Wanneer je jouw kamer wilt opknappen of gewoon een andere look wilt geven begint dit vaak bij de muren. Je kunt je muren natuurlijk schilderen maar het nadeel hiervan is dat het er niet meer zo makkelijk af gaat. De oplossing hiervoor is dat behangen, behang heb je namelijk is allerlei verschillende kleuren en patronen. Maar hoe kies je het behang dat past bij jou en jouw kamer? Dit artikel geeft je een aantal tips hoe jij het perfect behang kunt kiezen.

Ruimte

Wanneer je opzoek gaat naar behang moet je eerst weten voor wat voor ruimte je dit gaat kopen. Wanneer je bijvoorbeeld behang zoekt voor in je slaapkamer ga je vaak opzoek naar een ander motief dan wanneer je behang zoekt voor je woonkamer. Wanneer je voor jezelf weet waarvoor je behang gaat zoeken is het belangrijk om de sfeer te bepalen die je wilt creëren in de kamer. Wanneer je niet weet wat voor sfeer je wilt creëren kun je inspiratie op doen door bijvoorbeeld wat winkels binnen te lopen of plaatjes op te zoeken van verschillende kamers.

Print

De print van het behang is er bepaald voor de sfeer. Er zijn veel behang soorten die printjes hebben zoals bloemetjes of bomen, veel mensen vinden dit soort motieven te druk voor in hun slaapkamer en dit wordt dan ook vaak gebruikt voor in slaapkamers. Echter zijn er ook verschillende soorten behang met een rustig of subtiel printje erop. Dit soort behang kun je beter in bijvoorbeeld je woonkamer hangen. Wanneer je behang online gaat bestellen moet je er wel goed overdenken wat je wilt. Wanneer je behang namelijk op een scherm ziet, ziet het er leuk uit, maar je moet wel goed beseffen dat dit over een hele muur gaat komen.