Bellen naar het thuisfront bij aankomst is een zeldzaamheid geworden, volgens een recent onderzoek onder bezoekers van de Vakantiebeurs. We sturen tegenwoordig liever een appje óf we Skypen en Facetimen om te laten weten dat we zijn aangekomen.

Online op vakantie

Van de ondervraagden gaf 55 procent aan bij aankomst contact op te nemen met het thuisfront door middel van Whatsapp, terwijl één op de vijf Skype of Facetime gebruikt om contact met de achterblijvers te onderhouden. 80 Procent van de internetgebruikers gaat via hun mobiele telefoon online, terwijl 70 procent hiervoor de tablet gebruikt. Bijna één op de drie neemt ook nog een laptop mee en gebruikt deze onder andere om nog een vlucht of hotel te boeken: zo’n 20 procent van de reizigers boekt een deel van de reis pas als ze al ter plaatse zijn.

Vakantie werk of werken op vakantie?

Een kwart van de vakantiegangers blijkt op reis nog steeds gemiddeld 2,5 uur per week aan het werk te zijn. 10 Procent werkt zelfs 7 uur of meer, wat in sommige gevallen tot irritatie en spanning bij de medereizigers leidt. Aan de werkgevers ligt het meestal niet: 86 procent zegt geen druk van de baas te voelen en de meerderheid zegt er ook niet minder van de vakantie om te genieten.

De kosten van internet op vakantie

Hoewel steeds meer mobiele telefonie providers voordelige opties hebben voor internetgebruik in het buitenland, liegen de kosten voor internettoegang er niet om. Net iets minder dan de helft van de reizigers moet op de bestemming betalen voor wifi. Een kostenpost die gemiddeld op zo’n €9,50 per dag uitkomt. Een flink stuk duurder dan, bijvoorbeeld, eengoede reis en annuleringsverzekering. Tegelijkertijd zijn de kosten voor veel reizigers de belangrijkste reden om deze verzekeringen achterwege te laten.

Een reis en annuleringsverzekering hoeft niet duur te zijn

Wat veel reizigers zich niet lijken te beseffen is dat een reis- of annuleringsverzekering afsluiten tegenwoordig echt zo duur niet meer is. De toegenomen concurrentie en de optie om je reisverzekering te vergelijken maken dat je vaak binnen enkele minuten al een goedkope reisverzekering op de kop getikt hebt. Steeds meer vakantiegangers kiezen er dan ook voor om van te voren even reisverzekeringen te vergelijken op online vergelijkingssites zoals Ikvergelijk.nu, waar een aantrekkelijke verzekering zo gevonden is.

De waarde van een reis en annuleringsverzekering

Het voordeel van dergelijke verzekeringen is voor veel consumenten echter duidelijk. De zekerheid dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan in het geval van een ongeval of andere vervelende gebeurtenis is maar een van de voordelen. Ook wanneer je reis onverhoopt niet door kan gaan of vroegtijdig moet worden afgebroken komt een goede verzekering absoluut van pas. Wil je goed gedekt zijn, maar niet de hoofdprijs betalen? Dan is van tevoren je reis of annuleringsverzekering vergelijken aan te raden.

Bron: Telegraaf.nl