Sinds 1 maart van dit jaar is DELA ook actief op de Duitse markt. De uitvaartorganisatie wil overlijdensrisicoverzekeringen in Duitsland aanbieden en heeft er een vestiging geopend. DELA ziet ook mogelijkheden in Spanje en Frankrijk.

Na thuisland Nederland en België, is Duitsland het derde land waar de Eindhovense coöperatie verzekeringen aanbiedt. Het kantoor van DELA is gevestigd in Düsseldorf. Hier is de uitvaartverzekeraar- en verzorger gestart met een team van elf werknemers.

Overlijdensrisicoverzekeringen aanbieden op de Duitse markt

DELA wil de Duitse markt verkennen met overlijdensrisicoverzekeringen. Duitsers zijn al bekend met een overlijdensrisicoverzekering en niet met een natura uitvaartverzekering. Met het aanbieden van de overlijdensrisicoverzekering ziet DELA dus de meeste kans van slagen op de Duitse markt. Als dit aanslaat, zal de coöperatie ook uitvaartverzekeringen gaan aanbieden in kapitaalvorm.

In Duitsland heeft de overheid de uitkering bij overlijden afgeschaft. Om deze reden is het voor veel Duitsers interessant geworden om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. DELA speelt hier dus goed op in.

Minder kansen op de Nederlandse markt

Een andere reden dat DELA zich nu ook richt op de buitenlandse markt is, omdat er minder groeikansen in Nederland liggen. De vergrijzing neemt toe en hierdoor sluiten minder mensen een uitvaartverzekering af. Wel heeft de coöperatie het plan om dit jaar een nieuwe verzekering te introduceren. Deze verzekering is erop gericht om ouderen langer thuis te laten wonen.

Spanje en Frankrijk

De uitvaartcoöperatie heeft diverse Europese landen verkend. In Spanje en Frankrijk liggen ook groeikansen voor DELA. Het is nog onbekend wanneer de organisatie verzekeringen gaat aanbieden in deze landen.

De geschiedenis van DELA

DELA bestaat al heel wat jaren. De Eindhovense coöperatie is opgericht in 1937. Inmiddels is DELA uitgegroeid tot de grootste uitvaartverzekeraar in Nederland en België. Nu komt Duitsland er dus ook bij. Op dit moment heeft de coöperatie bijna vier miljoen leden. Het doel van DELA is om tenminste honderdduizend Duitsers aan het ledenbestand toe te voegen. In 2030 wil de coöperatie de mijlpaal bereiken van vijf miljoen leden.

Draagt Elkanders Lasten

DELA is een afkorting van Draagt Elkanders Lasten. De uitvaartverzekeraar- en verzorger wil iedereen een waardige uitvaart te bezorgen. De organisatie beschikt over meer dan honderdvijftig vestigingen in Nederland en in België. Onder deze vestigingen vallen onder meer begraafplaatsen, crematoria en uitvaartcentra.

In Nederland biedt de coöperatie het DELA UitvaartPlan aan. Deze uitvaartverzekering bestaat uit diensten en een geldbedrag. Meer weten over de uitvaartverzekering van DELA? Op deze pagina vind je meer informatie.

Foto: ANP MARCEL VAN HOORN