Heb je het ook al eens meegemaakt? Je denkt er lekker tussenuit te gaan voor een welverdiende vakantie, ver weg van iedereen die je dagelijks tegenkomt, hoor je meteen als je je hotel binnenkomt vlak achter je: “Hey, buurman!”…

Wie dat wil voorkomen zou eens op zoek moeten gaan naar vakantiebestemmingen die (nog) niet zo in trek zijn bij het grote publiek, maar toch -of misschien wel daarom juist- garant staan voor een heerlijke vakantie. Hieronder volgen zeven suggesties.

1. De Cookeilanden

Hier krijg je het gevoel dat je als Robinson Crusoë bent aangespoeld op een onbewoond eiland. De prachtige witte Bounty-stranden van One Foot Island, contrasterend met het diepe blauw van de oceaan en de lucht, het tropische klimaat, schoenen uit en genieten maar. Zoek je iets actievers, maak dan een kleine ontdekkingsreis door het dichte regenwoud of bekijk het dorpsleven, zoals zich dat al duizenden jaren afspeelt op eilandjes als Mau’ke en Mangaia. Daar beleef je de Polynesische cultuur van dichtbij en gegarandeerd zonder je buurman.

2. Martinique

Waarom Martinique nog relatief onbekend is bij vakantiegangers mag gerust een raadsel genoemd worden. Dit paradijs in de Caribische Zee heeft alles in zich voor een heerlijk verblijf. Van de drukte in de hoofdstad Fort-de-France tot het machtig mooie tropische regenwoud in het Noorden, terwijl in het zuiden idyllische stranden zich afwisselen met andere bezienswaardigheden, zoals Diamond Rock, een basalten eiland dat 175 meter boven de oceaan uittorent. Onder water is er een grot, de Diamond Rock Cavern, die zeer geliefd is bij duikers.

3. Guam

Het Micronesische eiland Guam is door Japanners al lang ontdekt als ideale vakantiebestemming. Europeanen zul je er echter weinig tegenkomen, dus ook die vermaledijde buurman niet. Guam is niet groot, in een paar dagen heb je het hele eiland ontdekt. Vooral het zuiden is prachtig, met pittoreske dopjes, regenwoud met prachtige watervallen en maagdelijke stranden waar je kunt genieten van de mooiste zonsondergang die maar denkbaar is. voor je naar huis gaat koop je souvenirs en waarschijnlijk nog veel meer in de taxfree spots in Tumon Bay. Daar betaal je met Amerikaanse Dollars; Guam is een onafhankelijk deel van de Verenigde Staten.

4. De Kaapverdische Eilanden

De voormalige Portugese kolonie Kaap Verdië wordt nog niet overspoeld door toeristen. Heel lang zal dat niet meer duren, want iedereen die er geweest is komt met enthousiaste verhalen thuis. Je kunt er prachtige wandelingen maken langs valleien vol bloeiende bloemen en door bergen omringde suikerrietplantages. De cultuur proeven doe je het beste in Mindelo. Daar is het supergezellig met livemuziek tot in de kleine uurtjes. De volgende dag kun je dan heerlijk bijkomen op een van de vele paradijselijke stranden, zoals dat van Chaves Beach.

5. Slowakije

Slowakije is lekker dichtbij, maar voor veel mensen toch nog een onbekende bestemming. Toch zijn er in dat land heel veel mooie plekken, die je eigenlijk gezien moet hebben. Als je van een sportieve wandeling houdt is het Tatragebergte op de grens met Polen een absolute aanrader. Je zult er genieten van watervallen, dichtbeboste hellingen en prachtige vergezichten.

6. Paraguay

Aan Paraguay als vakantiebestemming heeft je buurman vast nog nooit gedacht. Jijzelf waarschijnlijk ook niet, maar dat zou je toch eens moeten doen. De meeste mensen die naar Zuid-Amerika gaan bezoeken landen als Argentinië en Brazilië en laten Paraguay links liggen. Dat dat niet terecht is zul je merken als je eenmaal de prachtige natuur in het Ybycuí National Park hebt ontdekt of je hebt vermaakt in een van de vele casino’s en mooie winkelcentra. En dat is dan maar een kleine greep uit het vele dat Paraguay de toerist te bieden heeft.

7. Mongolië

Zin in een avontuurlijke vakantie in een overweldigend mooi land, omgeven door rondtrekkende nomaden-families? Om te overnachten in een traditionele tent, de yurt (of ger, zoals de Mongolen zelf zeggen). Rondreizen door Mongolië betekent dat je moet kunnen improviseren. Het land is volop in ontwikkeling en soms kom je voor onverwachte situaties te staan. Maar als je daarmee om kunt gaan zul je een vakantie hebben waar je nog vaak aan terug zult denken.

Mogelijkheden genoeg dus om je buurman te ontlopen tijdens je vakantie. Wel is het zo, dat minder populaire bestemmingen vaak zorgen voor verrassingen. Een goede reisverzekering is, net als een annuleringsverzekering, geen overbodige luxe. Een annulerings- of reisverzekering vergelijken doe je bij Ikvergelijk.nu. Daar kun je zelfs meteen de gekozen reis- en annuleringsverzekering afsluiten.

Bron: Skyscanner.nl