Mensen met een laag inkomen laten zich vaak door de voorwaarden van hun zorgverzekeringen ervan weerhouden om naar de tandarts of de mondhygiënist te gaan. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte onlangs cijfers bekend waaruit dit te concluderen is.

De reden hiervoor is, dat de kosten hiervan niet worden vergoed door de basisverzekering. Omdat mensen met lage inkomens zich geen aanvullende verzekering kunnen veroorloven moeten ze de kosten daarvoor zelf betalen. Maar niet bij alle zorgverzekeraars in Nederland zijn de voorwaarden gelijk: je zorgverzekering vergelijken met die van andere aanbieders loont.

Vergelijk de voorwaarden van zorgverzekeraars in Nederland

De goedkoopste zorgverzekering hoeft niet altijd de beste of de meest gunstige te zijn in jouw situatie. Om bij het voorbeeld van de tandarts te blijven: regelmatige controle van uw gebit voorkomt meestal grote schade in de toekomst. Het is dan ook bijna altijd de goedkoopste optie om wel een tandartsenpakket op te nemen in uw verzekering. Per maand betekent dat een extra uitgave, maar op termijn kan het je veel geld besparen omdat je gebit in een goede conditie blijft. Dure behandelingen, die de vergoeding van uw verzekering te boven gaan, blijken dan meestal niet nodig te zijn. Door goed alle zorgverzekeringen te vergelijken vindt je ongetwijfeld de verzekering die het beste bij jou past.

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering

Hoewel je dus niet moet bezuinigen op noodzakelijke extra pakketten, is het natuurlijk helemaal niet verkeerd om op zoek te gaan naar een goedkope zorgverzekering. Zo kunnen studenten bij veel verzekeraars terecht voor een speciale studenten verzekering met een lage premie. Veel bedrijven sluiten collectieve verzekeringen af voor hun personeel. Ook die hebben vaak gunstige voorwaarden. En wat is er nou tegen op een goedkope zorgverzekering als de voorwaarden goed zijn?

Bron: Nu.nl