Vanaf 2017 moeten de zorgverzekeraars hun premies een week eerder bekendmaken. Daardoor heb je als consument dus een week langer de tijd om je zorgpremie te vergelijken met die van andere aanbieders. De ministerraad heeft deze beslissing genomen om de belastingdienst meer tijd te geven voor het correct vaststellen van de zorgtoeslag.

19 november wordt 12 november

De uiterlijke datum waarop zorgverzekeraars de premie voor hun basispakket bekend moeten maken verhuist in 2017 van 19 november naar 12 november. Dat is niet alleen gunstig voor de belastingdienst, maar ook voor de consument. Die heeft immers een week meer de tijd om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en te kiezen voor de beste en goedkoopste optie.

Eenvoudig je zorgpremie vergelijken

Via Ikvergelijk.nu je heel eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Tot in detail kun je aangeven wat je wilt verzekeren, waarna je een overzichtelijke lijst in beeld krijgt van alle aanbieders die aan je eisen voldoen. Als je vervolgens de premies van de aangeboden verzekeringen met elkaar vergelijkt, zul je merken dat die in veel gevallen ver uiteenlopen. En dat terwijl de kwaliteit van een goedkope zorgverzekering helemaal niet slechter hoeft te zijn dan die van een duurdere. Er valt dus veel geld te besparen op je zorgverzekering door goed te kijken wat je nodig hebt en goed te vergelijken wat er aangeboden wordt.

Veel mensen doen dat ieder jaar, maar in 2015 waren het er minder dan het jaar ervoor (11,1 miljoen overstappers, een daling van 20 %). Ook blijkt uit onderzoek dat sinds de invoering van de basisverzekering in 2006 meer dan de helft (69 %) van de mensen nog helemaal nooit is overgestapt. Dat verklaart mede de stap van de regering om deze wijziging in te voeren. Ze willen mensen inspireren om serieus naar hun zorgverzekering te kijken en te kiezen voor de polis die het best bij hen past.

Bron: Nu.nl