Een reiziger die zijn laptop verloor door diefstal uit het bagagevak van een vliegtuig moet een vergoeding krijgen van zijn reisverzekering. Dat besliste onlangs de Kifid, de Klachtencommissie voor de Financiële Dienstverlening.

De Kifid deed uitspraak in een geschil tussen de klant en zijn reisverzekering, die vond dat de klant beter op zijn bezit had moeten passen. Dit stond volgens de Kifid echter niet in de voorwaarden van de verzekering. Het geeft nog maar eens aan hoe belangrijk de kleine lettertjes bij verzekeringen zijn. Het is dan ook aan te raden om altijd de voorwaarden van verschillende reisverzekeringen te vergelijken.

Hoe kun je reisverzekeringen vergelijken?

Reisverzekeringen, maar ook bijvoorbeeld annuleringsverzekeringen vergelijken kun je het beste doen via internet.  Bij Ikvergelijk.nu kies je eenvoudig de verzekering die het beste bij jouw situatie past. 

Waar let je op bij het vergelijken van reis- en annuleringsverzekeringen

In het algemeen zijn er drie dingen waar je op moet letten als je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijkt:

  • de premie;
  • de dekking;
  • de voorwaarden.

Onderling kunnen alle drie deze zaken flink verschillen per verzekering. Daarom is het altijd verstandig om te vergelijken met andere verzekeringen. Het kan tientallen euro’s voordeel opleveren, of voorwaarden die beter bij jouw situatie passen. Let daarbij ook goed op het laatste punt, de voorwaarden. In de kleine lettertjes staan soms clausules die een enorme beperking van de dekking betekenen. Soms kun je zelfs tot de conclusie komen dat in jouw geval een reisverzekering of een annuleringsverzekering afsluiten geen nut heeft. Als je bijvoorbeeld op reis gaat binnen Nederland zijn veel situaties niet van toepassing of al gedekt door je andere verzekeringen. Check dat altijd wel goed in de polissen van die verzekeringen.

Zo ziet je dat een reisverzekering of annuleringsverzekering vergelijken via Ikvergelijk.nu altijd nuttig is. Het is zonde om te veel te betalen voor een verzekering, zeker als die niet dekt wat je van tevoren zou verwachten. Goed vergelijken levert je een verzekering op die aan je verwachtingen voldoet en, ook niet onbelangrijk, een beter gevulde vakantiebeurs. En als je het geld dat je bespaart op een onbezorgde manier uit kunt geven aan leuke dingen, dan staat niets een geweldige vakantie in de weg!

Bron: Telegraaf.nl