>>Kosten voor ruimbagage weer verder omhoog

Kosten voor ruimbagage weer verder omhoog

Je vliegticket alleen is niet genoeg om je van A naar B te brengen. Je bagage moet ook mee en daarvoor betaal je soms hoge bedragen. Het lijkt erop alsof sommige maatschappijen de lage prijs die ze berekenen voor tickets willen compenseren met extra hoge bagagekosten. Waar veel maatschappijen ook in 2016 hun tarieven al flink verhoogden, is het dit jaar opnieuw prijs. Tix, een online vergelijker van vliegtickets, concludeerde dit na een eigen onderzoek.

(Bron: telegraaf.nl)

Tientallen euro’s duurder

Gemiddeld zijn de prijzen voor ruimbagage in 2017 met 21% gestegen. Dat betekent voor een gemiddeld gezin al gauw een extra kostenpost van enkele tientallen euro’s. Volgens het onderzoek van Tix spant Corendon hierbij de kroon met een prijsstijging van maar liefst 30%. Daar staat dan tegenover dat ander maatschappijen, waaronder de KLM, voorlopig nog geen prijsverhoging doorvoerden.

Ondoorzichtige tarieven bij prijsvechters

Een aantal maatschappijen, voornamelijk de zogeheten prijsvechters, hanteert variabele tarieven. Ze laten die afhangen van zaken als de lengte van de vlucht, de tijd van het jaar en de bestemming. De exacte prijs wordt pas laat in het boekingsproces duidelijk, wat een goede prijsvergelijking bemoeilijkt. Als voorbeelden vermeldt Tix de tarieven voor een koffer van 22 kg bij Transavia (tussen 17 en 42 euro) en die voor een koffer van 15 kg bij Wizzair (tussen 16 en 55 euro).

Besparen op de kosten voor ruimbagage

Het kan dus flink wat euro’s schelen als je goed uitzoekt wat je kwijt bent aan het vervoeren van je bagage. Wil je zo min mogelijk geld kwijt zijn aan je vlucht, dan is het beste advies: neem alleen handbagage mee, die is meestal gratis. Als je bijvoorbeeld voor een stedentrip van een paar dagen het vliegtuig pakt, moet dat best lukken. De andere tip is: check in via internet, dat is een stuk goedkoper dan je bagage inchecken op de luchthaven zelf. Het kan per koffer tientallen euro’s schelen.

Verzeker je bagage

Je bagage kan ook op een andere manier een flinke kostenpost opleveren. Het komt regelmatig voor dat een koffer onderweg beschadigd raakt of achterblijft op een vliegveld. Een goede reisverzekering kan dan uitkomst bieden. Daarmee is je bagage verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging en ook de kosten voor het nabezorgen van de bagage worden vergoed. Een reisverzekering vergelijken en direct afsluiten kan via een vergelijkingssite als Ikvergelijk.nu. Daar vind je eenvoudig de reis- en annuleringsverzekering die jou op het lijf geschreven is.

 

By | 2017-10-02T11:25:19+00:00 16 april 2017|Reisverzekeringen|1 Reactie

Eén reactie

  1. A.Willebrands 10 mei 2017 van 22:56 - Antwoorden

    Mijn koffer was gescheurd onderweg naar Spanje,merkte het pas de dag voor we weer naar huis gingen.,ik moest in Spanje een nieuwe koffer kopen want mijn bagage ging natuurlijk niet in die gescheurde koffer,foto,s van gemaakt en de koffer in container gegooid. Thuis de reisverzekering gemaild,. Kreeg het antwoord dat ik de aankoopbon van de koffer moest opsturen,maar ja die had ik niet meer,je kan toch niet alle aankoopbonnen bewaren? Dit was trouwens mijn eerste claim bij reisverzekering sinds zeker 40 jaar. Heb niets ontvangen omdat ik geen aankoopbon had.Nu vraag ik me wel af waarom ik dan nog een verzekering moet hebben als ze toch niet uitbetalen,.

Reageer