Voor velen met klachten van de nek, schouder en arm de pijn kan de pijn worden verlicht door middel van een monitorarm. De klachten kunnen vooral komen door het langdurig achter een computer zitten, soms wel zes tot acht uur. Vooral op werkplekken is dit een groot probleem.

Werkplek

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een flexwerkplek. Dit betekent dat een bureau, scherm en muis voor iedereen geschikt moet zijn. Daarom is het fijn om bijvoorbeeld ook afstelbare bureaus te hebben. Deze bureaus kunnen in hoogte worden afgesteld, zodat men ook een keer kan staan achter zijn of haar bureau. ‘Het even staan’ is namelijk erg belangrijk tegen RSI klachten. Ook even buiten een rondje lopen, of even bewegen kan goed helpen om even de rust te pakken in de ledematen.

Zo zijn er ook verschillende mogelijkheden voor een muis, een toetsenbord of een monitorhouder.

Producten

Met bijvoorbeeld een monitorarm kan het beeldscherm op de juiste hoogte worden gesteld. Op die manier kan er op een ergonomische manier worden gewerkt. De standaard hoogte van een monitor op een bureau is namelijk te laag. Naast het verbeteren van de houding, is een monitorarm ook effectief voor meer ruimte op het bureau. Dit komt doordat de monitor boven het bureau zweeft. Tot slot is de afstand tussen de monitor en de ogen ook op deze manier beter afgesteld.

Niet alleen voor de gewone computer zijn er houders beschikbaar. Zo zijn er ook laptophouders. Aangezien een laptop altijd laag staat, moet men altijd naar beneden kijken. Dit kan worden voorkomen door met een laptophouder de hoogte van de laptop te verhogen. Zo kan men ook met een laptop op de juiste afstand en op de juiste hoogte ergonomisch werken.
Vergelijk daarom goed alle producten afhankelijk van de wens, de mogelijkheden zijn immers groot.