Wanneer je op reis gaat, en in het speciaal wanneer je gaat kamperen, moet je vaak voor je eigen slaapplek zorgen. Maar hoe kun je zorgen dat je comfortabel ligt wanneer je op reis bent? Dit artikel geeft je een aantal opties voor het ultieme slaapcomfort wanneer je op reis gaat.

Camper of caravan

Als je met een camper of caravan op vakantie gaat zit er standaard vaak een vast bed of zithoek in. Echter zijn dit soort bedden/matrassen vaak van slechte kwaliteit. De bedden zijn vaak hard en stijf en kunnen rugpijn en vermoeidheid veroorzaken tijdens je reis. Om de te voorkomen kun je jouw slaapcomfort vergroten door bijvoorbeeld een topmatras aan te schaffen die je hierop kunt leggen. Ook kun je een speciaal matrassen laten maken die past in je caravan of camper en die ook van goede kwaliteit is. Je kunt matrassen van campers en caravans op maat laten maken met het gewenst materiaal. Zo kun je het perfecte matras uitzoeken voor in jouw caravan of camper.

Slapen in een tent

Wanneer je gaat kamperen en je slaapt in een tentje slaap je meestal op een luchtbed. Het voordeel van luchtbedden is dat ze relatief goedkoop zijn en dat ze snel opgepompt zijn. Maar er zitten natuurlijk ook nadelen aan een luchtbed; wanneer je met zijn 2e op een luchtbed ligt en de ander beweegt voel je dit goed en wordt je snel wakker en je rolt ook makkelijk van een luchtbed af. Echter zijn er veel verschillende soorten luchtbedden en zit er voor iedereen wat bij. Je hebt ook zeer luxe luchtbedden die soms nog wel beter liggen dan een luxe matras. Wanneer je een luchtbed koopt kun je er ook voor kiezen om er een te kopen met een geïntegreerde pomp, deze hoef je dan simpelweg in het stopcontact te doen en hij pompt zichzelf op. Ideaal!