Bijna veertig procent van de Nederlanders weet niet precies wat hun reisverzekering precies dekt. Vaak betalen ze teveel geld voor hun reisverzekering of zijn ze juist onderverzekerd.

Dit is gebleken uit een publieksonderzoek van een grote prijsvergelijker. Uit het onderzoek kwam naar voren dat ruim een derde van de ondervraagden het erg lastig vindt om online de juiste informatie te vinden. Nog een derde vindt dat veel verzekeraars onduidelijke informatie geven. De rest van de ondervraagden gaf aan dat het onderwerp reisverzekering hen helemaal niet interesseert. Om deze redenen, sluiten veel mensen dan ook een reisverzekering af die niet bij hun past.

Doolhof van onduidelijke begrippen

Volgens De Consumentenbond zijn reisverzekeringen erg onduidelijk. Door de vele opties, prijzen, keuzes en modulen wordt het erg lastig om de juiste verzekering te vinden. Voor de standaard reiziger die op zoek is naar een passende verzekering is alles erg onduidelijk. Het is een doolhof van onduidelijke begrippen.

Voorwaarden zijn abracadabra

Verder zijn er ook nog de voorwaarden die voor veel mensen abracadabra zijn. Je moet goed opletten wat je wilt afsluiten. Veel mensen begrijpen niet alles wat er in de voorwaarden staat en zien door de bomen het bos niet meer. Hierdoor lopen veel mensen het risico dat ze een verkeerde verzekering afsluiten of dat ze juist een reisverzekering nemen met een te dure of een dubbele polis.

Geen aanvullende dekking

Drie op de vier Nederlanders heeft een doorlopende reisverzekering. Dit is vooral handig als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Ook al kiezen veel Nederlanders voor een doorlopende reisverzekering, toch heeft een op de tien mensen een verzekering zonder een noodzakelijke aanvullende dekking.

Je reisverzekering uitbreiden met een aanvullende dekking

Een standaard reisverzekering dekt de kosten voor diefstal, schade of verlies van je bagage. Met een aanvullende dekking breid je de reisverzekering uit. Zo kun je kiezen voor een aanvullende dekking voor onder meer:

  • Medische kosten
  • Ongevallen
  • Wintersport
  • Automobilistenhulp
  • Contant geld
  • Overlijden en blijvende invaliditeit
  • Een risicovolle sport, zoals parasailen, parachutespringen of bergbeklimmen

Op zoek naar een reisverzekering

Ben je ook op zoek naar een reisverzekering? Maar is het voor jou erg onduidelijk welke verzekering bij je past? Maak dan gebruik van de vergelijker op ikvergelijkonline.nl. Hiermee vind je eenvoudig een reisverzekering die aan jouw wensen voldoet. Geef je wensen aan en krijg direct een overzicht met passende en voordelige reisverzekeringen.