Allemaal willen we graag de goedkoopste zorgverzekering voor 2016 afsluiten. Daarbij dienen we er ons wel van bewust te zijn dat goedkoop ook wel eens als duurkoop uit kan pakken. Tijdens het zorgverzekering vergelijken zal je ongetwijfeld de budgetpolis zijn opgevallen. Een goedkope vorm van basiszorgverzekering maar tevens een fors uitgeklede versie van een natura of restitutie zorgverzekering. Wanneer je na het lezen van de Algemene Voorwaarden je je er van bewust bent dat je het met een stuk minder vergoedingen moet doen is er niets aan de hand. Op het moment dat je als overstapper alleen maar gaat voor die goedkoopste zorgverzekering kunnen de gevolgen wel eens rauw op je dak vallen.

Met een budgetpolis bieden de zorgverzekeraars in Nederland het minimale aan wat van hen gevraagd wordt. Niets minder, maar zeer zeker ook niets meer. Niet elke zorgverzekeraar biedt de budgetpolis aan, het is dus niet zo dat we massaal misleid worden door het zorgsysteem met lowbudget pakketten. Als je wilt weten wat een budgetpolis kost en welke zorgverzekeraar ze aanbiedt, raadpleeg het zorgverzekeraars overzicht op ikvergelijk.nu, daar filter je ze er zo uit. Daarnaast raden we je aan de inhoud van de budgetpakketten per maatschappij goed door te lezen. Hieronder zetten we globaal op rij welke verschillen je tijdens het zorgverzekering vergelijken 2016 je tegen kan komen.

  • Niet altijd goed omlijnd welke zorg er ingekocht is en wat er op budgetniveau vergoed wordt.
  • Met een budget overeenkomst staat de zorgverlener minder snel voor je klaar in zorgbemiddeling.
  • Minder gecontracteerde zorgverleners wat kan betekenen dat je verder moet reizen.
  • Selectief huisartsenbeleid.
  • Minder verwijsmogelijkheden van de huisarts.
  • Sommige budgetpolissen staan herhaalmedicatie alleen via internetapotheken toe.
  • Als je de zorgverzekeringen voor 2016 goed met elkaar vergelijkt zal je zien dat de budgetpolis niet perse goedkoper hoeft te zijn.

Hieruit kunnen we opmaken dat een budgetpolis niet echt in het belang van de verzekerde lijkt te zijn, maar een lokkertje van zorgverzekeraars Nederland is om toch maar de goedkoopste zorgverzekering aan te kunnen bieden. In de polis worden de meest gevraagde dekkingen aangeboden en anderen alleen vernoemd zonder dat er daadwerkelijk een behoorlijke vergoeding tegenover staat. Ben je je daarvan bewust en neem je het hogere risico voor lief is er geen vuiltje aan de lucht, maar ga niet voor de goedkoopste zorgverzekering zonder je eerst goed in te lezen.

Bron: Nos.nl