Voor velen is een verhuizing een behoorlijke stressfactor. Hoe zorg je voor minder stress bij een verhuizing en hoe kan je de verhuizing efficiënt laten verlopen?

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg daarom voor een goede checklist van wat er allemaal geregeld moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van adreswijzigingen, het kopen van verhuisdozen (liever te veel dan te weinig) en bijvoorbeeld het regelen van hulp.

Hulp

Voor een verhuizing is het handig om zelfde de verhuizing uit te besteden aan verhuizers. Wanneer familie bijvoorbeeld niet kan helpen. Hiervoor zijn verschillende instanties mogelijk. Mocht er familie komen om te helpen, is het goed dat elke verhuisdoos al klaar staat om te worden meegenomen. Zet op de verhuisdozen bijvoorbeeld ook de kamer waar de doos heen moet, dit scheelt weer uitpakken tijdens de verhuizing.

Voor het inpakken van de goederen is het ook handig om hulp te krijgen. Zorg er daarom voor dat er ook genoeg inpakmateriaal beschikbaar is voor het inpakken van breekbaar materiaal. Op dit manier kan het inpakken en het verhuizen nog sneller verlopen.

Vervoer

Ook voor het vervoer zijn er meerdere mogelijkheden. Het vervoeren van de verhuisdozen van locatie A naar locatie B kan door middel van een verhuisauto of bestelbus. Dit zal sneller gaan aangezien er meerdere producten in één keer kunnen worden vervoerd.

Daarnaast is het mogelijk om in verschillende plaatsen een verhuislift te huren. Dit is voornamelijk handig in steden zoals Amsterdam, waar de woningen vaak op hogere verdiepingen kunnen liggen. Huur bijvoorbeeld een verhuislift in Amsterdam om zo snel mogelijk de producten uit de woning te krijgen.

Zo zijn er meerdere mogelijkheden om de verhuizing zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het belangrijkste hierin is toch duidelijk de voorbereiding, en als je eenmaal hulp krijgt, zorg ervoor dat de hulp een perfecte aansturing krijgt.