Is het je al wel eens opgevallen dat vliegtuigstoelen bijna altijd blauw zijn? Dat luchtvaarmaatschappijen voor deze kleur kiezen, heeft niets te maken met het interieur. Er is een andere reden voor.

Volgens kleurpsychologen straalt blauw vrede en vertrouwen uit. Het is de kleur van de kalmte. Blauw heeft dus een kalmerende invloed op mensen. Iets dat tijdens een vliegreis weer goed van pas komt. Vliegen is al niet zo’n fijne bezigheid. Vaak zit je toch niet echt comfortabel, heb je veel te weinig beenruimte en maken sommige passagiers veel geluid. Het kan ook dat je een beetje vliegangst hebt. Vliegtuigmaatschappijen hebben hier dus iets op bedacht. Door hun stoelen met blauwe stof te bekleden, blijf je wat kalmer.

Geniet van een zorgeloze vakantie met een reisverzekering

Als je op vliegvakantie gaat, wil je niet alleen een rustige vlucht. Je wilt ook genieten van een zorgeloze vakantie. Toch kan het tijdens je vakantie gebeuren dat je te maken krijgt met onvoorziene hoge kosten. Met een reisverzekering ben je hiervoor gedekt. Hiermee is je bagage verzekerd tegen diefstal of verlies. Verder worden hiermee ook de onverwachte medische kosten vergoed die je in het buitenland maakt.

Het is ook mogelijk dat je reis onverhoopt niet door kan gaan of dat je vervroegd naar huis moet. Met een annuleringsverzekering ben je hiervoor verzekerd. De annuleringskosten of extra reiskosten worden dan vergoed. Een annuleringsverzekering kan je samen met een reisverzekering afsluiten.

Reisverzekeringen vergelijken

Met een reisverzekering zijn de onvoorziene kosten dus gedekt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de financiën. Iets waardoor je weer met een geruster gevoel op vakantie gaat. Op Ikvergelijk.nu vergelijk je reisverzekeringen van maar liefst 21 bekende verzekeraars. Geef aan hoeveel dagen je op vakantie gaat, selecteer de gewenste dekking en vind de reisverzekering die bij je past en waarmee je geld bespaart.

Bron: Lindanieuws.nl