket betaal je onnodig veel geld.

De naam op je paspoort moet hetzelfde zijn als die op je vliegticket. Als deze twee niet overeenkomen, kan het zijn dat de vliegmaatschappij je aan boord weigert, maar in de meeste gevallen moet je een flink bedrag betalen om het foutje te wijzigen. Een spelfout in je vliegticket kan je honderden euro’s schade opleveren. Dit kwam naar voren uit een onderzoek van de Consumentenbond.

Zo snel mogelijk spelfouten herstellen

Volgens de Consumentenbond hanteren de meeste vliegmaatschappijen erg hoge kosten voor het veranderen van een naam op het vliegticket. De kosten variëren van 20 tot 160 euro. De bond vindt dat dit moet stoppen. Er wordt geadviseerd om spelfouten zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur, te herstellen bij de reisorganisatie waar je de vliegtickets hebt geboekt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kan je een spelfout op je vliegticket vlak na de boeking nog kosteloos aanpassen.

Pure geldklopperij

Er worden juridische stappen voorbereid tegen de luchtvaartmaatschappijen. ReisRecht-directeur Marinus Hoorntjes heeft laten weten dat ze klachten krijgen van reizigers die extreem hoge kosten moeten betalen voor het wijzigen van een klein foutje. Dit zijn onredelijke bedragen. Het wordt gezien als pure geldklopperij.

Met een reisverzekering ben je goed verzekerd

Ben je van plan om een vliegvakantie of vliegticket te boeken? Naast het feit dat je er goed op moet letten dat alle gegevens in je vliegticket kloppen, is het ook belangrijk om een reisverzekering af te sluiten. Natuurlijk wil je optimaal genieten van je vakantie, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een reisverzekering ben je goed verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen in een ander land.

Dit dekt een reisverzekering

Er reisverzekering dekt standaard de volgende kosten:

  • De medische kosten die zijn gemaakt in het buitenland.
  • Hulpverlening van een alarmcentrale, 24 uur per dag en zeven dagen per week.
  • Financiële vergoeding als je bagage is gestolen of als je deze bent verloren.
  • Een financiële vergoeding voor een noodzakelijk langer verblijf in het buitenland of een eerdere terugkeer naar huis.

Je kunt de standaard reisverzekering nog verder uitbreiden door voor een aanvullende dekking te kiezen.

Op zoek naar een reisverzekering?

Op zoek naar een betaalbare reisverzekering? Met behulp van de vergelijker vind je snel een voordelige reisverzekering die aan jouw voorwaarden voldoet.

Bron: Telegraaf.nl