De Griekse schuldenkwestie lijkt een van de factoren voor wijzigingen in de dekking van de verzekeringen die Nederlanders in de afgelopen jaren afsloten.

Invloed van de Griekse schuldenkwestie

De verschillende vormen van dekking die Nederlandse reizigers in de zomers van 2013, 2014 en 2015 kozen wijzen dit uit. Aanleiding voor het onderzoek was de oproep van reisorganisaties om vooral voldoende cash geld mee te nemen tijdens een reis naar Griekenland. Op het moment van de oproep was het nog maar de vraag of geldschieters en de nieuwe Griekse regering tot een akkoord zouden komen.

De onduidelijkheid was reden voor Grieken om massaal contant geld op te nemen, wat de angst dat pinautomaten zonder geld zouden komen te zitten, aanwakkerde. Nederlandse vakantiegangers hebben vervolgens ook meer contant geld meegenomen op hun vakanties naar Griekenland en dit in veel gevallen ook verzekerd door middel van een reisverzekering. Waar in 2013 en 2014 zo’n 30 procent van de Nederlandse reizigers zich voor diefstal en verlies van contant geld verzekerde, liep dit percentage in 2015 op tot 36 procent. Een groot deel van de aanleiding voor die toename lijkt de toegenomen hoeveelheid cash die mee is genomen op vakantie naar Griekenland.

Verrassend is daarbij dat het merendeel van de vakantiegangers er dus nog steeds niet voor kiest om hun bezittingen tijdens een reis te verzekeren, een keuze die weleens heel vervelend kan uitvallen wanneer je slachtoffer wordt van verlies of diefstal. Deze keuze wordt vaak om financiële redenen gemaakt, terwijl de kosten van een dergelijke verzekering alleszins mee kunnen vallen door je reisverzekering te vergelijken.

Reis en annuleringsverzekering: Altijd eerst vergelijken

Zoals bij veel financiële diensten is het vergelijken van je reisverzekering of je annuleringsverzekering vergelijken vaak een kwestie van minuten, terwijl de besparingen rap oplopen. Het is niet ongewoon dat de prijzen van verschillende verzekeraars tientallen procenten uiteen lopen voor dezelfde dekking. Zaak is daarbij wel dat je je van te voren goed bedenkt wat je precies wilt verzekeren. Zo is de werelddekking van veel verzekeraars in de afgelopen jaren minder populair geworden, terwijl de ongevallendekking juist in populariteit is toegenomen: Een goede keuze als je dichter bij huis op vakantie gaat.

Wat voor dekking je ook zoekt, voor het afsluiten even vergelijken bij ikvergelijk.nu zorgt ervoor dat je nooit teveel betaalt voor je reis- en annuleringsverzekering. Veel vakantiegangers gingen je al voor en hebben op die wijze hun vakantiepotje flink mogen spekken.

Bron: Nu.nl