Arganolie is de laatste tijd sterk in populariteit gestegen. De olie kan op veel manieren gebruikt worden en is daarom enorm veelzijdig. Door de populariteit wordt het product ook regelmatig nagemaakt op de verkeerde manier, er ontstaat dus slechte kwaliteit Arganolie. Voornamelijk Arganolie in verzorgingsproducten zijn van kwaliteit en hierdoor zijn alle goede bijwerkingen van Arganolie weg. In dit artikel lees je hoe je slechte Arganolie kunt herkennen.

Wat is Arganolie precies?

Arganolie is een zeer schaarse olie geperst uit pitten van de Arganboom. Arganolie wordt voornamelijk gemaakt in Marokko. Arganolie wordt zowel culinair gebruikt als cosmetisch. Door de samenstelling van werkzame stoffen heeft Arganolie een goed herstellend vermogen voor de huid, de nagels en het haar. Hoe puurder de Arganolie is, hoe beter de olie werkt.

Waarom Arganolie?

Zoals hierboven beschreven is Arganolie goed bij het herstellen van de nagels, het haar en de huid. Arganolie bestaat uit twee voedingsstoffen namelijk: Vitamine E en essentiële onverzadigde vetzuren. Vitamine E beschermt tegen UV straling die bijvoorbeeld door de zon wordt uitgestraald. Voornamelijk het vocht inbrengende effect van Arganolie zorgt voor een verzorgde huid. Essentiële onverzadigde vetzuren werken goed tegen huidveroudering, vandaar dat de olie vaak wordt gebruikt in plaats van zalfjes tegen huidveroudering.

Wat is het verschil tussen goedkope- en pure Arganolie

Goedkope olie wordt gemaakt door massaproductie. Door de pitten van de Arganboom te branden en hierna te persen wordt het proces versnelt. Dit komt de kwaliteit van de Arganolie niet ten goede. Pure Arganolie wordt veelal gemaakt door kleine boeren die aandacht besteden aan het maken van de olie. De pitten worden eerst verbouwd en daarna worden de slechte pitten eruit gehaald. Ook krijgt pure Arganolie vaak de tijd, waar goedkope Arganolie dit niet krijgt.